NYT: Twitter yöneticilerinden biri, yüzlerce kişiyi işten çıkaracağını öğrenince kustu

Sosyal medya platformu sallantıda

Elon Musk'ın şirket kafeteryasında ücretsiz olan öğle yemeğini paralı yapmayı planladığı öne sürüldü (Reuters)

Elon Musk'a devriyle gündeme oturan Twitter'la ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medya platformunun mühendislik birimindeki bir yöneticinin, yüzlerce çalışanı kovması gerektiğini öğrenince kustuğu öne sürüldü.

The New York Times'ın (NYT) teknoloji devinde çalışan 36 kişiye dayandırdığı haberde, Musk'ın danışmanlarının adı açıklanmayan müdüre kovulacak kişilerin listesini verdiği yazıldı. Müdürünse yakınındaki bir çöp kovasına kustuğu ileri sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynaklar, pek çok çalışanın 4 Kasım'da başlayan işten çıkarmalardan, iki gün önce haberdar olduğunu söyledi. İnsan kaynakları ve hukuk departmanın, işyeri sohbet uygulaması Slack'te konuyu tartıştığı ve bir çalışanın "3 bin 738 kişinin görevine son verilecek" dediği belirtildi.

Twitter personelinin iş arkadaşlarına veda ettiği, telefon numaralarını birbirleriyle paylaştığı ve LinkedIn üzerinden bağlantı kurmaya başladığı kaydedildi. Ayrıca kovulmayan kişilere yardımcı olmak için çalışmalar yapıldığı yazdı.

Musk, 2 Kasım'da danışmanları ve Twitter İnsan Kaynakları görevlileriyle işten çıkarmaları görüşmek için bir araya gelmişti. Bir sonraki gün çalışanlar, işgücünün azaltılacağına ve konu hakkında bilgilendirileceklerine dair e-posta almıştı. 4 Kasım'daysa geniş çaplı işten çıkarmalar başlamıştı.

Dört kaynak, Musk'ın danışmanlarının işten çıkarmaların fazla olduğunu fark ettiğini ve 5 Kasım itibarıyla kovulan bazı kişileri geri çağırdığını söyledi. İşe dönmeleri istenenler arasında mühendisler, tasarımcılar ve ürün yöneticileri olduğu öne sürüldü.

Twitter'da "başka kimsenin nasıl çalışacağını bilmediği" büyük gelir kapısı olan hizmetlerin sorumlularının geri getirildiği iddia edildi.

Tesla ve SpaceX CEO'su Musk'ın, Twitter'ı satın almasının ardından platformda yapılacak değişikliklere dair pek çok haber çıktı.

Bunlar arasında mavi tikin para karşılığında alınabilmesi ve ücretli video paylaşılması gibi adımlar var. Öte yandan ünlüleri taklit eden hesapların artması sebebiyle mavi tik kayıtları dün askıya alındı.

Ayrıca Twitter'ın 7 bin 500 çalışanının yaklaşık yarısının görevine son verildi.

 

Independent Türkçe, The New York Times, The Washington Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU