Erdoğan: Prensip olarak, temel hak ve özgürlükler ile ilgili konuların, halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine dair konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Prensip olarak, temel hak ve özgürlükler ile ilgili konuların, halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz" dedi. 

Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği tekliflerine yönelik değerlendirmede bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Geçtiğimiz hafta başörtüsü serbestisini ve ailenin korunması hususunu içeren Anayasa değişikliği teklifimizi, arkadaşlarımız Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle görüştüler" hatırlatmasında bulunan Erdoğan, "Bu görüşmelerin neticesi alındıktan sonra, şayet uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur İttifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis’e sunmayı planlıyoruz" dedi. 

"Prensip olarak, temel hak ve özgürlükler ile ilgili konuların, halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Temennimiz de Meclis’te bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanmasıdır. Ancak milletimize sözümüz gereği, Meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmanın da boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU