Kılıçdaroğlu: "Acaba belediye başkanına nasıl çelme takarım, nasıl görev yapamaz" diye bir arayışa girerseniz devleti yönetemezsiniz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İstanbul bizimdi, belediye başkanı sorunlarla karşılaşsın, sorunların içinde boğulsun, sorunları çözemesin, biz gelelim' Bu sağlıklı ve tutarlı bir devlet anlayışı değildir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Anka

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi düzenlediği Rumeli Hisarı - Aşiyan Füniküler Hattı Açılış Töreni’ne katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da katıldığı törende, Kılıçdaroğlu; şunları söyledi:

İstanbul gibi bir kentte yaşamanın kendine göre sorunları vardır. Ama o sorunları aşma konusunda kentin yöneticisi, belediye başkanı; arkadaşlarıyla beraber bu sorunları çözmeye talip olurlar. Az önce anlattı Sayın Başkan; hangi zorluklarla karşılaştığını ve bu zorlukları nasıl aştığını ayrıntılı bir şekilde ifade etti.

Devleti yönetenlerin belli sorumlulukları vardır. Alt yöneticiler belirli sorunlarla karşılaştığında, üst yöneticiler bu sorunların aşılması için katkı verirler, çaba harcarlar. Ama, 'Hayır bu sorunlar aşılmasın, İstanbul bizimdi, belediye başkanı sorunlarla karşılaşsın, sorunların içinde boğulsun, sorunları çözemesin, biz gelelim.' Bu sağlıklı ve tutarlı bir devlet anlayışı değildir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Birileri sultanın sofrasına oturarak, Boğaziçi’nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez"

Törene gelirken Boğaziçi Üniversitesi hocalarını ve öğrencilerini temsil eden bir rölyefin önünden geçtiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Boğaziçi Üniversitesi sadece Türkiye açısından değil; dünya açısından da akademik dünya açısından da son derece önemli bir üniversite. Üniversitenin saygınlığının korunması, üniversitede her türlü düşüncenin özgürce tartışılması, üniversitenin bilgi üretmesi; bir ülkenin ekonomik açıdan sıçramasına yol açar. Üniversiteyi felç ederseniz; Osmanlı nasıl sanayi devrimini kaçırdıysa, siz de teknoloji devrimini kaçırmış olursunuz. Acaba bunun farkında mı devleti yönetenler?" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Elbette ki akademik dünyanın kendi özgürlüğü olacaktır. Ne demiş düşünür; ‘Sultanın sofrasına oturan alimin, fetvasından hayır gelmez’ demiştir. Eğer birileri sultanın sofrasına oturarak, Boğaziçi’nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez.    

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU