Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz, devlet

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener kaçak göç sorununa dikkat çekerek "İktidar, sınırlarımızın kevgire dönmesine karşı, önlem almak yerine, o sınırlardan, ülkemizin kalbine kadar sızarak estirilen terörden, sızlanmayı tercih ediyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında Taksim'de yaşanan saldırıya değinen Akşener, "Teör kandan, acıdan, korkudan, acıdan ve şüpheden beslenir" dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Terör kimlerin ve nerenin mesajını taşırsa taşısın korkmadık, sinmedik. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca uluslararası terörle mücadele konusunda takdir toplayan ve teröre karşı duruşu son derece net olan bir devlettir. Milletçe çok acı hatıralara sahibiz. Her seferinde teröre lanet ettiğimiz ve her seferinde de milletçe ayaktayız dediğimiz acı hatıralar… Tüm saldırılara ve tuzaklara karşı önlem alabilecek güçteyiz. Zor günlerimiz oldu, ancak kadim devlet geleneğimiz ve fedakar milletimiz her türlü belayı savuşturmayı başardı. Değil 40, 140 yıl olsa da teröre asla teslim olmayacağız.

Devletimizin yanında dururken, “devlet benim” diye ortada gezenlerin işlerini yapıp yapmadıklarını en çok böyle acılı zamanlarda gözden geçirmek durumundayız. Devletimizin yanındayız, içindeyiz, her yanındayız, çünkü millet biziz. Devlet koltuk sahiplerinin, makam sahiplerinin babalarının malı değildir. Devletimiz milletçe sığındığımız büyük birlikteliğimizdir. Devlet vatandaşın can, mal, ırz güvenliğini sağlamak en temel görevlerinden biridir. Düzen denilen şey bundan başka bir şey değildir. Hükümet ise bunu sağlamaya söz vermiş bir avuç insandan oluşur.

Konuşmasında iktidara yönelik eleştirilerini dile getiren Akşener, "Devlet, teröristlerin ayakkabı numarasına kadar bilir. İktidarın görevi o teröristleri, tek bir vatandaşın burnu kanamadan onları etkisiz hale getirmeyi çok daha iyi bilmektir. Terörle mücadelede sınır güvenliği de çok önemlidir. Bir teröristin, mülteci kılığına girerek 4 koca ay kaçak şekilde ülkemizde yaşamasına göz yummaz. İktidar, kontrolsüz göç politikası uygulayarak sınırlarımızın kevgire dönmesine sessiz kalamaz, teşvik edemez" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bilgiye erişim imkanlarımız, elimizden alındıysa, terör, amacına ulaşmış demektir"

Taksim'de yaşanan saldırının ardından internetin yavaşlatılmasına da tepki gösteren Akşener şunları kaydetti:

Devleti yönetenler; 'dezenformasyonla mücadele' adı altında, milletin haber alma hakkını, kısıtlayıp, bir korku ve vesvese ortamı oluşturmaktansa; tam tersine, vatandaşlarının doğru bilgiye, süratle ulaşmalarını sağlayıp, korku iklimine, engel olmakla görevlidir.Terörün ilk amacı korkuyken, ikinci amacı da şüphedir. Hem korkuyor, hem de şüpheye düşüyorsanız, terör eylemi, amacına ulaşmış demektir.

Güvenliği sağlaması gerekenler, görevini kasten, yahut beceriksizlikten, yapmıyor demektir. Sokaklarda yürüme özgürlüğümüz, bilgiye erişim imkanlarımız, elimizden alındıysa, terör, amacına ulaşmış, milletine söz verip, yetkiyi alanlar da, işlerini yapamıyor demektir.

"Sığınmacı meselesinin, bir milli güvenlik sorunu olduğunu, her fırsatta dile getiriyoruz"

Saldırının şüphelisinin Suriye uyruklu olduğunu hatırlatan Akşener "Afrin üzerinden, ülkemize kaçak girmiş. Yani, bu acı olayın, bir de kaçak göç boyutu var. Türkiye’nin, 11 yıldır yaşadığı, sığınmacı meselesinin, bir milli güvenlik sorunu olduğunu, her fırsatta dile getiriyoruz. Milyonlarca sığınmacının, sebep olduğu sorunların yanında, gösterilen müsamaha nedeniyle, sınır güvenliğimiz ortadan kalktığını da, her fırsatta vurguluyoruz" dedi.

Akşener "Maalesef, bu hayati konuda, Bay Kriz ve arkadaşlarına yaptığımız, tüm uyarılar, tüm çağrılar, cevapsız kaldı. Hiç ilgisi olmadığı halde, 'Ensar' edebiyatıyla, meşrulaştırılmak istenen, bu tehlikeli ve kontrolsüz göçün, geldiği nokta, artık apaçık ortada. Bu vahim tablo karşısında ise, iktidar, sınırlarımızın kevgire dönmesine karşı, önlem almak yerine, o sınırlardan, ülkemizin kalbine kadar sızarak estirilen terörden, sızlanmayı tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a seslendi: Sirk yönetmiyorsunuz

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve "arkadaşlarına" seslenen Akşener "Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz, devlet. Türkiye’yi yönetenlerin işi, sızlanmak değildir.
Türkiye’yi yönetenlerin işi,  'bank' tartışmaları açıp, siyasi 'yakan top oyunlarından', medet ummak da değildir. Türkiye’yi yönetenlerin işi, sorumluluk alarak, planları bozmak, milletimizin güvenliği için, ne gerekiyorsa onu yapmaktır" dedi

Akşener şu ifadelerle devam etti:

Biz bu soruna değindikçe, bu soruna çözüm önerileri sundukça, karşı çıkan, iftiralara başvuran iktidarın, aklını başına alma vakti, geldi de geçti.

Bay Kriz, hamasi konuşmalarla, nutuklarla, bırakın sorunu çözmeyi, daha da büyüttüğünü artık görmelidir. Vicdanın devreye girmesi gereken yer, aziz milletimizin güvenliğidir.

Bay Kriz ve beceriksiz ekibi, artık bu işin ciddiyetini kavramalı, Ve ülkemizin geleceğine, ipotek koyan bu sorunu, bir an önce çözmelidir. Ne var ki biz; Ak Parti iktidarının, bizzat sorumlusu olduğu bu sorunu, Ak Parti kadrolarının çözemeyeceğini, elbette çok iyi biliyoruz. 

Hakikatlere gözünü kapatan bir iktidarın ülkemize verecek bir şeyi olamaz. Saraylıların gününü gün ettiği, insanımızın ancak yaşadığına şükrettiği bu düzen eğri bir düzendir! Bir dolu vatansızı, kendi öz vatandaşına üstün tutan bu düzen, bir hıyanet düzenidir! Faiz haramdır diye tefecilerin davulunu çalan bu düzen haram düzenidir! Terör örgütleri arasında tercih yapacak kadar şirazesinden çıkan bu düzen bir yıkım düzenidir! İnsanlarımızın layıkıyla yaşama hakkını, kendi şatafatı için kurban edebilen bu düzen, bir mafya düzenidir. Böyle bir düzene de ancak 'kahrolsun düzen' denir! 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU