ABD'nin National Dog Show'unu ilk defa bir Fransız buldoğu kazandı

Fransız buldoğu, ABD'deki en popüler ikinci köpek cinsi

(National Dog Show)

Fransız buldoğu Winston, ABD'de her yıl düzenlenen National Dog Show'da (Ulusal Köpek Gösterisi) bu yıl Gösterinin En İyisi seçildi. Üç yaşındaki köpek, yarışmanın en büyük ödülünü kazanan ilk Fransız buldoğu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Krem rengi köpek yavrusu, Kennel Club of Philadelphia tarafından düzenlenen ve Macy's Şükran Günü Geçit Töreni'nin ardından NBC'de yayımlanan 21. yıllık köpek gösterisinde 212 cins ve türden 1500 köpeği geride bıraktı.

Avcı Olmayan Köpekler Grubu kategorisinde diğer 20 köpek cinsi arasından zaferini ilan eden Winston, daha sonra diğer 6 finalisti de yenerek gösterinin en iyisi oldu.

Fransız buldoğu Winston bu zaferle 78. kez gösterinin en iyisi unvanını kazanırken, Birleşik Devletler'deki tüm köpek cinsleri arasında birinci sıraya yerleşti. Ancak bu Winston'ın şöhretle ilk deneyimi değildi. Yavru köpek, önceki aylarda Westminster Kennel Club Köpek Gösterisi'ne katılmış ve burada Gösterinin Yedek En İyisi olarak ikinci sırayı almıştı.

Gösterinin En İyisi jürisi Vicki Seiler-Cushman, yaptığı basın açıklamasında, "Winston kişilik ve güzellik sahibi, cinsinin mükemmel örneği olan bir gösteri köpeği" dedi.

"Bu gece kazanmak için buradayım" diyen bir göz kamaştırıcılığı var. Aynı zamanda eve gidip mükemmel bir evcil hayvan olabileceğini de rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Winston'ın eğitmeni ve ortak sahibi Perry Payson da Gösterinin En İyisi ödülünü kutladı.

Payson, yaptığı açıklamada, "Her seferinde heyecanlanıyorum, Winston da öyle" dedi.

Şükran Günü'nde televizyonda yayımlanan Philadelphia'daki National Dog Show'un özel olduğu aşikar. Çok fazla destek gördük ve bu nitelikte bir köpekle işte böyle oluyor.

Zaferini ilan etmesinden sonra Payson buldoğu havaya kaldırdığında hayvanın yüzünde bir gülümseme vardı. Winston'ın diğer sahibiyse aynı zamanda NFL oyuncusu olan, Los Angeles Chargers'ın savunmacısı Morgan Fox.
 

Winston ve Perry
Fransız buldoğu Winston, eğitmeni ve ortak sahibi Perry Payson'la birlikte (National Dog Show)


İkincilik, Cooper adında bir Cavalier King Charles Spaniel'le Teksas'ın Dallas şehrinden eğitmeni Christopher Keith'e gitti. Diğer kazananlar arasındaysa Çoban Köpeği Grubu'nda bir Alman çoban köpeği, Sporcu Grubunda bir İrlanda su spanyölü, Teriyer Grubunda bir Amerikan Staffordshire teriyeri, Tazı Grubunda bir Ağaca Tırmanan Walker Rakun Tazısı ve İşçi Grubunda bir Alaska kurdu yer aldı.

Bu yılki National Dog Show'da üç yeni köpek cinsinin etkinlikte yarışmasına da ilk kez izin verildi: İtalyan Pointer, Russkiy Toy ve mudi.

Geçen yıl Claire adında bir İskoç Geyik Tazısı, iki yıl üst üste Gösterinin En İyisi ödülünü kazanan ilk köpek olarak tarihe geçmişti.

American Kennel Club'a göre Fransız buldoğu, birinci sıradaki Labrador Retriever'lardan sonra ABD'deki en popüler ikinci köpek cinsi. Golden Retriever'lar ise popülerlik sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU