Jeffrey Dahmer tartışmalarına rağmen Netflix seri katil dizilerine doyamıyor

Yayın platformunun yeni belgesel serisi Suç Mahalli: Teksas Ölüm Tarlası, 1970'lerdeki bir dizi kadının faili meçhul cinayetini inceliyor

Suç Mahalli: Teksas Ölüm Tarlası (Netflix)

Netflix, kesinlikle cinayetin para ettiğine inanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jeffrey Dahmer'ın kurbanlarının ailelerinin, Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi'ndeki seri katilin tüyler ürpertici cinayetlerine ilişkin, yayıncının en son kurgusunun kendilerini yeniden travmatize ettiğini iddia eden itirazlarına rağmen Netflix gerçek suç yayınlarını durdurma belirtisi göstermiyor.

Şimdi de 29 Kasım Salı günü yayımlanan, platformun en yeni incelemesi Suç Mahalli: Teksas Ölüm Tarlası (Crime Scene: The Texas Killing Fields) adlı üç bölümlük mini dizi, aynı yol şeridi boyunca öldürülüp gömülen en az 30 genç kadının faili meçhul davalarına geri dönüyor.

Öte yandan, yaratıcı Ryan Murphy izin almaya çalıştığını iddia etse de Dahmer'ın kurbanlarının ailelerinin rızası yokken, foto muhabiri Jessica Dimmock'un belgeseli, kızının katilini aramaktan asla vazgeçmeyen acılı bir baba tarafından yönlendiriliyor.

Calder Yolu'nda (genellikle Teksas Ölüm Tarlası diye adlandırılıyor) 1980'lerde üç, 1991'de de 4. genç kadının cesedi bulunmasından kısa süre sonra yaklaşık 101 bin metrekarelik arazide başka kayıp genç kızların da cesetleri bulundu.

Dizi, babanın da yardımıyla, "bölgenin 50 yıllık huzursuz edici tarihini derinlemesine araştırarak, Calder Yolu'ndaki faili meçhul vakalarla ilgili ürkütücü bağlantıları ve kaçırılmış fırsatları ortaya çıkarıyor ve sonunda araştırmacıları gerçeğe götürüyor".

Gerçek suç belgesel dizileri ve istismarcı doğaları hakkında giderek artan bir yaftalama olsa da bunun iki ucu keskin bir bıçak olduğunu kabul etmeden bu mesele tartışılamaz.
 

 Suç Mahalli: Teksas Ölüm Tarlası
 Suç Mahalli: Teksas Ölüm Tarlası (Netflix)​​​​​​​


İzleyiciler bu tür dizilere ilgi gösterdiği sürece, Netflix ve diğer yayıncıların bunları yayınlama iştahı daha da artacak.

Bu nedenle, biz toplum olarak meraklı meraklı bakma alışkanlığımızı değiştirene kadar, gelecekte de doya doya izleyeceğimiz pek çok gerçek suç içeriği olacak.

Suç Mahalli: Teksas Ölüm Tarlası şimdi Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU