2022 Dünya Kupası'nda şampiyonluk tahminleri açıklandı: Brezilya favori, İspanya ve Fransa takipte

Brezilya, şampiyonluk tahminlerinde favori oldu. Fransa ve İspanya, "Sambacılar"ı takip ediyor

Fotoğraf: Reuters

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda 4. gün müsabakaları geride kalırken, turnuvanın ilk sürprizleri de gelmeye başladı. 

Suudi Arabistan'ın Arjantin'i, Japonya'nın da Almanya'yı mağlup etmesi, organizasyonun ilk sürprizleri oldu.

Sürprizler, bunlarla kalmayacak gibi. Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), 2022 Dünya Kupası'nda mücadele eden 32 takım arasında şampiyonluk tahminini raporladı.

Araştırmada oyuncuların son 365 günde katıldığı maçların seviyesi, aynı zaman aralığında oynanan resmi oyun dakikaları ve saha performansları ele alınarak CIES'in geliştirdiği role dayalı yaklaşımla oluşturulan puanlama baz alındı. 

 

 

Dünya Kupası'nın favorisi Brezilya

CIES'in şampiyon adayı, kadrosundaki yıldız oyuncularla dikkat çeken Brezilya.

"Sambacılar" unvanıyla nam salan Güney Amerika ekibi, kadro ortalamasında 90,8, ilk 11'de ise 96,6 etki puanıyla zirvede yer aldı.

Toplam kadro değeri 1 milyar 455 milyon euro olan Brezilya'nın en kıymetli oyuncusu Real Madrid'de forma giyen Vinicius Junior (201 milyon euro).

 

 

İspanya, 88,9 ortalama ile tüm oyuncular ortalamasında Brezilya'nın gerisinde kaldı.

1 milyar 201 milyon euro kadro değeri bulunan İspanya'nın en pahalı ismi ise Barcelona'da oynayan Pedri Gonzalez (158 milyon euro). 

Fransa ise ilk 11 etki puan ortalamasıyla turnuvanın ikinci favori ekibi konumunda.

Turnuvanın en pahalı 3'üncü ekibi konumundaki Fransa'nın en değerli oyuncusu ise 185 milyon euro ile Kylian Mbappe oldu.

 

 

İngiltere, Portekiz ve Almanya güçlü favoriler arasında

32 takım arasında Brezilya, İspanya ve Fransa'nın ardından etki puanlarıyla öne çıkan diğer favoriler; İngiltere, Portekiz ve Almanya. 

1 milyar 499 milyon euro değeriyle turnuvanın en pahalı takımı olan İngiltere, 88,8 genel ortalama, 95,2 ilk 11 etki puanı ortalamasına sahip.

Cristiano Ronaldo'nun da formasını giydiği Portekiz ise 1 milyar 154 milyon euro tahmini transfer değeriyle öne çıkarken, ortalama etki puanı 87,2, ilk 11 etki puanı ise 93,2 oldu.

"Panzerler" olarak tanınan Almanya'nın ise ortalama 87,2. Almanya, 95,3 ile ilk 11 etki puanıyla öne çıkıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En zayıf ekipler Kosta Rika, Katar ve İran

Kosta Rika, Katar ve İran ise 32 takım arasındaki en düşük puan ortalamasına sahip takımlar. 

Turnuvadaki ilk maçında İspanya'ya 7-0 yenilerek en farklı mağlubiyeti yaşayan Kosta Rika, 58,8 ortalama ve 65,1 ilk 11 etki puanıyla turnuvanın en zayıf ekibi.

Açılış müsabakasında Ekvador'a 2-0 yenilen ev sahibi Katar ise 58,8 ortalama, 66,1 ilk 11 etki puanıyla Kosta Rika'yı takip ediyor.

İngiltere karşısında 6-2'lik yenilgiye uğrayan İran da 60,4 genel ortalama, 70,5 ilk 11 etki puanıyla sondan 3'üncü sırada yer alıyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU