Akşener: Saray görünümlü kumarhanenizi başınıza yıkmaya geliyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına "Heveslenenler için üzgünüm. Ama bizim, o masaya oturmaya hiç niyetimiz yok" diye yanıt verdi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Suriye ve Irak'a düzenlenen operasyona değinen Akşener, "Ayaklarına taş değmesin" diye konuştu.

"İktidar. terörle mücadelede, Türk Devleti’nin gücüne yakışır bir başarıdan, söz edemez"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener şöyle devam etti:  

Ancak terörle müccadelede iktidarın da güvenlik güçlerimiz ealan açması gerekir. Bölgedeki hakim güçlerle oturup diplomasi kanalalrını etkin şekilde kullanması gerekir ancak bunu yapamayan iktidar terör tehdidini ve sızmaları engelleyemez .

2022'de ne oldu, Kobabi'de eğitim almış bir terörist Afrin'den çıkıp mülteci kılığında ülkemize geldi. 4 koca ay kaçak şekilde ülkemizde yaşadı. 6 canımızı şehit etti. İktidar da şehitlerimizin intikamını almak için, Pençe-Kilit harekatının başlatıldığını duyurdu. Yalnız iktidarın devlet yönetimiyle ilgili sorunu olduğundan atladığı bir şey var, devlet intikam almaz. Devlet, kadim geleneklerimizden nasibini alanlar bilir ki devletin intikam almasına gerek kalmaz. Çünkü devlet, milletine zarar vermeye niyetlenenler için daha onlar harekete geçmeden gereğini yapar. 

İşte bu yüzden; eğer ki terör, bugün; 5 yaşındaki bir yavrumuzun, hayatını karartıyorsa, 22 yaşındaki, gencecik bir öğretmenimizi, aramızdan alıyorsa, okullarımızın kapanmasına sebep oluyorsa, iktidar, çıkıp da, terörle mücadelede, Türk Devleti’nin gücüne yakışır bir başarıdan, söz edemez. Hele ki, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünden, kendine siyasi rant devşirmeye, kalkamaz.  Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri, iktidarın içindeki bir grup vasıfsız, makam israfının beceriksizliklerini gizlemekle, mükellef değildir.

"Erdoğan yakında Esad ile maça giderse şaşırmayın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile bir araya gelmesine de değinen Akşener "Cumhurbaşkanı Sisi ile hasret giderdi. Yeni bir dostluğun kıvılcımı çakıldı. Sayın Erdoğan’ı pamuk gibi yapmış. Yakında Esad ile maça giderse şaşırmayın. Sayın Erdoğan'ı futbol aşkı yakmış" diye konuştu.

Akşener şöyle devam etti:

Evet, görünen o ki Sayın Erdoğan seçimini Binali Beyden yana değil, Sisi'den yana kullanmaya karar vermiş. Sayın Erdoğan kazananın yanında olmayı sever, baktı ki İstanbul'da Ekrem başkan kazandı, biraz vakit aldı ama döndü dolaştı Sisi'yi seçti. Rabia işareti yapa yapa gezdiği elini Sisi'ye kaptırmış, Esma'nın onurunu da Katar'a bırakıp gelmiş oldu. Seçimlere yaklaştığımız son düzlükte yeni işareti olarak, Rabia ile Esma'yı değil artık Napolyon'u hatırlarsınız. Para para para...

Allah büyük görüyor musun Sayın Erdoğan; söylediğin yalanlar yine ayağına dolandı. İş bilmezliğin yine eline yüzüne dolaştı. Ardından ağıtlar yaktığın Mursi’yi mezarında ters düşerken senin sözünün peşinden giden arkadaşlarının da başlarını yere düşürdün. Peki değdi mi? İş dünyamızın milyar dolarlık ticaretinin yatırımlarının heba olmasına değdi mi? Sayın Erdoğan böyle devlet yönetilmez. Kaprislerinin bedelini bu millete ödetemezsin. Sana 10 Mart 2021’de bir çağrıda bulunmuştum bugün de yinelemek istiyorum; madem bu noktaya gelecektiniz Türkiye’ye bunca kaybı neden yaşattınız? Bunun hesabını kim verecek? Bu defa öyle 'kandırıldım' diye, 'Sisi kardeşimle aramıza girdiler', 'yeni sayfa açıyorum' diye işin içinden sıyrılamazsın. Önce çıkıp milletimizden özür dileyeceksin. Çıkacaksın "Kişisel kaprislerime kapıldım hata yaptım milletimden özür dilerim" diyeceksin. Çıkacaksın "İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı’nı darbecilikle suçladım özür dilerim" diyeceksin. Çıkacaksın "Ben bu hatayı yapmasaydım Doğu Akdeniz’de Mısır’la Yunanistan değil biz anlaşabilirdik" diyeceksin. Ama elini çabuk tut çünkü millete vereceğin hesaba çok az kaldı.

"Seni bu milletin sırtındansandıkla söküp atma hevesi, hiç azalmamıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İYİ Parti 6'lı masayı terk edip milli duruş sergilemeli" sözlerini hatırlatan Akşener, "Belli ki Sayın Erdoğan, muhalefet kavramını da yanlış anlamış. Buradan kendisini aydınlatmak istiyorum. Bizimkisi, Fetö ile kurulan ittifaka, Pkk ile kurulan masaya, mafya ve çetelerle yapılan işbirliğine karşı, tavizsiz bir itirazdır. Bizim tabanımız da, tavanımız da, bu büyük milletin kutlu iradesinin, ayrılmaz bir parçasıdır. Ve o boyun eğmez irade, ilk günden beri, hiç pes etmemiş, hiç zayıflamamış; ve seni bu milletin sırtındansandıkla söküp atma hevesi, hiç azalmamıştır" dedi.

"Bizim, o masaya oturmaya hiç niyetimiz yok"

Cumhur İttifakı için kullandığı "kumar masası" ifadesini tekrarlayan Akşener şunları kaydetti

Sayın Erdoğan ve küçük ortağının oturduğu masa, öyle bir kumar masasıdır ki; Saray her zaman kazanır.  Ortaya sürülen, kimi zaman, Türk ordusu olmuştur,  kimi zaman, sınırlarımız… Kimi zaman, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz masadadır, Kimi zaman da, İhvan-ı Müslimin.  Kimi zaman, Filistinliler masaya sürülür, Kimi zaman da, Ukraynalılar. Bu masada, bazen Kürtler üzerine kumar oynanır, Bazen de, Türkler.

Onların kumar masası işte budur. Bizden, dahil olmamızı istedikleri masa işte budur. Bu masa, bizim gözümüzde, 20 yıldır aynı masadır. Bu masa, dün de bir kumar masasıydı,  bugün de bir kumar masasıdır. Heveslenenler için üzgünüm. Ama bizim, o masaya oturmaya hiç niyetimiz yok.  Çünkü biz; o kumar masasını dağıtmaya, Saray görünümlü kumarhanenizi de, başınıza yıkmaya geliyoruz.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU