James Cameron, Avatar'ın 6. ve 7. filmlerine de sıcak baktığını söyledi

"Fakat koltuğu başkasına devretmem gerekebilir"

Avatar'ın başrollerinde Zoe Saldana ve Sam Worthington oynuyordu (20th Century Fox)

Kanadalı yönetmen James Cameron, 6. ve 7. Avatar filmlerine de sıcak baktığını ama o tarihte emekli olup serinin yönetmenliğini başkasına devretmek istediğini söyledi.

Cameron, Hollywood Reporter'a verdiği söyleşide, yönetmenlik kariyerinde 5-6 film daha çektikten sonra emekliye ayrılmayı düşündüğünü belirtti.

68 yaşındaki ünlü yönetmen, bu filmlerin üçünün Avatar'ın devam filmi olmasını planladığını belirtti.

Cameron, serinin 6. ve 7. yapımlarına da açık olduğunu söyleyerek, "O zaman 89 yaşıma girmiş olacağım. Bu sürecin gerektirdiği enerji düşünüldüğünde, sonsuza dek Avatar filmleri yapamayacağım açık" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serinin yönetmenliğini başkasına devredebileceğini belirten Cameron, "Bunu yapmasını öğretmek için birini eğitmem gerekebilir. Yönetmen olarak ne kadar akıllı olduğunuz önemli değil, bu filmlerin nasıl çekileceğini bilmiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Titanik ve Terminatör gibi ünlü yapımların yönetmen koltuğunda da oturan Cameron, temmuzda Empire dergisine verdiği söyleşide Avatar serisinin "tüketici" olduğunu belirtmişti. Burada da belirli bir noktadan sonra yapımları güvendiği bir yönetmene devretmeyi hedeflediğini söylemişti.

Öte yandan kasımdaki açıklamasında Cameron, devam filminin gişede başarı yakalayamaması haline serinin üç filmle sonlanabileceğini ifade etmişti. Şu ana dek açıklanan 4 devam filminin toplam bütçesi yaklaşık 1 milyar dolar.

2009'da yayımlandığında dünyada gişe rekorları kıran Avatar'ın ardından Cameron, 4 devam filmi daha geleceğini açıklamıştı. Filmlerin yayımlanma tarihleri çeşitli nedenlerden ötürü ertelenirken, serinin ikinci yapımı Avatar: Suyun Yolu'nun 16 Aralık'ta vizyona girmesi bekleniyor. Diğer filmler için verilen tarihlerse 20 Aralık 2024, 18 Aralık 2026 ve 22 Aralık 2028.



Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Empire

DAHA FAZLA HABER OKU