The Walking Dead efsanesi sona erdi: Sürpriz final aslında bambaşka planlanmış

Dizi evreni spinoff'larla genişlemeye devam edecek

Popüler zombi dizisi The Walking Dead 11. sezonuyla dün (20 Kasım) ekranlara veda etti.

Orijinal dizi bitse de tüm dünyada ilgi toplayan The Walking Dead evreni genişlemeye devam edecek ve farklı karakterlere odaklanan spinoff'larıyla ekranlara dönecek.

*The Walking Dead'in final bölümü hakkında büyük spoiler içerir, baştan uyarıldınız!*

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Final bölümünün son sahneleri, 9. sezonda ayrılan dizinin ana karakteri Rick ve 10. sezonda ayrılan Michonne'u ekrana getirerek seyircilere sürpriz yaptı.

Bu sahnelerde iki karakter de farklı yerler ve farklı zamanlardaydı fakat bu dönüşle hikayelerinin spinoff'larda devam edeceğinin işareti verildi.

Öte yandan yapımcı Greg Nicotero diziyi aslında Rick ve Michonne'un dönüşüyle bitirmeyi planlamadıklarını açıkladı:

Aslında çektiğimiz ama dizinin sonuna yerleştirince içimize sinmeyen bir sahne vardı. Biz de onu çıkardık.

Nicotero, dizinin çekimleri martta bitmesine rağmen son dakikada alınan bu kararla Rick ve Michonne'un sahnelerinin ağustosta çekilerek sonradan eklendiğini söyledi.

Insider'a konuşan ve adının gizli kalmasını isteyen diziye yakın bir kaynak, bu kesilen sahnenin ilk planladıkları final olduğunu belirtti.

Kaynak, dizinin aslında şöyle biteceğini açıkladı:

Daryl çıkıp gittikten sonra sahne ilk bölümde Rick'in atını sürerek uzaklaştığı bölgeye dönüyordu. Bir kamyonetin içinde 20 yaşlarında bir kadın ve bir erkek görüyorduk; bunların RJ ve Judith'in yetişkin halleri olduğu anlaşılıyordu. Aracın arkasında da diğer çocukların yetişkin halleri vardı. RJ, radyoya konuşup 'Beni duyuyorsanız cevap verin. Benim adım Rick Grimes' diyordu. Babasıyla aynı adı taşıyan RJ, bu mesajıyla dizinin ilk bölümüne gönderme yapıyordu. Dizi, hayatta kalan başka birinden gelen 'Merhaba?' cevabıyla sona eriyordu.

Insider'a konuşan bir kaynak bu versiyonun diziyi bir döngüyle sonlandırarak duygusal bütünlük sağladığını söyledi.

Başka birisi de diziyi karakterlerin seyircinin tanımadığı, büyümüş halleriyle bitirmek anlamsız olduğu için bu versiyondan vazgeçildiğini belirtti.

 

Independent Türkçe, Insider, ScreenRant

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU