Kepçeler Kemer Country'de... Polis girişleri kapattı

"Haklarımızı koruması gereken kamu ve emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyorlar. Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz"

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık ipotek ettirdiği Göktürk Mahallesi'ndeki Kemer Country'ye polis eşliğinde yıkım ekibi geldi. 

Eyüpsultan Kaymakamlığı, Kemer Country yönetimine yolladığı tabligat ile 31 Ekim Pazartesi günü, davaları devam eden Kemer Country’nin Site Yönetim Planı’nda özel spor alanı/ golf sahası olarak ortak kullanıma tahsis edilmiş olan alanlarına inşaat şirketinin gireceğini bildirdi. 

 

Bu sabah mahalleye gelen polis ekipleri, yapılaşmaya açılacak yeşil alanı çevreleyerek vatandaşın girişine izin vermezken, kepçelerin de yıkım işlemlerin başladığı görüntülendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeşil alanın yapılaşmaya açılmasına karşı çıkan site sakinleri ise yapılanların hukuksuz olduğunu ve mülklerini alırken söz konusu yerin ortak yeşil alan olarak kaydedildiğine dikkati çekti. Yapılan açıklamada açılan davaların devam ettiği sırada yeşil alanının ihale yoluyla müteahhitlere verildiği ifade edildi. 

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, polisin ablukaya aldığı Kemer Country'e geldi. Polis, Zeybek'in barikattan geçmesine izin vermedi. Bunun üzerine gerginlik yaşandı.

Göktürk Yeşil Kalsın Grişimi inşaat tepki göstererek “Bizim hukuksal sürecimiz devam ederken Ziraat Bankası ve Emlak GYO, yeşil alanlarımızı yandaş müteahhitlere ihale etti. İhaleyi alan müteahhit şirket, Ziraat Bankası ve Emlak GYO yetkilileri davalarımız devam ederken hukuksuz olarak yeşil alanımıza el koymaya çalışıyor. Haklarımızı koruması gereken kamu ve emniyet güçleri bu hukuksuz süreçte bizim karşımızda yer alıyorlar. Biz hukuksuzluğa karşı direniyoruz” açıklaması yaptı.

"Yürütmeyi durdurma kararı"

Sahada kazı çalışmasının yapıldığı sırada bir polis amirine doğru koşarak "Amirim yürütmeyi durdurma kararı geldi" dedi, iş makineleri kazıyı durdurdu.

Eyüpsultan Kaymakamlığı ise İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin verdiği durdurma kararına itiraz etti. İş makineleri tekrar çalışmaya başladı.

 

T24, Sözcü, Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU