Elon Musk, Twitter yazılımını anlamak için Tesla'dan kendi mühendislerini getirtmiş

"Çağımızın en saygın dehasının üst düzey bilgisayar kullanımı"

Twitter'ın geçen hafta tamamlanan satış anlaşmasının ardından Musk, sosyal medya platformunun resmen sahibi oldu (AFP)

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'ın resmi sahibi olmasından kısa süre sonra platformun yazılımını incelemek için Tesla'dan kendi mühendislerini getirtti.

Bloomberg'e konuşan ve adını açıklamak istemeyen kaynaklara göre, elektrikli otomobil firmasında çalışan mühendisler, Twitter'ın kodlarının Musk'a açıklanmasına yardım etmekle görevlendirildi.

Tesla mühendisleri, sosyal medya şirketinin ABD'nin San Francisco kentinde yer alan genel merkezinde ağırlandı. Burada, şirketin farklı birimlerinin başkanları, mühendisleri yazılım kodlarını gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adını açıklamayan bir kaynak, mühendislerin edindikleri bilgiler doğrultusunda platformun neye ihtiyacı olduğunu değerlendirip, bulgularını Musk'a sunacağını aktardı.

Haberde ayrıca, Twitter kodlarının satın alma anlaşmasının hemen ardından kilitlendiği belirtildi. Bu da Twitter mühendislerinin artık yazılım kodunda değişiklik yapamayacağı anlamına geliyor.

Öte yandan Musk'ın Twitter'ı satın almak için teklif sunduğu nisan ayında şirketin eski yetkilileri de bu kod kilitleme işlemini yapmıştı.

Dünyanın en zengin insanı unvanlı Musk'ın, Twitter'ı çözmek için Tesla'dan mühendis getirtmesi, sosyal medya platformunu kullananlar arasında da yankı uyandırdı.

@TGNProfessor adlı bir kullanıcı, "Rastgele bir otomotiv mühendisinin birkaç saat boyunca milyonlarca kod satırına baktığını ve sonra inanılmaz derecede aptal patronlarına her şeyin yolunda gittiğine dair blöf yapmak zorunda kaldığını hayal edin" diye yazdı.

ABD'li araştırmacı ve yazar Brooke Magnanti de Musk'ı tiye alan kullanıcılar arasındaydı. Magnanti şu ifadeleri kullandı:

Çağımızın en saygın dehasının üst düzey bilgisayar kullanımı.

 

Independent Türkçe, Bloomberg, Futurism

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU