Davutoğlu'ndan 3 Aralık açıklaması: Adaylık ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum

"Altılı masanın vizyonunu 6 parti hep birlikte açıklayacağız"

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği 3 Aralık’taki açıklaması için “Adaylık ile ilgili olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Karar gazetesinden Elif Çakır, Ahmet Davutoğlu’na CHP liderinin 3 Aralık’ta yapacağı açıklamayı sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelecek Partisi lideri, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Kılıçdaroğlu 3 Aralık’ta yapacakları açıklama ile ilgili bizleri son toplantımızda aramızdaki istişare kültürünün güzel bir örneği olarak bilgilendirdi. Bu vizyon açıklamasının bilim ve teknoloji alanına odaklanacağını ve bu bağlamda son yurtdışı seyahatinde temas kurduğu Sayın Daron Acemoğlu gibi bilim insanlarının davet edildiğini ifade etti.

Altı lider olarak şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı adaylığının seçim takvimine uyumlu bir şekilde açıklayacağımız yönündeki mutabakata özenle sadık kaldık. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının adaylık ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Altılı masayı oluşturan 6 partinin Türkiye Vizyonunu ihtiva eden ve ekonomiden eğitime, hayat pahalılığından istihdama, tarımdan sanayiye, sağlıktan kültüre kadar uzanan 72 başlıktaki kapsamlı icraat ya da bir anlamda hükümet programı ise bu çalışmalar tamamlandıktan sonra parlamenter sistem ve anayasa reformu açıklamalarında olduğu gibi ortak bir lansman ile muhtemelen bir ay içinde kamuoyumuz ile paylaşılacaktır.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU