Trump'ın atadığı yargıç, Biden'ın öğrenim kredisi borçlarını silme planına engel oldu

Fort Worth'teki yargıç, Yüksek Öğretim Destek Fırsatları (HEROES) Yasası'nın başkanın 400 milyar dolarlık planına izin vermediğine hükmetti

(Reuters)

ABD'nin Teksas eyaletinde bir federal yargıç, Başkan Joe Biden'ın milyarlarca dolarlık öğrenci kredisi borcunu hafifletme planının hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Donald Trump tarafından atanan ABD Bölge Yargıcı Mark Pittman, muhafazakar çıkar grubu Job Creators Network tarafından desteklenen bir davada Beyaz Saray aleyhine ve iki borçlu lehine karar verdi.

Yargıç, ABD ordusu mensuplarına kredi yardımı sağlayan ve Biden yönetimi tarafından kullanılan HEROES Yasası'nın 400 milyar dolarlık öğrenci kredisi planına izin vermediğine hükmetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yargıç Pittman 26 sayfalık kararında, "Program bu nedenle Kongre'nin yasama yetkisinin anayasaya aykırı şekilde kullanılması anlamına gelmektedir ve iptal edilmelidir" dedi.

Plan, Cumhuriyetçi eyalet başsavcıları ve sağcı hukuk grupları tarafından açılan bir dizi davaya konu olmuştu.

Ağustosta açıklanan plan dahilinde, yılda 125 bin dolardan az kazanan borçluların ya da 250 bin dolar kazanan evli çiftlerin 10 bin dolara kadar olan federal öğrenci kredisi borçları silinecekti.

Düşük gelirli öğrencilere verilen Pell Hibesi alan borçluların borçlarının 20 bin dolara kadar olan kısmı iptal edilecekti.

Partizan olmayan Kongre Bütçe Ofisi eylülde yaptığı açıklamada, planın 1,6 trilyon dolarlık federal öğrenci kredisi borçlarının yaklaşık 430 milyar dolarını ortadan kaldıracağını belirtmişti.

Kongre Bütçe Ofisi, plandan yaklaşık 40 milyon Amerikalının faydalanacağını tahmin etmişti.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre perşembe gecesi yaptığı açıklamada, yönetimin "çalışan ve orta sınıf Amerikalıların yeniden ayakları üzerinde durmalarına yardımcı olmaya kararlı olduğunu, aşırı Cumhuriyetçi özel çıkar çevreleri tarafından desteklenen rakiplerininse milyonlarca Amerikalının çok ihtiyaç duyduğu yardımı almasını engellemek için dava açtığını" söyledi.

Beyaz Saray'a göre, 26 milyondan fazla borçlu ABD Eğitim Bakanlığı aracılığıyla iptal için başvuruda bulundu ve 16 milyonu yardıma uygun görüldü.

Jean-Pierre, Eğitim Bakanlığı'nın "mahkemede galip geldiklerinde yardım işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek için bu kişilerin bilgilerini elinde tutacaklarını" söyledi.

Rakiplerimiz ve özel çıkar çevreleri yolumuza ne kadar engel koymaya çalışırsa çalışsın, en çok ihtiyacı olan çalışkan Amerikalılar için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Pandemi döneminde öğrenci kredileri ve faizlerinin geri ödemeleri durdurulmuştu ve bu durumun 31 Aralık'ta sona ermesiyle birlikte ödemeler 1 Ocak'ta yeniden başlayacak



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU