Ev sinemasından vizyona bu hafta: Değişmeyen tek şey değişimdir; Spirited

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için bu hafta çevrim içi platformlarda ve sinema salonlarında gösterime girecek filmler ile "Festival ajandası"nı yazdı

Tüm dünya Noel ve yeni yıl için yavaş yavaş gün saymaya başlamışken, bir yıl sonu geleneği olarak kablolu televizyon ağları ve dijital platformların yayın kuşaklarında da tüm aileyi bir araya getirecek birbirinden ışıltılı, renkli ve eğlenceli film, bu türün sevenlerini ekran başına çekmeye başladı.

Klasikleşmiş eski filmlerin yanı sıra, her yıl yüzlercesi çekilen bu filmlerin içinden bu hafta izlemek için kendime seçtiğim; bir Apple Original Films yapımı olan "Spirited" adlı bu müzikal filmle aralık ayına merhaba derken, zorlu bir yılı daha geride bırakmaya günler kala günümüz dünyasında değişimin kaçınılmaz olduğu gerçeğini düşünerek kendi hayatlarımızda ne gibi değişiklikler yapabileceğimizi de hep birlikte düşünelim, gözden geçirelim istedim.


Değişmeyen tek şey değişimdir; Spirited

Yönetmen: Sean Anders / Oyuncular: Will Ferrell, Ryan Reynolds, Octavia Spencer, Patrick Page, Sunita Mani, Loren G. Woods, Tracy Morgan, Joe Tippett, Marlow Barkley, Aimee Carrero, Andrea Anders, Jen Tullock, Adam Grupper, Rose Byrne, Matt Cardenes, Ava Bernstine, Charlene Anders, Naheem Garcia, Jayme Rae Dailey, Nico Tirozzi, Chloe Arnold, Ian Dolley, Alison Weller, Candi Marie, Darrion Gallegos, Woody Fu, Maximilian Lee Piazza, Martin Lee, Greg Swartz, Maven Morgan, Giovanni Daniel Pollina, P.J. Byrne, Jonathan Kobs, Ai Shimatsu, Kameron Saunders, Sophia Algilani, Jeremy Hudson, Jason Holley, Sky Vaux Fuller, Donyelle Denise Jones, Daniel Silverberg, Pamela Yasutake, Will Thomas, Courtney Allen, Scott Myrick, Khadijah Wilson, Martha Nichols, Gavin Maddox Bergman, Amanda Cleghorn, Christina Glur, Kim Niemi, Addison Sharp, Gaby Diaz, Jeremy Landon Hays, Marcos Valles, Kevin Craig West, Steve Gagliastro, Kaitlynn Edgar, Randi Freitas, Jabu Graybeal, Judi Dench, Elijah Carvalho, Emelia Camille Harewood, Amos Lee Hamrick III, Josiah Amos Lee Hamrick, Mauro DePasquale, Edward Conley, Philip Madison, Thomas P. Gillis, Bianca Brewton, Heather Sullivan, Alexander M. Akerblom, James Grillo, Billy Concha, Maraide Green, Valerie Martin, Cynthia Meng, Alexandra Eckhardt, Maud Arnold, Jimmy Fallon, Samuel Michael Oak Williams, Michael Ryan Palmer, Mike Devine, Lily Sullivan, Alise Morales, Cheyenne Perez, Cody Brotter, Nate Jackson, Chau Long, Nick Baga, Alex Barber, Keith R Beck, Francois Bessing, Brian Bradbury, Peter Brownlee, Julian William Carlson, Ilia Jessica Castro, Phineas Clark, Cody Corelli, Hannah Crowley Paolillo, Kevin Daigneault, Tierre Diaz, Abby Fanucci, Taavon Gamble, Heidi Garza, Bhanu Gopal, Khalid Hill, Ian Dylan Hunt, Marcela Jaramillo, Omar Khan, Jade Missy Kim, Arasha Lalani, Christina Largent, Michelle Lulic, Rob Lévesque, Sam McCrea, Anne Reardon, Christin Rills, Jessica Rockwood, Lincoln Rulman, Anastasia Mousis Sanidopoulos, Mary Ann Schaub, Leon Scherwitz, Elle Shaheen, Marilyn Swick, Ivan 'Flipz' Velez, Nohra Wiksten, Ahmed Zakzouk / Süre: 127 dakika
 

 

Dünya üzerinde kahkaha ve güler yüzlülük kadar karşı konulmaz derecede bulaşıcı olan başka hiçbir şey yoktur…


Huysuz, cimri ve insan düşmanı bir adamın hikayesini kaleme alan Charles Dickens'ın klasikleşmiş 1843 tarihli kısa romanı Bir Noel Şarkısı'dan (A Christmas Carol) yeni bir bakışla uyarlanan Spirited adlı bu çağdaş müzikalde; çevresindeki insanlara bencilce davranan bir adam, kalabalıklar içinde bilerek ve isteyerek yalnız bir hayat sürer.

Ancak, acımasız bir medya danışmanı ve uzman bir manipülatör olan başarılı bir pazarlama, halkla ilişkiler ve manipülasyon ustası olarak başarılı bir kariyer yapmış olan Clint Briggs adındaki bu adam, bir süre sonra nasıl bu kadar sefil ve yalnız olduğunu keşfetmeye çalışırken kendisini zamanın üç evresinde (yani geçmiş, şimdiki zaman ve gelecekte) yüzleşmelerle dolu fantastik bir maceranın içinde bulur.
 

 

Mussolini ve Seacrest'in mükemmel bileşimi

Dickens'ın bir defaya mahsus musallat olma hikayesi Spirited dünyasında yıllık bir olay haline gelir.

Her Noel'de, yozlaşmış ruhları daha iyi insanlar olmalarına zorlamak için çalışan neşeli hayaletlerden oluşan devasa bir organizasyon, seçtikleri kişilerin geçmişlerine, şimdiki zamanlarına ve geleceklerine doğru kurtarıcı bir yolculuğa çıkmak için Dünya'daki yeni bir kusurluyu tüm bir yıl boyunca kadrajlarına alırlar ve zamanı geldiğinde seçtikleri kişileri ıslah etmek için onlara musallat olurlar.
 

 

Hayaletler birine musallat olurken ideal olarak başkaları üzerinde de gücü olan berbat birini seçmeye çalışırlar ki böylece bu fanilerin kendi dünyalarına geri dönüşleri bir dalga etkisi yaratacak ve dünyada daha büyük bir iyiliğe neden olacaktır.

Bu amaçla hayaletlerin dünyasına götürüp musallat olma işinin perde arkasını bize gösteren ve bu çerçevede ürkütücü bir Noel hikayesini komedi ve müziklerle renklendiren filmde Will Ferrell'in hayat verdiği Present (Şimdiki Zaman) karakterinin emekli olma yaşı çoktan gelmiştir.
 

 

Ama buna karar verdiği andan itibaren Dünya'ya geri dönüp sıradan bir ölümlü gibi istediği hayatı yeniden yaşamasına izin verilecek olmasına rağmen Present henüz buna hazır olmadığı için emekliye ayrılma kararını sürekli ertelemektedir.

Öteki dünyanın İK'sı (insan kaynakları), Present'in Dünya'ya insan formunda dönmesi ve kalan yıllarını dilediği gibi yaşaması için onu sürekli taciz etmektedir, ancak Present, insanlık için önemli bir fark yaratmadan böyle bir adımı atmamaya kararlıdır.
 

 

Dolayısıyla kendi gerçekleriyle yüzleşme konusunda da pek başarılı olmayan Present bir kaçış olarak kendini daha iyi bir insanlık yaratma amacına adayarak Dünya'da ahlaki açıdan iflas etmiş ruhların kendilerini yenileyerek yeni bir başlangıç yapmasına yardımcı olmaya adamıştır.

Öbür dünyadaki büyük patron Jacob Marley'in yönetiminde bu amacı destekleyen oldukça renkli ve kalabalık bir grubun koordinasyonuyla birlikte Past (Geçmiş Zaman) ile Yet-to-Come (Henüz Gelmemiş Olan Gelecek) adlı diğer Noel hayaletleri de Present'a bu görevinde yardımcı olmaktadır.
 

 

Filmin başında "Present", "Past" ve "Yet-to-Come", huysuz bir kadının dönüşümünü başarılı bir şekilde gerçekleştirip onu Dünya'ya daha iyi bir insan olarak geri gönderdiklerinde öbür dünyadaki organizasyonları kötü insanları değiştirebileceklerine dair elde ettikleri bu sonucu sevinçle kutlarlar.

Ama bu yıl, geçimini sağlamak için sonuçlarına aldırmaksızın tartışmalara neden olmaktan zevk alan ve kendini insanların asla değişmeyeceği inancına adadığı için "kurtarılamaz" olarak fişlenmiş olan medya danışmanı Clint Briggs'i kurtarmaya çalıştıklarında bu Noel ruhlarını ve arkasındaki devasa ekibi çok büyük bir zorluk bekler.
 

 

Büyük patron Marley, şirket koridorlarında güler yüzlü bir şeytan gibi süzülen Clint'in "kurtarılamaz"lar arasında yer aldığını söylese de Present, Clint için işini tehlikeye atarak onun dönüşümüne yardımcı olmak için ısrar eder, çünkü Mussolini ve Seacrest'in mükemmel bir kombinasyonu olarak gördüğü bu etkileyici adamı düzeltebilirse, kelebek etkisiyle insanlık için çok daha büyük sonuçlar elde edebileceklerini söyler ve tüm ekibi bu adam üzerinde çalışmaya ikna eder.
 

 

Bunun üzerine isteksizce bu planı kabul eden büyük paton Marley, huysuz, cimri ve Noel ruhundan yoksun Clint'in dairesine giderek ona üç hayalet tarafından ziyaret edileceğini söyler.

Bunlar, geçmişin, şimdinin ve geleceğin hayaletleridir.

Böylelikle Clint, bu üç hayaletle birlikte hem hayatını hem de bu Noel rutinini sonsuza dek değiştirecek bir yolculuğa çıkar.

Ama bu süre içinde Present, Clint'in kariyer seçimleriyle sorunlar yaşayan iyi kalpli ve azimli sağ kolu Kimberly'ye âşık olunca bu yolculuğa tatlı bir romantizm de eşlik eder.
 

 

Tüm aile için keyifli bir tatil neşesi

Kendi zamanının çok ötesine ulaşan Bir Noel Şarkısı'nı yıllar sonra bile zamansız ve şekillendirilebilir kılan şeylerden biri, anlatının her dönemin ruhuna hitap ediyor oluşundan ziyade yıl boyunca eylemlerimizi renklendiren en temel özellikler ve davranışlarla ilgili olmasıdır.

Bu anlamda bu öykü daha önce de birçok kez ele alınmış olsa da Spirited'ın kendini farklı kılmasının sebebi günümüz gerçek dünyasının, özellikle de çevrimiçi alemdeki zorbalıkların bazılarına değinmek için attığı dikkate değer adımlardır.
 

 

Öyle ki filmin rengarenk paketlenmiş ve coşkulu bir şekilde anlatılan hayat derslerinin inkâr edilemez bir güncelliği var.

Dolayısıyla kendisine ait apayrı bir kültüre ve dinamiklere sahip olan çevrimiçi dünyanın bir kötülüğü nasıl beslediğini ve iyiliği seçmenin atılmış tek bir adımdan ibaret olmadığını, bunun hepimizin ulaşabileceği kademeli bir süreç olduğuna dair bazı somut noktalara değinmesi dikkat çekicidir.

Her şeyin ve herkesin hızla değiştiği günümüz dünyasında insanların kalıcı ve olumlu anlamda gerçekten değişip değişmeyeceğini sorgulayan bu film kişisel dönüşümün mümkün olup olmadığı konusunu irdelerken karakterleri de kendi hayatlarıyla ilgili verdikleri kararlarla ilgili tutkulu bir çatışma içindedir.
 

 

Diğer taraftan Spirited özünde insanların isterlerse değişebileceğini izleyicilerine nasihat ediyor olsa da diğer taraftan bu gösterişli müzikal komedi daha önceki diğer Hollywood klasiklerine de bir saygı duruşu niteliğindedir.

Bunun yanı sıra, günümüzde çok fazla alıcısı olmayan müzikal türüne kendine has dokunuşlar yapan Sean Anders'in bu filmi coşkulu kareografisi ve ruhunu şehre tepeden bakan manzaralı bir köşe ofisi için satan vicdani çelişkilerle dolu bir insanın solo performansıyla dile gelen "The View From Here" gibi akıllara kazınabilecek şarkı sözleri filmdeki pek çok kusurun üzerini örtmeyi başarmaktadır.
 

 

Eh! Nihayetinde bu tür tatil filmlerinin mükemmel olması da gerekmez.

Bu yüzden bir şaheser olmayabilir, ancak Spirited'in hilesiz, kendine özgü bir şenlikli cazibesi var.
 

 

Will Ferrell ve Ryan Reynolds'un başrolünü paylaştığı ve Octavia Spencer başta olmak üzere pek çok ismin bir araya geldiği, yaptıkları müzikler ile Altın Küre ve Akademi ödüllerinde "En İyi Şarkı" ödüllerini kazanan Benj Pasek ve Justin Paul'in yepyeni şarkılarıyla dikkat çeken Spirited şimdi AppleTV+'ta yayınlanıyor.
 

 

Haftanın diğer filmleri

Birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan sinema salonları farklı türlerden merakla beklenen yerli ve yabancı filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunarken çevrimiçi dijital platformlar da vizyona girememiş en yeni filmleri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor.

Ayrıca, bu hafta "Sonra: Mutluluk", "Alem-i Cin 3: Salgın", "İllüzyon", "Karagöz: Yâr Bana Bir Eğlence", "Periler Ülkesi" ve "Son Çıkmaz" gibi filmler vizyonda kendine yer buluyor.


Alem-i Cin 3: Salgın

Yönetmen: Gökhan Arı / Oyuncular: Dilara Ilgaz, Bulut Genç, Yaren Oktay, Ulukan Ağdaş, Yurdaer Tosun, Sebahat Adalar, Mehmet Tekkanat, Naz Gedik, Taner Şahin, Ahmet Yıldız, Ahmet Kuraoğlu, Şerif Pir Budak, Deniz Koçhan, Alper Yağmurcu, Rıdvan Arslan, Cihan Balaban, Banu İslam Sucai, Nazlı Eleyna, Nilay Koç / Süre: 81 dakika
 

 

Cinler aleminden gelenlerin istilası…


CJ ENM dağıtımı ve Matine Film iş birliğiyle vizyona giren Alem-i Cin: Salgın adlı bu film; daha önce mühürlenen Alem-i Cin kapısının bir kez daha açılmasıyla başlayan cin salgınını anlatıyor.

1960'lı yıllarda intikam uğruna Alem-i Cin'in kapısının açılması ile birlikte cin salgını başlar.

Dönemin sır sahibi Selim Hoca bir kilit taşı yapıp salgını durdurur, ancak günümüze gelindiğinde 1960 yılında salgının durması için yapılmış kilit taşının kırılmasıyla cin salgını yeniden ortaya çıkar.

Alem-i Cin'in kapısı yeniden açılıp cin salgını bu defa daha da etkili bir şekilde yayılınca sırrın son sahibi Sefa Hoca Alem-i Cin'in kapısını kapamak için amansız bir mücadeleye girer.


Altın Kafes

Yönetmen: Fran Torres / Oyuncular: Aitana Sánchez-Gijón, Cumelen Sanz, Younes Bachir, Pedro Casablanc, María Fernández Prat, Salomé Jiménez, Mariela Martinez Campos, Alex Pastrana, Vanesa Rasero, Adán Redondo, Mehdi Regragui, Rocío Setjo / Süre: 109 dakika
 

 

Psikoloji ve felsefe ile ilgilenenlerin dikkatini çekebilecek ilginç bir hikâye…


Netflix'in İspanya Yapımı Psikolojik Gerilim Filmleri kategorisinde gösterime giren Under Her Control (La jefa) adlı bu filmde; bir moda çalışanı, hamile kaldıktan sonra parlak kariyerine son vermek zorunda kalacağını düşündüğünde patronu ona çocuğu evlat edinmeyi teklif eder.

Azimli genç kadın bu teklif karşısında karizmatik patronuyla sıra dışı bir anlaşma yapar, ancak ilerleyen süreçte şüpheler içini kemirmeye başladığında geri adım atmak istese de iş işten çoktan geçer.


Amerikan Gecesi

Yönetmen: Alessio Della Valle / Oyuncular: Jonathan Rhys Meyers, Emile Hirsch, Paz Vega, Jeremy Piven, Fortunato Cerlino, Michael Madsen, Alba Amira, Anastacia, Annabelle Belmondo, Mara Lane, Lee Levi, Marco Leonardi, Maria Grazia Cucinotta, Dimo Alexiev, Harry Anichkin, Paudge Behan, Riccardo Cicogna, Owen Davis, Alessio Della Valle, Leart Dokle, Manal El-Feitury, Marc Fiorini, Alexander Hristozov, Emil Kamenov, Yoana Kircheva, Lorenzo McGovern Zaini, Vladamir Mihailov, Jay Natelle, Roberto Negri, Donatella Pompadour, Phil Ross, Dimitar Salev, Ivan Stanchev, Stanislav Stefanov, Aaron Stielstra, David Kirk Traylor, Saif Ur Rehman, Chung Van Vu, Kexin Wang, Deyan Zhekov, Stan Noir, Vasil Enev, Preslava Hristova, Roselbell Rafferr, Martina Vachkova, Raicho Vasilev / Süre: 123 dakika
 

 

Sanat, insanın sahip olabileceği en değerli şeydir…


Her yüzyılda güç sahibi insanlar, bir şaheseri elde etmek uğruna cinayeti bile göze almışlardır.

beIN CONNECT'in Aksiyon Filmler kategorisinde gösterime giren American Night adlı bu film; sanat eserleri ve bu eserlerin sahtelerinin ticaretinin döndüğü, kirli insanlarla iş tutmuş sahtekârların, mafyaların, çatışmaların, yalanların, ölümlerin birbirine karışıtığı, renkli olduğu kadar karanlık bir dünyayı da kadrajına alıyor.

Yozlaşmış çağdaş sanat dünyasındaki düşüşte olan kariyeri ve evlilik arifesindeki kız arkadaşı ile arasındaki sıkıntıları yüzünden mutsuz olan sanat tüccarı John Kaplan günün birinde, New York mafyasının acımasız başkanı Michael Rubino'nun para, sanat ve aşk için verdiği savaşın içinde kendisini bulur.

Elvis Presley rolüyle Emmy'e aday gösterilen Jonathan Rhys-Meyers'e, Emile Hirsch ve "Entourage"da izlediğimiz Jeremy Piven'ın eşlik ettikleri bu yapım, aksiyon ve dramayı başarılı bir şekilde birbirine harmanlıyor.


Amerikan Haini

Yönetmen: Michael Polish / Oyuncular: Meadow Williams, Al Pacino, Carsten Norgaard, Marcus Rafinski, Swen Temmel, Mitch Pileggi, Sewell Whitney, Jeffrey Holsman, Thomas Kretschmann, Brian Dean Rittenhouse, John Cassarino, Julián Garnik, Don Castor, John D. Hickman, Carlos Leal, Astor Méndez Colón, Noah Beltran, Ramiro 'Ramir' Delgado Ruiz, Clancy McLain, Drew Taylor, Jasper Polish, Stefan Lechner, Antonio Deleo, María Del Pilar González, Milos Jesic, Áxel González, Michael Polish, Lala Kent, Jesy McKinney, Wilhelm Sack, Thomas Curran, Luis Muñoz, Drake Margolnick, Donat Balaj, Mildred Gillars, Hector David Ortiz / Süre: 109 dakika
 

 

Al Pacino'nun başrolde olduğu yaşanmış bir ihanetin çarpıcı hikayesi Türkiye'de ilk kez televizyon ekranlarında!..


SPI International, 2021'nin en dikkat çekici filmlerinden birini FilmBox Extra ve streaming platformu FilmBox+ ekranlarında Türkiye prömiyeri olarak sunuyor.

6 kıtada, 69 ülkede milyonlarca kişiye hizmet veren uluslararası medya kuruluşu SPI International; son derece sürükleyici bu filmi, aksiyon ve gerilim ağırlıklı filmlere ağırlık veren FilmBox Extra kanalında ve izleyici odaklı yeni nesil streaming platformu FilmBox+ ekranlarında TV prömiyeri olarak izleyicileriyle buluşturuyor.

FilmBox Original içeriği American Traitor: The Trial of Axis Sally adlı bu film; İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında yaşanan gerçek bir hukuk ve ihanet öyküsünde bir avukatın kendi yargılarına ve düşüncelerine aykırı olsa da Nazilerle ilişkilendirilen bir sanığı savunma sürecini konu alıyor.

Mildred Gillars isimli bir Amerikan vatandaşı, savaş döneminde Nazi propagandası içeren yayınlar yapar ve bu kadınla kendisine Axis Sally lakabını takan Amerikan askeri arasında, zamanla bir sevgi nefret ilişkisi oluşur.

Savaş bitiminde Berlin'de tutuklanan Mildred Gillars, ihanet suçu ile mahkeme karşısına çıktığında, avukat olarak görevlendirilen James J. Laughlin'in kendi düşüncelerini bir yana bırakıp sanığı savunmaya odaklanması gerekir.

Gerçek bir olayı konu alan bir kitaptan senaryolaştırılan ve 1940'ların sonunda geçen öyküsüyle bir dönem filmi özelliği de taşıyan bu heyecanlı filmde başrolü, Hollywood'un en büyük efsanelerinden Al Pacino üstleniyor.

Yedinci sanatın en büyük baş yapıtları arasında ilk sıralarda gösterilen "Baba" üçlemesi ve birçok büyük filmde yer alan, Hollywood'un en büyük efsanelerinden Al Pacino, vatan haini suçlamasıyla yargılanan bir sanığı savunan avukat James J. Laughlin rolünde, bir kez daha unutulmaz bir performans sergiliyor.

Michael Polish'in yönetmenliği üstlendiği filmde Al Pacino'ya, güzel aktris Meadow Williams ve Carsten Norgaard eşlik ediyor.


Barbie: Deniz Kızı Gücü

Yönetmen: Ron Myrick / Oyuncular: Joshua Blumhagen, Johnny Yong Bosch, Julia Bose, Hannah Cam, Tiana Camacho, Abbygale Chung, Lola Clare, Kirsten Day, Nathan Fadear, Nola Klop, Madelyn Kratzer, Natalie Lashkari, Vivian Lu, Anna McGill, Melanie Minichino, Cassandra Lee Morris, Cassidy Naber, Angela Lee Sloan, Tatiana Varria, Nadia White, America Young, Jabez Zuniga / Süre: 65 dakika
 

 

Tüm güzelliklerin içinde her zaman sorun çıkaran kötü birileri vardır…


Netflix'in Çocuk ve Aile Filmleri kategorisinde gösterime giren Barbie: Mermaid Power adlı bu su altı macerasında; Brooklyn Barbie ve Malibu Barbie, Skipper, Stacie ve Chelsea ile birlikte deniz kızlarına dönüşüyor ve Pacifica'yı kurtarmak için harekete geçiyor.

Denizlerde yaşayan ve daha önceki filmlerden tanıdığımız Isla, kızları bir yarışma için deniz altına çağırır.

Bu yarışmanın sonucunda Güç Bekçileri seçilecektir ki bunlar denizleri korumak için ihtiyaç duyulan kişilerdir.

Kızlar bu yarışmalar sırasında bir sürü yeni kişi ile tanışırlar ve deniz altında yaşayan pek çok arkadaş edinirler.

Ama en önemlisi kızlar bu yarışmalar sırasında ne tür ve hangi güçlere sahip deniz kızları olduklarını da keşfederler.

Tabii deniz altında onları bekleyen tek şey ne yazık ki bu değildir; Barbie'nin bu yeni filminde hepsinin yeni ve bambaşka bir hikâye için uzun bir yolculuğa çıkmaları gerekir.


Bir Uğradım

Yönetmen: Babak Anvari / Oyuncular: Antonio Aakeel, Alicia Ambrose-Bayly, Percelle Ascott, Franc Ashman, Tarik Badwan, Guadalupe Barcala, Gabriel Bisset-Smith, Hugh Bonneville, Peter Bramhill, Anthony Calf, Jonathan Coy, Samuel Creasey, Amerjit Deu, Lara Denning, Andrea Gould, Shenel Hussein, Camron Hyman-Gilbert, Syreeta Kumar, Steve Langley, Kelly Macdonald, George MacKay, Micky McGregor, Max Mindell, Marilyn Nnadebe, Geraldine Powell, Yazdan Qafouri, Narges Rashidi, Nick Read, Sean Rey, Elijah Smith, Reuben Smith, Varada Sethu, James Staddon, Paddy Wallace, Edward Wolstenholme, Lee Byford, Sean Coleman, Noel Fielding, Tor Harrington, Paul Hollywood, Prue Leith, Kitty Lovett, Matt Lucas, Saif Mohsen, Fergus Phelan, Guy Robbins, Michelle Thomas / Süre: 110 dakika
 

 

En karanlık sırlar her zaman ortaya çıkar…


Netflix'in Britanya Yapımı Gerilim Filmleri kategorisinde gösterime giren I Came By adlı bu sürükleyici film; Londra'da yaşayan bazı seçkin kişilerin evlerini hedef alan bir graffiticiyi merkezine alıyor.

Asi ruhlu bir grafiti sanatçısının hedefinde Londra'nın zengin seçkinlerinin evlerinin duvarları vardır.

Ancak prestijli bir yargıç hakkında tesadüfen öğrendiği karanlık bir gerçek hem genci hem de yakınındaki kişileri büyük bir tehlikeye atacaktır.

Gizlice evlere girip grafiti yapan genç, günün birinde bir evin bodrum katında görmemesi gereken bir şey görür ve sonrasında başı büyük belaya girer.

Bodrum katında saklı olan karanlık bir sırrı ortaya çıkarması, sevdiği kişilerin hayatlarını da tehlikeye sokar.


Boş Zaman

Yönetmen: John Hamburg / Oyuncular: Kevin Hart, Mark Wahlberg, Regina Hall, Che Tafari, Amentii Sledge, Diane Delano, Kamilah Michelle Hatcher, Jai Carter, Kavya Thakrar, Andrew Santino, Michelle DeShon, Luis Gerardo Méndez, Sharon Gardner, Kieran Roberts, Shyaam Karra, Connie Chen, Naomi Ekperigin, Drew Droege, Deborah S. Craig, Antione Grant, Manika Beverly, Oren Skoog, Alexis Rhee, Cathy Chang, Taani Fuahala, Koji Niiya, Octavio Solorio, Carlos Javier Rivera, Tahj Mowry, Prisca Kim, Carlo Rota, Melanie Minichino, Jameelah, Chau Long, Syd Skidmore, Thomas Ochoa, John Amos, Anna Maria Horsford, Craig Hosking, Ben Schneider, Jimmy O. Yang, Shira Gross, Ilia Isorelýs Paulino, Allison Bills, Seal, Jean-Philippe Kaya, Kayden Alexander Koshelev, James Chan, Morgan Grier, Mila Sussman, Charlene Hoover, Amanda Barlow, Michael Krause, Bottara Angele, Michael C. Bradford, Sean Patrick Bryan, Braydon Joseph Ford, Dreyson Ford, Victoria Gale, Lauren Han, Melinda Mages, Lucero Medrano, Bonnie Mercado, Saif Mohsen, Monica Precie, Vitta Quinn, Jeremiah Ripley, Sandra Rosko, Nick Taylor, Brad Lee Wind / Süre: 101 dakika
 

 

Evdeki hesap çoğu zaman çarşıya uymaz…


Netflix'in Komediler kategorisinde gösterime giren Me Time adlı bu uçuk kaçık filmde; fedakâr bir ev erkeği, eşi ve çocukları seyahate gidince yıllardır ilk kez kendine vakit ayırır ve parti meraklısı eski bir arkadaşıyla çılgın bir doğum günü macerasına atılır.

Başarılı bir mimarla evli olan Sonny, çocukları doğduğundan beri onların bakımını üstlenen ve bütün günlerini çocukları ile ev işleri ile ilgilenerek geçiren bir babadır.

Sonny bu sisteme bir süre sonra alışır ve çocuklarla ilgilenmekte, ev işlerinde ustalaşır, ama bir süre sonra bu durum Sonny için bunaltıcı bir hal alır.

Yıllar sonra nihayet Sonny yalnız vakit geçirme fırsatı elde edince uzun zamandır görmediği arkadaşı Huck'ın doğum günü davetine katılır ama tüm bu yolculukta işler çığırından çıkınca Sonny her şeyi bir kez daha düşünmek zorunda kalır.


Chiara

Yönetmen: Jonas Carpignano / Oyuncular: Swamy Rotolo, Pio Amato, Leonardo Bevilacqua, Koudous Seihon, Claudio Rotolo, Susanna Amato, Grecia Rotolo, Carmela Fumo, Giorgia Rotolo, Lorenzo Del Bianco, Iolanda Amato, Sinka Bourehima, Antonio Denuccio, Salvatore Rotolo, Antonio Rotolo Uno, Pasquale Alampi, Lucia Mole, Rosa Caccamo, Aurora Parrello, Antonio Di Giorgio, Carmelo Caccamo, Anita Gatto, Angelica Militano, Patrizia Amato, Salvatore Carla', Antoinetta Ventre, Assuntina Surace, Ginerva Rotolo, Federica Contiero, Gesuele Massimo Amato, Rocco Amato, Michele Bovalino, Carmelo Rotolo, Greta Petrelli, Roberta Ciaroni, Giuseppina Rotolo, Carmelo Antonio Arfuso, Pasquale Fumo, Francesca Pia Amato, Simone Ficarra, Giuseppe LaRuffa, Giuseppina Palumbo, Concetta Grillo, Antonina Fumo, Silvana Palumbo, Francesco Pio Amato, Giusi D'Uscio, Damiano Amato, Vincenzo Sposato, Gina Amadori, Giacinto Fumo, Vincenzo Rotolo, Roberta Mazzaferro, Stefano Trimarchi / Süre: 121 dakika
 

 

Aile olmanın gerçek anlamı…


Yazar ve yönetmen Jonas Carpignano imzalı Calabria üçlemesinin son filmi olan ve MUBI'nin Yeni Auteur'ler kategorisinde gösterime giren A Chiara adlı bu narin fakat cesur ve sürükleyici büyüme hikayesi; şaşırtıcı bir olayın ardından yerel mafya ağıyla ilişkileri ortaya çıkan varlıklı bir aile ve ailenin kızı Chiara'nın yaşadıklarını anlatıyor.

On beş yaşındaki Chiara'nın birbirine sıkı sıkıya bağlı ailesi, babasının evi terk etmesinin ardından dağılır.

Chiara, babasının neden ortadan kaybolduğunu araştırırken hakikate giderek daha çok yaklaşır ve kendi geleceğini de etkileyecek kararlar vermek zorunda kalır.

Genç kızın iç dünyasına hassasiyetle yaklaşan film, suç ve şiddetin kuşaklar üstündeki etkisini irdelerken bir gerilim filmi gibi ilerleyerek bir çocuğun masumiyetini yitirişini ustalıkla izleyiciye aktarır.


Davulun Sesi

Yönetmen: Roberto Santucci / Oyuncular: Leandro Hassum, Maurício Manfrini, Júlia Rabello, Marlei Cevada, Dja Marthins, Hélio de la Peña, Julia Foti, Lucas Leto, Nando Cunha, Carolina Bonetti, Vilma Melo, Davi Miguel / Süre: 110 dakika
 

 

Huzurlu bir emeklilik hayali…


Netflix'in Brezilya Yapımı Komediler kategorisinde gösterime giren Fenced In (Vizinhos) adlı bu absürt filmde; Walter, bir sinir krizinin ardından şehirden kırsala taşınır, ama gürültücü yeni komşularıyla tanışınca sakin bir hayat yaşamaya dair umutları yerle bir olur.

Oldukça stresli olan Walter, bir gün yere yığılıverir.

Doktorunun tavsiyesi üzerine kentten ayrılıp doğayla iç içe, sakin bir kasabaya gider, ancak hemen yanındaki evde samba sınıfıyla prova yapan komşusu Toninho da Vila nedeniyle huzurlu zaman geçirme planları tam manasıyla suya düşer.


HIT: İlk Dava

Yönetmen: Sailesh Kolanu / Oyuncular: Rajkummar Rao, Sanya Malhotra, Akhil Iyer, Jatin Goswami, Shilpa Shukla, Milind Gunaji, Nuveksha, Rose Khan, Dalip Tahil, Sanjay Narvekar, Avneet Singh, Hemraj Tiwari, Shikha Pareek, Bhairavi Raichura, Geeta Sodhi, Parnalekha, J.P. Chopra, Diptii Salvi, Dishita Sehgal, Noyrika Bhatheja, Chinmaya Madan, Imran Syed, Raviraj, Vinod Soni, Vikas Prasad, Lavina Sadhwani, Madhur Arora, Bhanu Bhaskar, Alisha Soni, Rakesh Kumar, Vivan Negi, Aparna Bajpai, Umesh Pant, Dhanlaxmi Kapadia, Firuza Kharas, Saurabh Shukla, Tanu, Sachin Hiralal, Laxmi Lamsal, Hitvi, Kirti Kapoor, Karan Mehta, Rukh Nabeel, Rohan Singh, Sachin Tadge / Süre: 132 dakika
 

 

Yoğun, karanlık ve sürükleyici bir gerilim…


2020 yılında çekilen aynı adlı filmin bir yeniden uyarlaması olan, Netflix'in Hindistan Yapımı Gerilim Filmleri kategorisinde gösterime giren HIT (Homicide Intervention Team): The First Case adlı bu sürükleyici filmde; eski dertleri peşini bırakmayan sorunlu ve zeki bir polis memuru, kafa karıştırıcı iki kaçırılma vakasını çözmeye çalışır, üstelik vakalardan biri kendi kız arkadaşıyla ilgilidir.

Vikram Suç Soruşturma Departmanı'nda Cinayet Müdahele Ekibi'nde görevli olan otuz iki yaşında bir polistir.

Kendi travmatik geçmişiyle mücadele ederken, Preethi adlı bir kız Haydarabad'da gizemli bir şekilde ortadan kaybolunca ve Vikram ne pahasına olursa olsun davayı çözmek zorunda kalınca riskler de giderek yükselir.


İlk Akışta Aşk

Yönetmen: Cathy Garcia-Molina / Oyuncular: Daniela Stranner, Kaori Oinuma, Anthony Jennings, Jeremiah Lisbo, Agot Isidro, Tonton Gutierrez, Igi Boy Flores, Gail Banawis, Melissa Gibbs, Hyubs Azarcon, Prince Morales, Keagan De Jesus, Pinky Amador, Almira Muhlach, Ron Alos, Vien Alen King, Quincy Adrienne Villanueva, Fana, Rhyza Gayle Litaoen, Amanda Zamora, Chico Alicaya, RJ Ledesma, Liofer Pinatacan, Pia Atutubo, Phoebe Hannah De Guzman, Renzel Siosan, Spencer Abadilla, Ashley Polinar, Owlan Alvar, Clang Reyes, Sheryl Yap, Kaye Velasco, Rosemarie Casil, Jessica Dungo, Mark Michael Garcia, Ady Cotoco, Mark Wei, Jeron Paduga, Jassy Calupitan, Benjie De Schepper, Melan Gumban, Amanda Manaois, Sammy Rascal, Rasbi Claveria, Julius Ceasar Padilla, Rickmark Luta / Süre: 110 dakika
 

 

Çevrimiçi dünyadaki aşklar ve arkadaşlıklar…


Netflix'in Filipinler Yapımı Romantik Komediler kategorisinde gösterime giren Love at First Stream adlı bu filmde; dört genç, canlı yayının vahşi dünyasına daldıklarına birbirlerine karşı olan hislerini keşfederken hayallerinin peşinden giderler.

Vlog kültürü ve kişinin kendi videolarını sosyal medya platformlarına yükleme konusundaki acıklı arzusuyla ilgili bu çağdaş hikâye günümüz dünyasında yaşanan ilişkileri de bir anlamda gözler önüne sermektedir.


İllüzyon

Yönetmen: Giga Agladze / Oyuncular: Jim Sturgess, Andreja Pejic, Antonia Campbell-Hughes, Roger Ashton-Griffiths, Billy Barratt, Orla Brady, Mike Gassaway, Likuna Khachapuridze, Rhona Mitra, Jordi Mollà, Michael Socha, Mark W. Travis / Süre: 108 dakika
 

 

Gözlerini kapatırsan istediğin her yerde olabilirsin…


CGV Mars Dağıtım ve Siyah Beyaz Movies iş birliğiyle vizyona giren The Other Me adlı bu film; nadir görülen bir göz hastalığına yakalanan bir mimarın hikâyesini anlatıyor.

Bir mimara nadir görülen bir göz hastalığı teşhisi konur ve bu onu insanların gerçek kimliklerini gördüğü gerçeküstü bir hayal dünyasına sokar.

Gördükleri dayanılmaz hale geldikçe, gizemli bir kadına âşık olur ve kendi kimliğiyle ilgili gerçeklerle yüzleşmeye başlar.


İşin Aslı

Yönetmen: Mustafa Uğur Yağcıoğlu / Oyuncular: Zafer Altun, Anıl Altınöz, Elif Aksu, Öykü Çelik, Cemal Hünal, Duygu Mercan, Hakan Eksen / Süre: 81 dakika
 

 

En büyük yalancılar her zaman kimlerdir biliyor musunuz; hikâyeyi eksik ya da fazla anlatanlar…

 

beIN CONNECT'in Romantik Komediler kategorisinde gösterime giren İşin Aslı adlı bu filmde; babasının rakip firmasında çalışan Aslı, yakın arkadaşı Cansu ve Onur ile aynı ekiptedir.

Sevgilisi tarafından aldatıldığını öğrenen Aslı, arkadaşlarına gerçeği söyleyemez ama bu süre içinde gerçek hayat ve ilişkilerle iilgili pek çok sorgulama içine girer.

Yönetmen koltuğunda Mustafa Uğur Yağcıoğlu'nun oturduğu, senaryosu Pınar Çıplıoğlu'na ait olan film izleyiciye "Senin hikayende nedir işin aslı?" sorusunu yöneltiyor.


Kahramanın Dönüşü

Yönetmen: Julius Avery / Oyuncular: Sylvester Stallone, Javon 'Wanna' Walton, Pilou Asbæk, Dascha Polanco, Sophia Tatum, Moises Arias, Martin Starr, Jared Odrick, Michael Aaron Milligan, Henry G. Sanders, Abraham Clinkscales, Shameik Moore, Frederick Williams, Kevin Mikal Curry, Roger Payano, Dwayne A. Thomas, Aria Seymore, Nicholas Logan, Ritchie Montgomery, Vinnie Coppola Complex, Paul Ryden, Jaime Andrews, Milli M., Drew Matthews, Diane Oxford, Janice Wesley, Joe Knezevich, Ryan Dinning, Anthony Neves, Patrick Lamont Jr., John Rymer, Andrew Ayala, Shariff Earp, Brice Anthony Heller, Priscilla Alarcon, Aleks Alifirenko Jr., Shane Berengue, Gloria Bishop, Tommy Campbell, Maximo Duran, Steven C Hamilton, Anthony B. Harris, Julie Haught, Shaan Merchant, Angel Nair, Laura Palka, Deacon Randle, Scott Rapp, Rahiem Riley, David M Sandoval Jr., Eric Daniel Stumpp, Art Sunday, Audrey Williams, Olaolu Winfunke, Tracy Cunningham, Nathan W. Collins, Chandra Gaines, Michael Lehr, Saif Mohsen, Robert Tinsley / Süre: 102 dakika
 

 

Sylvester Stallone'nin muhteşem dönüşü…


Amazon Prime Video Türkiye'nin yayın kuşağında gösterime giren Samaritan adlı bu aksiyon yüklü fantastik dramada; artık hiçbir kurtarıcısı olmayan Granite şehrinde büyük bir kaos ortaya çıkınca Samaritan'ın yokluğu fark edilmeye başlanır.

Samaritan, olağanüstü güçlere sahip bir süper kahramandır ve Granite şehrindeki güvenlikten sorumlu olan Samaritan, şehirde hiçbir olumsuz şeyin olmasına izin vermemektedir.

Ama yirmi yıl önce, Granite şehrinin kanunlara uymayan bu süper güçlü kahramanı, rakibi Nemesis ile savaşırken öldüğü söyentileri yayılır.

Sonrasında çoğu kişi, Samaritan'ın yangında öldüğüne inansa da şehirdeki bazı kişiler onun hâlâ hayatta olduğuna dair umutludur.

Bu sırada, gizemli ve münzevi komşusu Bay Smith'in aslında herkesin gözü önünde saklanan bir efsane olduğundan şüphelenen on üç yaşındaki Sam Cleary uzun zamandır ortalarda görünmeyen Samaritan'ın komşusu olduğunu düşünmektedir.

Suçun artması ve şehrin kaosun eşiğine gelmesiyle Sam, şehri yıkımdan kurtarmak için komşusunu saklandığı yerden çıkarmayı ve ikna etmeyi kendine görev edinir.


Karagöz: Yâr Bana Bir Eğlence

Yönetmen: Murat Karahüseyinoğlu / Oyuncular: Yetkin Dikiciler, Altan Erkekli, Mazlum Kiper, Nilgün Kasapbaşoğlu, Ali Rıza Kubilay, Selçuk Kıpçak, Zeynep Önen, Bora Sivri, Asuman Barnak / Süre: 79 dakika
 

 

Yüzyıllardır izleyiciyi güldürürken düşündüren Karagöz ve Hacivat, biraz da zamanın ruhunu göz önünde bulundurup gelişen ve zenginleşen görsel teknolojinin gücünü arkasına alarak, seyircinin karşısına çıkıyor…


Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve TRT ortaklığı ile çekilen, CGV Mars Dağıtım ve Yedirenk Film Yapım iş birliğiyle vizyona giren Karagöz: Yâr Bana Bir Eğlence adlı bu animasyon; parasızlık sebebiyle evinde sıkıntı yaşayan Karagöz'ün, Hacivat'ın da nasihatleriyle bu sorunlardan kurtulma çabasını anlatıyor.

Parasızlık yüzünden zor zamanlardan geçen Karagöz'ün bu sorunu ev hayatına da yansır.

Bu nedenle eşi ile tartışan Karagöz, evini kiraya vermeye karar verir, ancak yine de sorunlardan kurtulamayan Karagöz, yine Hacivat'ın fikirlerine uyarak Tuzsuz'u kandırınca bu onun daha ciddi sorunlar yaşamasına neden olur.

Tam da bu kaosun ortasında Karagöz'ün karısı ondan intikam almak için bir oyun oynar.

Karagöz ise, içine düştüğü bu durumdan kurtulmak için elindeki tüm fırsatları kullanmaya çalışır.

Yönetmen Murat Karahüseyinoğlu gölge oyunlarının üstatlarından Hayal-i Torun Çelebi ve Tuncay Tanboğa'dan ders aldı ve Hacivat-Karagöz geleneğinin aslına sadık kalınarak hazırlanan projeyle bu kültürün daha geniş kitlelerce tanınması hedeflendi.

Çalışmalarına 2018 yılında başlanan filmin animasyonlarının bir kısmı İran'da, bir kısmı Hindistan'da gerçekleştirildi.

Karagöz'ü Yetkin Dikinciler, Hacivat'ı ise Altan Erkekli'nin seslendirdiği filmde Karagöz ve Hacivat dışında 80 civarında animasyon karakterin seslendirmesinde usta oyuncular sesleriyle onlara hayat verdi.

Üç buçuk yılda tamamlanan ve ilk defa bir animasyonla beyaz perdeye aktarılacak olan filmin müzikleri ise Gökhan Tamir'e ait.


Perde Arkası: Sportmenlik Dışı Faul Operasyonu

Yönetmen: David Terry Fine / Oyuncular: Tim Donaghy, Matt Maltepes / Süre: 76 dakika
 

 

Hayatınız bir yalandan ibaret olunca asla huzuru bulamazsınız…


Uçsuz bucaksız spor dünyasından öykülere yepyeni bir bakış sunan Netflix'in Tarihi Spor Belgeselleri kategorisinde gösterime giren Untold: Operation Flagrant Foul adlı bu filmde; NBA hakemi Tim Donaghy, görevli olduğu maçlarda bahis oynadığı için hapis yattıktan yıllar sonra, ligi derinden sarsan skandalı tekrar anlatıyor.

2007 yılının yaz aylarında kamuoyu, bir NBA hakeminin görev yaptığı maçlarda bahse girdiği haberleriyle çalkalandı.

Bu haber, medyada bir fırtına yaratarak NBA, FBI ve sporseverler arasında bir krize neden oldu.

O hakemin adı Tim Donaghy idi ve hikâye yalnızca onunla başlayıp onunla bitmiyordu; Philadelphia'nın banliyölerindeki küçük kasaba bahisçilerinden, bu işten cebini dolduran New York suç dünyasının ünlü ailelerine ve dünya genelindeki yasa dışı spor bahisçilerine kadar uzanıyordu.

Bu bölümde, olayın iş birlikçilerinden her biri, bu işe ne ölçüde karıştığını ilk kez anlatıyor ama bekleneceği üzere hikâyeleri pek de örtüşmüyor.

Tim Donaghy, Tommy Martino, Jimmy "The Sheep" Battista; ayrıca FBI ajanı Phil Scala, Donaghy'nin avukatı John Lauro, Donaghy'nin eski eşi Kim Strupp Donaghy ve daha birçok isimle yapılan röportajlar yine de olaylara ışık tutuyor.


Periler Ülkesi: Büyülü Macera

Yönetmen: Aina Järvine, Federico Milella / Oyuncular: Madison Mullahey, Jessica Webb, Sara Petersen, Marc Thompson, Gregory Max, Lisa Ortiz, Rebecca Becker, Kathryn Cahill, Louise White, Shannon Conley, Andrew Watts, David Wills, Michael Kargus, Franciska Friede, Olivia Grace Manning / Süre: 85 dakika
 

 

Sihirli bir maceranın içindeki kötülük, periler ülkesini kurtarmak için gereken kahramanlık…


Bir Film dağıtımı ve iş birliğiyle vizyona giren Bayala: A Magical Adventure adlı bu film; ejderhaların yok olmaya yüz tutmasıyla birlikte sihir güçlerini kaybetmeye başlayan perilerin, Ejderha Dağları'na doğru çıktıkları serüveni konu ediniyor.

Bayala Krallığı'nda ejderhaların neredeyse yok olmasıyla beraber perilerin sihir güçleri de zayıflamıştır.

Peri prensesler Sera ve Surah dünyalarını kurtarabilecek tek çare olan son ejderha yumurtasını bulduklarında çok heyecanlanırlar.

Bunun üzerine prenses kardeşler güçlerini yeniden kazanmak ve korumak için Ejderha Dağları'na ulaşmak için bilinmeyen diyarlarda heyecanlı bir maceraya atılırlar.


Sihirli Evcil Hayvan Morphle: Cadılar Bayramı Şekeri
 

 

Bu 22 dakikalık Cadılar Bayramı özel programı tüm çocukları acayip ve ürkütücü bir yolculuğa davet ediyor…


Netflix'in Çocuk ve Aile Filmleri kategorisinde gösterime giren Morphle Halloween Candy Magic Pet adlı bu özel yapım; kostümler, şekerlemeler ve ürkütücü bir eğlence ile dolu gizemli bir Cadılar Bayramı macerasında Mila ve sihirli evcil hayvanı Morphle'ın yeni macerasını ekranlara getiriyor.

Filmde, her şeyi veya herkesi şekere çevirebilen Magic Pet Candyray, mısır labirentindeki çılgın maceralarında kahramanlarımıza katılan Felipe ile bir araya geliyor.

Magic Pet Center'ı Halloweenist Ev Yarışması için zamanında dekore etmek için zamana karşı bir yarış var, ancak Orphle ve Haydutlar yollarına çıktıklarında bu pek öyle kolay olmayacaktır.

Ama belki de bu engelin çözümü Candyray'dedir!


Sonra: Mutluluk

Yönetmen: Castille Landon / Oyuncular: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard, Chance Perdomo, Rob Estes, Arielle Kebbel, Stephen Moyer, Mira Sorvino, Frances Turner, Kiana Madeira, Carter Jenkins, Atanas Srebrev, Anton Kottas, Emmanuel Todorov, Velizar Binev, Franklyn Kendrick, Aya Ivanova, Tosin Thompson, Jordan Peters, Jack Bandeira, Ryan OL, Genko Ivanov, Zahari Grozdanov, Simeon Spasov / Süre: 119 dakika
 

 

Yaşadıkları sarsıcı olayların ardından aileleri hakkındaki gerçekleri öğrendikten sonra geçmişleri ve gelecekleri arasında bir şans arayan tutku dolu iki aşık…


Anna Todd'un en çok satan kitabından uyarlanan ve Bir Film iş birliğiyle vizyona giren After: Ever Happy adlı bu After serisinin dördüncü filmi; Tessa ve Hardin'in ilişkilerinde geldikleri dönüm noktasını konu ediniyor.

Kısa süre önce yaşadığı olayların ardından Hardin, biyolojik babasının Christian Vance olduğunu öğrenmiştir.

Bunun ardından büyük bir öfkeyle annesiyle yüzleşmeye gittiğinde her ne kadar Vance kendini açıklamaya çalışsa da Hardin annesinin bunca zamandır kendisine yalan söylenmesini bir türlü affedememiştir.

Aynı gece Tessa, fazla içtiği için sarhoş olan Hardin'i Trish'in evine gizlece girerek evi yakmaya çalışırken yakalar.

Bunun ardından Tessa her ne kadar Hardin'in hatasını anlamasını sağlamış olsa da artık her şey için çok geçtir.

Affetme ve karşılıksız sevme ile ilgili bu bölümde, hayatının en önemli kararını vermesinin ardından Tessa'nın yaşamı tamamen değişir.

Hayallerindeki iş için Seattle'a taşınmaya hazırlanırken Hardin'in kıskançlığı ve öngörülemeyen davranışları alevlenir.

Ailesi hakkında ortaya çıkan sırlar, Hardin hakkında öğrendikleri hayatının daha da karışmasına neden olur.

Hardin annesinin düğününden sonra Londra'da kalarak daha da karanlığa gömülür, Tessa ise Seattle'a dönüp sorunlarına göğüs gerde de ilişkilerinin hayatta kalmasını istiyorlarsa, ilk önce konuya kendilerinden başlamaları ve aşkları savaşmaya değer mi, yoksa ayrılıp kendi yollarına gitme zamanı mı geldiğine karar vermeleri gerekir.


Seul 88

Yönetmen: Hyun-Sung Moon / Oyuncular: Yoo Ah-in, Go Kyung-Pyo, Lee Kyoo-hyung, Park Ju-hyun, Seong-wu Ong, Moon So-ri, Kim Seong-gyoon, Oh Jung-se, Jeong Woong-in, Song Min-ho, Sik Choon, Kyu-sun Park, Chae-Eun Kim, Hyunjin Bek, Yoon Kyung-ho, Se-yeong Lee, Soomin Chun, Ell, Andrew Grace, Jason Her, Dylan J. Locke, Harrison Xu / Süre: 138 dakika
 

 

1988'de geçen, tam gaz kovalamaca sahneleriyle dolu bir aksiyon gerilimi…


Netflix'in Asya Yapımı Aksiyon Filmleri kategorisinde gösterime giren Seoul Vibe (Seouldaejakjeon) adlı bu filmde; Amerikan Rüyası peşindeki Sanggye-dong Supreme Takımı sürücüleri, reddedemeyecekleri bir teklif alır ve kendilerini bir VIP rüşvet fonu soruşturmasının ortasında bulur.

Seul'da 1988 Yaz Olimpiyatları'nın başlamasına günler kala, tüm dünyada heyecan giderek artmaktadır.
Kıyafetler eski moda, müzikler duygusal ve araba yarışlarında dünyanın en iyileri bir aradadır.

Bu sırada, Sanggye Supreme Takımı şoförleri, 1988 Seul Yaz Olimpiyatları'na hazırlanırken beklenmedik olaylar gerçekleşir; olimpiyatlara birkaç gün kala, bir grup serseri sürücü ve tamirci devasa bir kara para aklama çetesini çökertmek için gizli göreve çıkar.

Amerikan Rüyası peşindeki Sanggye-dong Supreme Takımı, rüşvet fonu parasıyla dolu yarış arabalarıyla Seul sokaklarını birbirine katar.

Rüşvet fonları ve kara para aklama dedikoduları, takımın olimpiyatlar yaklaşmışken Seul sokaklarında amansız bir kovalamacaya girmesine yol açar.


Sıcak Hava Dalgası

Yönetmen: Ernie Barbarash / Oyuncular: Kat Graham, Merritt Patterson, Sebastian Roché, Cardi Wong, Roger Cross, Aren Buchholz, Kayla Wallace, David James Lewis, Andres Collantes, Chris Cope, Jacqueline Breakwell, Aliza Rooker, Jerry Wasserman, Joshua Guvi, Colleen Wheeler, Alicia Hannah Kim / Süre: 100 dakika
 

 

Kimsenin geçmişini kötülemesine izin verme…


beIN CONNECT'in Gerilim Filmleri kategorisinde gösterime giren Heatwave adlı bu filmde; uzun zaman önce tuhaf ve şüpheli birtakım olaylar yaşadıktan sonra artık yeni bir hayat kurmaya hazır olan Claire Valens, kariyerine odaklanan ve gözü yükseklerde olan genç bir kadındır.

Kariyerine odaklanan genç kadın iyi bir gayrimenkul şirketindeki yeni işi, heyecan verici bir proje ve tutku dolu aşkıya her şeye sahip gibi görünür, ancak patronunun karısı Eve ile tanışınca hayatı hiç ummadığı şekilde değişir.

Genç kadın bu sürükleyici gerilim filminde kendini savunmaya çalışırken sırlar ve geçmişiyle bağlantılı karanlık dürtüler bir bir ortaya çıkar.

Suç ve gerilim öğelerini başarıyla birleştiren film, son ana kadar merakı diri tutmayı başarır.


Son Çıkmaz

Yönetmen: Mike Burns / Oyuncular: Bruce Willis, Ashley Greene, Michael Sirow, Texas Battle, Stacey Danger, Massi Furlan, Josh Rhett Noble, John D. Hickman, Hassel Kromer, Lauren McCord, Adam Huel Potter, Kirsten Temple, Amber Townsend, Larken Woodward / Süre: 96 dakika
 

 

Tek tanık sensen ve ailen tehlikedeyse herkes hedefin olur…


TME Films dağıtımı ve iş birliğiyle vizyona giren Wrong Place adlı bu film; bir uyuşturucu satıcısının işlediği cinayetin tek görgü tanığı olan güvenlik görevlisi Frank'in, kendisini ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı verdiği hayatta kalma mücadelesini konu ediniyor.

Kızının ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen Frank, aynı zamanda bir uyuşturucu baronu hakkında bilmemesi gereken bilgilere sahiptir.

Çevresinden izole bir mağazanın arkasındaki ağaçlık alanda, alçak bir uyuşturucu satıcısı olan Virgil Brown korkuyla sinmiş bir adamı infaz eder.

Virgil'in talihsizliği, eski bir şerif olan güvenlik görevlisi Frank Richards'ın olan bitene şahit olmasıdır.

Frank cesur davranarak Virgil'i tutuklar, bu sırada çalılıkların arasındaki Virgil'in oğlu Jake de her şeyi görmüştür.

Jake cinayetin işlendiği silahı arayıp bulur ve polisler olay yerine gelmeden önce silahla birlikte ortadan kaybolur.

Babasını hapisten kurtarmak için her şeyi yapmaktan kaçınmayan Jake, cinayetten geriye kalan tek tanığı yani Frank'i ortadan kaldırmak ister.

Bir yandan peşindeki suikastçilerden kurtulmaya çalışan Frank, aynı zamanda kızını da tehlikelerden korumaya çalışır.


Soygun

Yönetmen: Sinan Biçici / Oyuncular: Alper Saldıran, Eser Eyüboğlu, Duygu Mercan, Gizem Denizci, Kıvanç Baran Aslan, Erol Sertel / Süre: 87 dakika
 

 

Her ilişki aslında bir soygundur…


beIN CONNECT'in Komedi Filmleri kategorisinde gösterime giren Soygun adlı bu filmde; hapisten yeni çıkan Güven, çıktığı gibi bir kuyumcuda soygunluk yapar.

Polislerden kaçan Güven, rastgele yeni boşanan bir çiftin evine girer ve işte o andan itibaren de akıllara zarar bir komedi başlar.


Villada Aşk

Yönetmen: Mark Steven Johnson / Oyuncular: Kat Graham, Tom Hopper, Raymond Ablack, Laura Hopper, Sean Amsing, Emilio Solfrizzi, Lorenzo Lazzarini, Vincent Riotta, Solimano Pontarollo, Stefano Skalkotos, Francesco Wolf, Paolo Dalla Valentina, Marianna Fernetich, Nadia Rahman, Gigi Tisminetzky, Linda Micheletti, Anja Meyer, Jagoda Lewandowska, Mitchell Thomas Salm, Katie McGovern, Daniela Di Muro, Simona Distefano, Filippo Andreetto, Ludovica Stecher, Andrea Bellacicco, Enrico Fracca, Gaia Desirée Meneguzzo, Paolo Braghetto, Saverio Sculli, Peter Arpesella, Hélène Cardona / Süre: 114 dakika
 

 

Size William Shakespeare'ın izinde Verona şehrinin ruhunu yaşatacak harika bir hikâye…


Netflix'in Romantik Komediler kategorisinde gösterime giren Love in the Villa adlı bu neşeli filmde; genç bir kadının hayallerindeki İtalya tatili, Verona'da kiraladığı villada sinir bozucu derecede çekici bir yabancının kaldığını öğrenmesiyle beklenmedik bir hâl alır.

Sevgilisinden yeni ayrılan Julie, İtalya'nın Verona kentine romantik bir seyahat planı yapar.

Ancak ayırttığı villayı çifte rezervasyon yüzünden alaycı ve çok yakışıklı bir İngiliz adamla paylaşmak zorunda kalacağını öğrenince işler herkes için değişir.


Yetişkinler İçin Aşk

Yönetmen: Barbara Topsøe-Rothenborg / Oyuncular: Dar Salim, Sonja Richter, Sus Noreen Jondahl Wilkins, Mikael Birkkjær, Katinka Lærke Petersen, Lars Ranthe, Milo Campanale, Iris Mealor Olsen, Morten Burian, Salomon Stampe Frederiksen, Susanne Storm, Natali Vallespir, Fie Petersen, Karoline Hamm, Oliver Due, Benjamin Kitter, Sanne Saerens, Jesper Dupont, Louise Davidsen, Kenny Duerlund, Anders Nyborg, Daniel Hugo Sørensen, Mads Kruse, Anne Rasmussen, Ted Evans, Yerman Gur, Jesper Haugstrup, Dennis Hulmose Madsen, Susan Spano, Thalita Beltrão Sørensen / Süre: 104 dakika
 

 

Cinayetlerin büyük bir çoğunluğu aşk ile ilgilidir ve konu neredeyse her zaman kıskançlık ve tukudur…


Anna Ekberg imzalı "Till Death Do Us Part" adlı romandan uyarlanan ve Netflix'in Kitaplardan Uyarlanan Danimarka Yapımı Gerilim Filmleri kategorisinde gösterime giren Loving Adults (Kærlighed for voksne) adlı bu sürükleyici filmde; Lenora, oğlunun iyileşmeye başladığı dönemde, eşinin sadakatini sorgulamaya başlar.

Lenora ve Christian çocukluktan bu yana birbirlerine aşıktır, nihayet evlenen çift oldukça mutlu bir hayat yaşar, ancak bir gün Lenora eşinin ilişkisini öğrenince aşk ile nefret arasındaki ince çizgi ölümcül bir hâl alır.

O andan itibaren her ikisi de istediklerini elde etmek için sınır tanımayacaktır.


Flashback

Vakti zamanında kimi festivallerde, kimi sinemalarda kimi de ev videosu ve televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrimiçi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek olan 2022 öncesinde çekilmiş diğer filmleri sizin için derledim.


beIN CONNECT

Türkiye'nin ödemeli televizyon sistemi Digitürk'ün, izleyicilerine diledikleri zaman arzu ettikleri içeriklere ulaşma imkânı sağlayan dijital içerik platformu beIN CONNECT, bu ay birbirinden güzel filmleri evinize getirmeye devam ediyor. Platformun zengin kütüphanesinde bu hafta öne çıkan filmler şöyle:

  • 492 (O Nome da Morte / The Name of Death, 2017)
  • Cebimdeki Yabancı (2018)
  • Doğmamış (Still/Born, 2017)
  • Dostumun Yolculuğu (A Dog's Journey, 2019)
  • Düğüm Salonu (2018)
  • Eftihia (Eftyhia, 2019)
  • Eğlenceli Çiftlik Arkadaşları (Farmtastic Fun, 2019)
  • El Değmemiş Aşk (2016)
  • Fırıldak Kedi Findus (Pettersson und Findus - Kleiner Quälgeist, große Freundschaft, 2014)
  • Köstebekgiller 2: Gölge'nin Tılsımı (2016)
  • Kutsal Tesadüfler (Bendita Rebeldía / Accidental Blessing, 2020)
  • Nefes: Vatan Sağolsun (2009)
  • Sınav (2006)

MUBI

Sinemanın her türlü form ve büyüklükteki ekranda izlenmesi gerektiğine inanan ve 10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI, dünya festivallerinde dikkat çekmiş yapımlardan oluşan geniş seçkisini özel yayın kuşaklarıyla sinemaseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Uzman ekiplerin festivalleri tarayarak bulup çıkardıkları birbirinden güzel, heyecanlı ve orijinal filmlerle hazırladıkları; özel kuşakları, yönetmen retrospektifleri, önde gelen film festivallerinden gösterimlerin yer aldığı yapımlar arasında bu hafta öne çıkan filmler şöyle:

  • Çifte Hayatlar (Doubles Vies / Non-Fiction, 2018)
  • Kutsal Geyiğin Ölümü (The Killing of a Sacred Deer, 2017)
  • Narın Rengi (Sayat Nova / The Color of Pomegranates, 1969)
  • Öğrenci ((М)ученик / The Student, 2016)
  • Pus (2009)
  • Yangın Gecesi (Noche de Fuego / Prayers for the Stolen, 2021)

Netflix

190'dan fazla ülkede 223 milyonu aşkın ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği, dünyanın eğlence odaklı lider yayın hizmeti sunan Netflix'in bu hafta kütüphanesinde öne çıkan filmler şöyle:

  • Afrika Nostaljisi (African Nostalgia, 2016)
  • Amerikan Güzeli (American Beauty, 1999)
  • Bar Fedaisi (Road House, 1989)
  • Bir Sonraki Cuma (Friday After Next, 2002)
  • This Is Hel (2016)
  • Büyük Soygun (Payday, 2018)
  • Call TV (2017)
  • Cuma (Friday, 1995)
  • Çalınan Devrimim (My Stolen Revolution, 2013)
  • Çiftler Tatilde (Couple of Days, 2016)
  • Etiyopya'nın Zor Kamyonları (Tough Trucks of Ethiopia, 2018)
  • Gelecek Cuma (Next Friday, 2000)
  • Hırpalanmış Ten (Carne apaleada / Battered Flesh, 1978)
  • Kaçırılan Bir Uzaylının İtirafları (Confessions of an Alien Abductee, 2013)
  • Kızarmış Solucanlar Nasıl Yenir (How to Eat Fried Worms, 2006)
  • Küçük Bir Prenses (A Little Princess, 1995)
  • İtaatsizlik (Disobedience, 2017)
  • İyi Bir Eski Moda Seks Partisi (A Good Old Fashioned Orgy, 2011)
  • İyi Geceler Dedi Bayan Kuş (Buenas noches, dijo la Señorita Pájaro / Good Night, Said Miss Bird, 2012)
  • Ölümcül Deney: Sıfır Noktası (Resident Evil, 2002)
  • Ölümcül Deney 2: Kıyamet (Resident Evil: Apocalypse, 2004)
  • Ölümcül Deney 5: İntikam (Resident Evil: Retribution, 2012)
  • Pamuk Prenses ve Avcı (Snow White and the Huntsman, 2012)
  • Pişmanlıklar (Ångrarna / Regretters, 2010)
  • Rock of Ages (2012)
  • Seninkiler, Benimkiler ve Bizimkiler (Yours, Mine & Ours, 2005)
  • Serap (Iluzija / Mirage, 2004)
  • Sinemada Bir Yer (Un lugar en el cine / A Place in the Cinema, 2008)
  • Sokağın Dili Olsa (If Beale Street Could Talk, 2018)
  • Uzay Gemisi Dünya (Spaceship Earth, 2020)
  • Yapım Aşamasındaki Yetişkinler (Adult Under Construction, 2017)
  • Yarın Yaşıyoruz (Tomorrow We Live / Tomorrow We Live, 1942)
  • Yasak İlişki (The Bridges of Madison County, 1995)
  • Yaz Çılgınlığı (Midsummer Madness, 2007)
  • Yedi Buçuk Randevu (Seven and a Half Dates, 2018)
  • Yeni Para (New Money, 2018)
  • Yessongs (1975)
  • Yumruğun Efsanesi: Chen Zhen'in Dönüşü (Jing wu feng yun: Chen Zhen / Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen, 2010)
  • Zor Tekneler: Nil'de Yolculuk (Tough Boats: Journey Down the Nile, 2017)
  • Zehirli Aşk (Toxic Love, 2015)
  • Zehirli Gül (The Poison Rose, 2019)

SinemaTV

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'nun yanı sıra D-Smart, TV+ ve KabloTV platformları üzerinden de yayın yapan SinemaTV, yerli ve yabancı farklı türlerdeki kanallarında pandemiden dolayı sinemada gösterime girememiş aksiyon, macera, korku, komedi ve eğlence dolu en yeni filmleri ekranlara getirmeye devam ediyor.

SinemaTV'nin izleyicilerine sunduğu komediden aksiyona, bilimkurgudan festival filmlerine uzanan geniş seçkisinde bu hafta öne çıkan filmler şöyle:

  • 200 Metre (200 Meters, 2020)
  • Acemi Kâşifler: Görevimiz Kocaayak (Mission Kathmandu: The Adventures of Nelly & Simon, 2017)
  • Anket (L'enquête / The Clearstream Affair, 2014)
  • Bazen Daima Asla (Sometimes Always Never, 2018)
  • Bir Başka Ben (Another Me, 2013)
  • Biz Size Döneriz (2017)
  • Davetsiz Misafir (The Intruder, 2019)
  • Dostumun Yolculuğu (A Dog's Journey, 2019)
  • İşte Bu (Michael Jackson's This Is It, 2009)
  • Küçük Balık (Little Fish, 2020)
  • Örümcek Adam: Eve Dönüş (Spider-Man: Homecoming, 2017)
  • Vox Lux (2018)

TRT 1 & TRT 2

Diziler, belgeseller, çizgi filmler ve özel gösterimlerle dolu yayın kuşağıyla seyircisine ulaşan TRT'nin en çok izlenen kültür sanat kanalları izleyenlerine sinema şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri orijinal dilleriyle sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 1 ve TRT 2'nin bu hafta yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle:

  • Av Mevsimi (2010)
  • Avukat (Michael Clayton, 2007)
  • Ben O Değilim (2013)
  • Bisiklet Hırsızları (Ladri di biciclette / Bicycle Thieves, 1948)
  • Bülbül (The Nightingale, 2018)
  • Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)
  • Çanakkale Yolun Sonu (2013)
  • Deha (Gifted, 2017)
  • Kayıp Teknenin İzinde (Pertsa & Kilu / Finders of the Lost Yacht, 2021)
  • Kimliksiz (Unknown, 2011)
  • Kör Talih (Przypadek / Blind Chance, 1987)
  • Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu (2017)
  • Poppie Nongena'nın Uzun Yolculuğu (Poppie Nongena, 2019)
  • Rosarita'nın Çanları (Bells of Rosarita, 1945)
  • Sessizlik (The Silences, 2015)
  • Umut Mektupları (Letters of Hope, 2019)

Festival ve Etkinlik Ajandası

Atlas 1948 Sineması

Atlas 1948'de, Başka Sinema'nın her ay merakla beklenen seçkileriyle aralık ayı dopdolu geçecek.

Beyoğlu'nun kalbinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması'nda merakla beklenen bağımsız filmler aralık ayı boyunca izlenebilecek.

"Kutsal Örümcek", "İlgi Manyağı" ve "Kurak Günler" filmleri aralık ayı boyunca Atlas 1948'de sinemaseverler ile buluşacak.
 

 

1948'de açılan Atlas Sineması, 2019-2020 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan detaylı restorasyon ile tarihi Atlas Binası özgün yapısına kavuşturularak sahnesinden koltuklarına, ses sisteminden fuayesine kadar baştan aşağı tamamen yenilendi.

Atlas 1948 Sineması, salonu ve localarındaki 481 koltuğu, 13x7 m'lik 3D özellikli perdesi, 7+1 (surround) ses sistemi, 4K çözünürlüklü DCP ve 35mm projeksiyonu, truss sistemi, ses ve ışık odası, yenilenen fuayesi ile film festivallerinin, galaların ve temsillerin Beyoğlu'ndaki merkezi olmaya devam ediyor.

18x7 m'lik sahnesinde, tiyatro ve diğer sahne sanatlarına ev sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması üç boyutlu hayalet perdesi ile çağdaş sahne sanatlarının büyülü dijital dünyasını da bir adım öteye taşıyor.

UV-C özel steril iklimlendirme sistemi ile pandemi koşulları gözetilerek temiz hava ile çalışacak şekilde uygulandı.


Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali

Fotofilm tarafından 1-5 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Haliç GoldenHorn Uluslararası Film Festivali'nin finalistleri açıklandı.

Fotofilm tarafından, dünya sinemasına geçen sene kazandırılan 2'nci Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali film gösterimlerini Cibali Avare Sinema Bahçe'de gerçekleştirecek.
 

 

Yirmi ülkeden yapılan başvurulardan seçici kurulun seçtiği Kurmaca Uzun Metraj, Kurmaca Kısa Film, Belgesel Uzun Metraj ve Belgesel Kısa Film'den oluşan 40 filmlik seçkisini 1-5 Aralık 2022 tarihlerinde ücretsiz izleyebilirsiniz.

2'nci Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali ön jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu finale kalan ve programa dahil olan filmler şöyle:

  • Uluslararası Uzun Metraj Kurmaca kategorisi
  • AGA (Mevlüt Taşcı, Türkiye)
  • Black Rabbit (Britton Thomas, Amerika Birleşik Devletleri)
  • İstanbul'da Bir Süpernova (Ali Osman Alpagu, Türkiye)
  • Reasons and Roads (Mehmet Fatih Destegüloğlu, Türkiye)
  • Ruhun Lekesi (Ceyhan Kandemir, Türkiye)
  • Stoyan (Roberto Ruiz Céspedes, İspanya)
  • Taktik (Marion Mitterhammer, Hans-Günther Bücking, Avusturya)
  • The Last 5 Days of My Life (Hüseyin Uc & Mahmut Baldemir, Türkiye)
  • The Last Birds of Passage (İffet Eren Danışman Boz, Türkiye)
  • Under Spanish Skies (Nathan Buck, Almanya)
  • Uluslararası Uzun Metraj Belgesel kategorisi
  • Deep Scream (Ezel Avcı, Türkiye)
  • Harran School: El Battani (Sedat Beenek, Türkiye)
  • Invaders (Mert M Gökalp, Türkiye)
  • Közüngü (Ahmet Tolga Ayıklar, Türkiye)
  • Mein Aufbruch (Mübeyra Erkuş, Almanya)
  • Ms. Leyla (İlke İşisağ, Türkiye)
  • Sacrifice (Zeki Subaşı, Türkiye)
  • Yaanam (Vinod Mankara, Hindistan)
  • Uluslararası Kısa Film Kurmaca kategorisi
  • A Ruthless Desire for Simplicity (Bulut Kırbaş, Türkiye)
  • And So I Begin (Margarethe Baillou, Amerika Birleşik Devletleri)
  • Artificial Election (Mehmet Zakir Ekni, Türkiye)
  • Blue Balloon (Merve Yıldız, Türkiye)
  • İntihar Bekçisi (Selin Aktaş, Türkiye)
  • Khora (Nalan Abbasoğlu, Türkiye)
  • Perdeler (Fırat Onar, Türkiye)
  • Stylo Rouge (Abdou El Mesnaoui Nassib, Fas)
  • Subterranean Love: Olga (Robert Haufrecht, Amerika Birleşik Devletleri)
  • The Gulf (Kumru Karataş, Türkiye)
  • The Perishing (Özlem Özel, Türkiye)
  • Uluslararası Belgesel Kısa Film kategorisi
  • All We Need Is Each Other (Selçuk Kerem Fandaklı, Tükiye)
  • Dalyan (Özkan Emre, Türkiye)
  • Gordion's Shepherds (Kadir Uluç, Türkiye)
  • Gulab Gul (Semih Sağman, Türkiye)
  • Happy (Ivan Rodin, Rusya)
  • Isolation (Hüseyin Urçuk, Türkiye)
  • Resistance Sahara (Sidal Ergüder, Birleşik Krallık)
  • The Women of Art (Erol Çelik, Türkiye)
  • Vona (Clint Davis, Türkiye)
  • Yılkılar: Anadolu'nun Yalnız Atları (Özer Kanburoğlu, Türkiye)

Salt Beyoğlu | saltonline.org

Salt'ın, iklim değişikliğinin ekosistem ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerine dikkat çekmeyi amaçlayan gösterim programı "Bu son şansımız mı?", Garanti BBVA desteğiyle 8-30 Aralık tarihlerinde Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da ve saltonline.org'da izleyiciyle buluşuyor.

Yunanistan'dan Kanada ve Peru'ya uzanan belgesel filmleri bir araya getiren seçki, toprağı odağına alıyor ve değişen ekolojik koşullara uyum bağlamında tarım ve gıda sistemlerini irdeliyor.
 

 

Salt tarafından 2015 yılında, Paris Anlaşması'nın onaylandığı 21'inci Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP21) paralelinde başlatılan "Bu son şansımız mı?", sekizinci yılında Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı'nı (COP27) takiben gerçekleştiriliyor.

Programın odağını, dünyanın dört bir yanında değişen iklime uyum sağlamaya çalışan topluluklar için önem kazanan geleneksel tarım yöntemlerinden gıda ekosistemlerine, toprağa dair güncel meseleler oluşturuyor.

Seçkide yer alan filmler Güney Amerika'nın And Dağları bölgesinde geleneksel tarım yöntemleriyle toprağın koruyuculuğunu üstlenen beş kadının; Yunanistan'ın küçük bir köyünde endüstriyel tarıma karşı sıra dışı bir mücadeleye girişen iki kuzenin ve bambaşka bir coğrafyada, Kuzey Atlas Okyanusu'ndaki küçük bir adada deniz çöplerinin peşine düşen bir doğa savunucusunun izini sürüyor.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz gösterimler, 8-11 Aralık tarihlerinde Salt Beyoğlu'ndaki Açık Sinema'da gerçekleştirilecek.

Gösterimlerin ardından tüm filmler saltonline.org üzerinden birer hafta süreyle çevrimiçi olarak da izlenebilecek.

Yalnızca Türkiye'den erişime açık olan filmler, orijinal dilinde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.


Program

Domatesler Wagner'le Buluşunca (Otan o Vagner synantise tis domates, Marianna Economou, 2019)
8 Aralık, 17.30, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
12-18 Aralık, saltonline.org 

Yüce Topraklar (Sovereign Soil, David Curtis, 2019)
8 Aralık, 19.00, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
12-18 Aralık, saltonline.org

Yalnızlığın Coğrafyaları (Geographies of Solitude, Jacquelyn Mills, 2022)
9 Aralık, 19.00, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
19-25 Aralık, saltonline.org

Toprağın Anaları (Sembradoras de Vida, Álvaro ve Diego Sarmiento, 2019)
11 Aralık, 14.00, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
19-25 Aralık, saltonline.org

Nehir (River, Jennifer Peedom ve Joseph Nizeti, 2021)
11 Aralık, 16.00, Salt Beyoğlu, Açık Sinema
26-30 Aralık, saltonline.org


Sur Yapı Marka AVM

Türkiye'nin en seçkin markalarını ziyaretçileriyle buluşturan Sur Yapı Marka AVM, ziyaretçilerini Nostaljik bir Yeşilçam yolculuğuna davet ediyor.

5 Aralık'a kadar Sur Yapı Marka AVM'de görülebilecek olan Eski Türk Filmleri Afişleri Sergisi, zemin katta ziyarete açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane iş birliği ile Türk sinemasının 108'inci yılı nedeniyle düzenlenen sergide Milli Kütüphane özel koleksiyonunda yer alan 1950 ve 1960'lı yıllara ait elle çizilmiş ve boyanmış 20 Türk filmi afişi yer alıyor.
 

 

Halıcı Kız'ın afişi görülebilecek

1970, 1980, 1990 ve 2000'li yıllara damgasını vuran, bir çoğumuzun çocukluk ve gençlik yıllarında kimi zaman kahkahalarla, kimi zamanda göz yaşları içinde izlediğimiz 50 filmin afişinin de yer aldığı serginin en özel parçası ise ilk renkli Türk filmi olan Muhsin Ertuğrul imzalı "Halıcı Kız" filminin afişi.


Türk sinema tarihinin kısa özeti

Türk sinema tarihinin kısa bir özeti niteliğini taşıyan sergide afişleri görülebilecek filmler arasında; Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın başrollerini üstlendiği "Selvi Boylum Al Yazmalım", Kemal Sunal'ın başrolünü üstlendiği "Tosun Paşa", "Salako", "Hababam Sınıfı", Fatma Girik'in büyük bir ustalık ile oynadığı "Boş Beşik", "Yılanların Öcü" yer alıyor.

Sergide ayrıca Yeşilçam'ın birbirinden değerli oyuncuları Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Oya Aydoğan gibi geniş oyuncu kadroların sahip olan "Neşeli Günler", "Aile Şerefi", "Bizim Aile", "Hababam Sınıfı", "Toşun Paşa", "Mavi Boncuk", "Köyden İndim Şehre", "Gırgıriye'de Şenlik Var" gibi filmlerin afişleri de görülebilecek.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU