Babacan, İstanbul'da kadına şiddete karşı yürüyüşe katıldı: Kadının yaşam tarzı şiddet için bir gerekçe asla olamaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Mesele kadına şiddetse bunun gerekçesi olamaz, bunun hafifletici bir sebebi olamaz" diye konuştu

Fotoğraf. ANKA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Mesele kadına şiddetse bunun gerekçesi olamaz, bunun hafifletici bir sebebi olamaz. Kadının yaşam tarzı şiddet için bir gerekçe asla olamaz." dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Kadıköy'de düzenlenen yürüyüşe katılan Babacan, burada yaptığı konuşmada, kadına şiddetin mazeretinin olmayacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan, Türkiye'de her ay onlarca kadın cinayeti haberi aldıklarını, bu sorunun çözümünün güçlü bir siyasi irade ile mümkün olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bir zamanlar dünyanın her yerinde saygın bir ülke ve kadına şiddetle mücadelede öncülük yapan bir konumda olduğunu belirten Babacan, "Avrupa Konseyi içerisinde İstanbul’da yapılan bir sözleşme ile tüm Avrupa’daki kadınların haklarını korumak için, tüm Avrupa Konseyi üyesi olan ülkelerdeki kadına şiddete karşı yasal düzenlemenin ve uygulamanın sapsağlam hale getirilmesi için Türkiye öncülük etti. Ama görüyoruz ki bugün ülkeyi yöneten zihniyet bambaşka bir noktaya düşmüş durumda" diye konuştu.

Babacan, uluslararası bir sözleşmenin tek bir imza ile iptalinin affedilir bir adım olmadığını savunarak, şunları kaydetti:

Üstelik ne oldu? Bu sözleşmeden çıkıldı da bağlı yasalarda herhangi bir değişiklik yapıldı mı bugüne kadar? Bu, sadece ve sadece bir siyasi ayak oyunu. Daha sonra da ortaya çıktı. 'Bir siyasi partiyi acaba iktidarın yanına çekebilir miyiz?' diye oynanmış bir oyundan ibaret. Türkiye’de milyonlarca kadının canını tehlikeye atan, milyonlarca kadının şiddet görmesine vesile olan böyle bir adımın vebalini bu hükümet taşıyamaz. Bir partiyi kendi yanına çekebilme uğruna milyonlarca kadının canını tehlikeye atmaya hiç kimsenin hakkı yok.

"Kadına şiddettin gerekçesi olamaz"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti olarak kadına yönelik şiddet konusundaki tutumlarının çok net olduğunu anlatarak, "Biz diyoruz ki; mesele kadına şiddetse bunun gerekçesi olamaz, bunun hafifletici bir sebebi olamaz. Mesele kadına şiddetse kadının yaşam tarzı şiddet için bir gerekçe asla olamaz. Herkes bir insan, herkes bir can. Kadına şiddetin çözümü konusunda en önemli konu, ülkenin tepesindeki siyasi iradenin bu konuda tavizsiz durmasıdır. Devlet dediğin şiddeti uygulayanın yanında durmaz. Devlet dediğin şiddete uğrayanın yanındadır. Biz bu konuda çok açığız. İnşallah ilk seçimlerden hemen sonra DEVA Partisi'nin iktidara gelmesiyle beraber ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

Babacan, daha sonra "Kadına şiddete hayır" şeklinde slogan atarak çeşitli dövizler taşıyan partililerle yürüyüş yaptı.

 

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU