Cinsel içerikli mesajlaşma uygulamasında cinsel içerikli SMS atmak yasaklandı

"Platform hareket edemez hale geldi"

SextPanther'in hesabı herhangi bir uyarı olmaksızın askıya alındı (Unsplash)

ABD'de geliştirilen tanışma ve cinsel içerikli mesajlaşma platformu SextPanther, servis sağlayıcının taleplerinin ardından SMS hizmetini kapattı.

Adı açıklanmayan sağlayıcının, şirketi uyardığı ve mesajlarda cinsel içerikli ifadelerin ve pornografik materyallerin yasak olduğunu söylediği öğrenildi.

SextPanther cinsel içerikli mesajlaşma platformu olarak kurulmuştu. Mesajlaşma hizmeti halihazırda platformun en popüler özelliğiydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adının bir dizi hukuki nedenden dolayı açıklanamadığı belirtilen bulut iletişim platformu ise SextPanther kullanıcılarının telefon numaralarını vermeden birbirleriyle sesli, görüntülü veya yazılı iletişim kurmasını sağlıyordu.

Ancak söz konusu sağlayıcı 7 Kasım'da SextPanther'in platformdaki hesabını iki günlüğüne dondurdu. Daha sonra hesap eski durumuna getirilse de mesajların "sakıncalı veya yasaklı içerik barındırmaması" yönünde uyarı yapıldı.

Şirket çalışanlarına gönderilen bir e-postada, "Sağlayıcı, hizmet şartlarını ve uygun kullanım politikalarını ihlal eden mesaj örnekleri tespit etti" ifadeleri yer aldı.

Soyadını açıklamak istemeyen, SextPanther'in başkanı ve kurucusu Alex, bulut iletişim platformunun "mesaj örneklerini" nasıl elde ettiğini bilmediklerini aktardı.

VICE'a konuşan Alex, uyarının ardından mesajlaşma hizmetini tamamen geri çekmeye karar verdiklerini ve kullanıcıları internet sitesine veya uygulamaya yönlendirdiklerini söyledi. İki hizmetin de halen çalışır durumda olduğu bildirildi.

Platformun kullanıcıları ise sosyal medya firmalarının, bankaların ve ödeme şirketlerinin yetişkinlere yönelik çevrimiçi hizmetlere baskı yaptığını öne sürüyor.

SexPanther'e üye olan modeller, sitede kendilerini seçen kullanıcılarla mesajlaşabiliyordu. Modellerden birini seçen kullanıcılar mesaj başına belirli bir ücret ödüyordu.

Ancak bu esnada hiçbirinin platforma giriş yapmak için kişisel bilgilerini veya telefon numaralarını paylaşmaları gerekmiyordu.

SextPanther üyesi bir model, "Platform hareket edemez hale geldi" ifadelerini kullandı:

Yalnızca internet sitesi olacak. Artık SMS yok. Seks işçiliğine karşı savaş devam ediyor.

Öte yandan bu, SextPanther'le ilgili tartışma yaratan ilk olay değil. Geçen yıl şirketin kullandığı veri depolama hizmetinden binlerce kimlik ve ehliyet fotoğrafı sızdırılmıştı.

Modellere ait olduğu anlaşılan bu fotoğrafların sızması üzerine açıklama yapan şirket, kullanıcıların iletişim kurduğu modellerin yaşlarını doğrulamak için bu belgeleri topladığını savunmuştu.

 

Independent Türkçe, VICE, TechCrunch

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU