Meral Akşener öğretmenlerle bir araya geldiği toplantıda gözyaşlarını tutamadı: Cumhuriyet’i kuranların aklı yok muydu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sözleşmeli, ücretli öğretmen olamaz. Bu kadar öğretmen yetiştiren üniversite açmayacaksın. Yok muydu aklın? O beğenmediğin yöneticilerin, o beğenmediğin Cumhuriyet’i kuranların aklı yok muydu?" diye konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İstanbul Miniatürk'de Emekli, Çalışan ve Atanamayan Öğretmenler Buluşmasında konuştu.

Konuşmasında Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na değinen Akşener, "Suriye'ye başlayan sınır ötesi harekat için ordumuza, Türk ordusuna başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. İnşallah her şey bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak gelişir. O nedenle zorlu bir süreçtir. Allah kolay kılsın diyorum" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğretmenlik çok özel bir meslektir. O duyguyu, o ruh halini verebilmek sadece ders öğretmekle olmaz. Başka şeylerde vardır. Eğitim aynı zamanda davranış kazandırmaktır. Öğretmek başka bir şeydir, eğitmek başka bir şeydir.

Askerlik yapmak milletleşmeyi sağlayacak en önemli unsurlardan biridir, öğretmen okullarında da o ortaklaşma duygusunu sağlayan Türkiye’nin her yerinden gelen her ekonomik ve sosyal kesimi temsil eden kızlar vardı. X şehrinin bir dağ köyünden gelmiş bir kız çocuğu da vardı, benim gibi ortalama ekonomik durumu olan bir ailenin kızı da vardı, albay, binbaşı kızları da vardı, yetiştirme yurtlarında yetişmiş arkadaşlarımız da vardı. Aynı askeriyede olduğu gibi biz birbirimizle kardeş olurduk. Okuldaki tüm kıyafetleri devlet verirdi ayakkabısından ceketine kadar, o eşitliği sağlardı.

"Cumhuriyet’i kuranların aklı yok muydu?"

Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına tepki gösteren Akşener, "Sözleşmeli öğretmen olamaz, böyle bir şey var mı? Ücretli öğretmen olamaz. Kadrolu öğretmen, şu öğretmen, bu öğretmen. Bu kadar öğretmen yetiştiren üniversite açmayacaksın. Yok muydu aklın? O beğenmediğin yöneticilerin, o beğenmediğin Cumhuriyet’i kuranların aklı yok muydu? Gerektiği kadar öğretmen yetiştirip her birini birinci derecede eğitip, öğretip ondan sonra da kökten başlayan kalkınmanın neferi haline getiren Cumhuriyet’in bu başarısını ille de ortadan kaldırmak mı lazımdı kardeşim?" ifadelerini kullandı.

Akşener şöyle devam etti:

Diğer okulları yaydınız, tamam. Hiçbir hesap kitap yok tamam. Ama öğretmenlik mesleği ve öğretmenlik konusunda bunları yapmamak gerekiyordu. İster 30, ister 40 öğrencisi olsun bu köy okulları kapatılmamalıydı, öğretmen okulları kapatılmamalıydı ve eğitimdeki bu keşmekeş, karmaşa asla olmamalıydı.

Konuşmasının sonunda telefonundan Öğertmen Marşı'nı açan Akşener gözyaşlarını tutamadı.

 

 

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU