Brooke Shields, 15 yaşında Barbara Walters'a verdiği röportajda istismar edildiğini söyledi

Walters, o zamanlar 15 yaşında olan Shields'ın Calvin Klein kot pantolon reklamındaki rolüne gelen sert tepkiler üzerine kendisiyle röportaj yapmıştı

Barbara Walters, 15 yaşındaki Brooke Shields'ı sorguya çekmişti (AFP)

Brooke Shields, 1981'de Barbara Walters'la yaptığı röportaj sırasında kendisini "istismar edilmiş" hissettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

57 yaşındaki eski süper model, The Drew Barrymore Show'un salı günkü bölümünde Drew Barrymore'la konuşurken, modellik kariyerinin ilk yıllarında yaşadığı sorunlu röportaj deneyimlerini anlattı.

Program sırasında Shields, soruyu doğru yanıtlamasına rağmen röportajı yapan kişinin "aynı soruyu tekrar tekrar" sorduğunu söylediği, çok gençken verdiği bir röportajdan bahsetti.

Shields, "Kadının aynı soruyu tekrar tekrar sorduğu, 10 ya da öyle bir yaştayken yaptığım bir röportajı izlemem gerekti" dedi.

Ve sonunda, o küçük kız olarak, "Cevabımı bilmek istediğinizi sanmıyorum çünkü bana sürekli aynı soruyu soruyorsunuz. Cevabım bu ama bunu değiştiremem çünkü bu benim gerçeğim" dedim.

Bu anı, Barrymore'un Shields'a bahsettiği kadın röportajcının, 1981'de o zamanlar 15 yaşında olan Shields'ın tartışmalı bir Calvin Klein kot pantolon reklamında oynamasının ardından çocuk yıldızla röportaj yapan Walters olup olmadığını sormasına neden oldu.

Televizyon reklamında Shields şöyle soruyor: 

Benimle Calvin'lerim arasına ne girer biliyor musunuz? Hiçbir şey.

Shields, Walters'ı kastetmediğini açıkladıktan sonra, ABC haber sunucusunun Shields'ı vücut ölçüleri ve annesinden sır saklayıp saklamadığına dair sorguladığı söz konusu röportajı değerlendirdi.

Anlatmadan önce Shields, "Bu da başka bir fiyaskoydu" dedi:

Bana vücut ölçülerimin ne olduğunu sordu ve ayağa kalkmamı istedi.

Ayağa kalktım, o da kendini bu küçük kızla kıyaslıyordu ve ben de "Bu doğru değil. Bunun ne olduğunu anlamıyorum" diye düşündüm.

 

Brooke Shields ve Barbara Walters

 Barbara Walters, 15 yaşındaki Brooke Shields'ı sorguya çekmişti (YouTube)


Kendisini rahatsız ve "istismara uğramış" gibi hissetmesine rağmen Shields nasıl "düzgün davrandığını ve gülümsediğini" anlattı.

Shields, "Yine de düzgün davrandım, gülümsedim ve pek çok açıdan istismara uğradığımı hissettim" diye itiraf etti.

Model, Walters'a verdiği röportajı ilk kez eleştirmiyor; daha önce de Aralık 2021'de Dax Shepard ve Monica Padman'ın Armchair Expert podcastine katıldığında, bu görüşmeyi "neredeyse suç" diye nitelemişti.

Shepard'ın röportajdan "çıldırtıcı" diye bahsetmesinin ardından Shields da ona katıldığını belirterek, "Neredeyse suç. Bu gazetecilik değil" diye eklemişti.

Shields ayrıca tartışmalı Calvin Klein reklamındaki rolünü de değerlendirmişti. The Blue Lagoon yıldızı daha önce Vogue'a reklamın temelinde cinsellik olduğunu o sırada fark etmediğini açıklamıştı.

Ekim 2021'de Vogue için çekilen videoda Shields, "Retorik bir soru soran reklamı kullandılar. O zamanlar saftım. Böyle bir şey düşünmedim. İç çamaşırıyla ilgili olduğunu düşünmedim. Temelinde cinsellik olduğunu düşünmedim" demişti.

Öte yandan Shields'a göre, kampanyanın arkasındaki tasarımcı ve reklam şirketi "ne yaptıklarını tam olarak biliyordu".



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU