Martin Scorsese'den Goncharov'la ilgili ilk açıklama: "O filmi yıllar önce yaptım"

Yönetmenin suskunluğu kızı Francesca'nın TikTok'ta paylaştığı bir videoyla bozuldu

80 yaşındaki Amerikalı yönetmenin en sevilen yapımları arasında Sıkı Dostlar (Goodfellas), Köstebek (The Departed) ve Sürücü (Taxi Driver) gibi suç filmleri yer alıyor (AFP)

Ünlü yönetmen Martin Scorsese, son günlerde Tumblr ve Twitter'ı sallayan uydurma film Goncharov'la ilgili ilk kez konuştu.

Oscar ödüllü yönetmen, 23 yaşındaki kızı Francesca'yla bir yazışmasında Goncharov'u "yıllar önce çektiğini" söyleyerek espri yaptı.
 


Gerçekte var olmayan, sosyal medya kullanıcılarının şaka amaçlı uydurduğu bu filmle ilgili tartışmalar, önceki günlerde internette yayılan bir film afişi üzerinden başlamıştı.

Robert De Niro ve Al Pacino gibi suç filmlerinin ünlü isimlerinin yer aldığı afişte "Martin Scorsese sunar: Goncharov" ifadeleri yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1973 yapımı olduğu yazılan ama aslında hiç çekilmemiş filmin başrolündeki De Niro'nun, "Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra bir mafya lideri olma amacıyla Napoli'ye gelen eski bir diskotek sahibi" Goncharov'u canlandırdığı söyleniyor.

Şaka amaçlı hazırlanan posterde filmin sloganına da yer veriliyor: "Şimdiye kadar yapılmış en büyük mafya filmi".

Söz konusu şakanın aslında Tumblr'da yıllar önce ortaya çıktığı.biliniyor. Ancak "beelzeebub" adını kullanan bir kullanıcının uydurma film için bahsi geçen afişi tasarlamasıyla şaka yeniden gündeme geldi.

Tumblr'ın Twitter'daki resmi hesabından pazartesi günü (21 Kasım) paylaşılan bir gönderi de Goncharov'un geniş çapta tartışılmasına neden oldu.

Söz konusu gönderide şu ifadeler yer alıyor:

Goncharov zamanının çok ilerisindeydi ve sinemaya katkısı dikkate değer. Birbirinden hem bu kadar farklı hem de bu denli bağlantılı bir hikayeye az rastlanır. Çok az kişinin izlemiş olması şaşırtıcı.

Yaklaşık bir haftadır devam eden Goncharov tartışması nedeniyle dikkatler Scorsese'ye çevrilmişti. Ancak ünlü yönetmen şimdiye dek sessiz kalmayı tercih etmişti.

Öte yandan yönetmenin suskunluğu kızı Francesca'nın dün TikTok'ta paylaştığı bir videoyla bozuldu.

Videoda baba ve kızın Goncharov'la ilgili yazıştığı görüldü.

New York Times'ın "Henüz izlemediğiniz sahte Scorsese filmi. Yoksa izlediniz mi?" başlığını taşıyan haberinin bağlantısını babasına gönderen Francesca, "Bunu gördün mü?" diye yazmıştı.

Scorsese ise bu soruya, "Evet, o filmi yıllar önce yaptım" cevabını vermişti.
 

 

Goncharov'la ilgili şakalar sosyal medyada o kadar popüler oldu ki bazı müzisyenler film için şarkılar besteledi.

Bu arada akademisyen görünümlü bazı sosyal medya hesaplarından da filmle ilgili sahte analizler yayımlandı.

Hatta film inceleme platformu Letterboxd'ın bir temsilcisi, New York Times'a yaptığı açıklamada, sahte filmle ilgili yazılan birden fazla incelemeyi kaldırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Independent Türkçe, New York Post, The Guardian

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU