Nuşirevan Elçi CHP'ye katıldı... Kılıçdaroğlu: Siyasi partiler içinde en büyük değişimi yaşayan CHP'dir

Kılıçdaroğlu, Doğu Masası çalışmaları kapsamında partiye katılan Şırnak eski Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi’ye üyelik rozetini taktı

Fotoğraf: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimi’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın kurduğu ve yönettiği, Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik’in koordinatörlüğünü yürüttüğü Doğu Masası çalışmaları sonucu partiye katılımlar sürüyor. 

Katılımcı Demokrasi Partisi kurucu genel başkanı ve Bayındırlık eski Bakanı Şerafettin Elçi’nin yeğeni, Şırnak eski Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi, Şerafettin Elçi’nin oğlu Renas Elçi ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Halk Partisi’ne törenle katıldı. 

Nuşirevan Elçi’nin üyelik formunu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizzat imzaladı.

CHP Genel Merkez binasında yapılan katılım töreninde Elçi’ye rozetini, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. 


"Cumhuriyet Halk Partisi bugün toplumun her kesimini kucaklamak istemektedir"

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, bir partinin tek başına kaldıracağı zorluklar değil. Ağır sorunlarımız var. O nedenle bir Altılı Masamız var ve altı siyasi parti de Türkiye’nin demokratikleşmesini, yargı bağımsızlığını, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı suçlanmamasını istiyor. Bir demokraside olması gereken talepleri yerine getirme irademiz var. Bu iradeyi, kamuoyu önünde de deklare ettik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişte ciddi sorunları vardı, bölgeden destek gelmiyordu. Hatta Erdoğan, ‘Siz Sivas’ın ötesine bile geçemezsiniz’ derdi. Son 10 yılda siyasi partiler içinde en büyük değişimi yaşayan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi bugün toplumun her kesimini kucaklamak istemektedir. Bu konuda ciddi adımlar attık.

Bölge insanı ile barışmak istedik ve barıştık. Şundan emin olmanızı isterim; Türkiye artık bugün yaşadığımız kamplaşmanın, kutuplaşmanın ötesine geçmek zorundadır. Kamplaşmayı değil, kucaklaşmayı bilmeliyiz ve bu çerçevede hareket etmeliyiz. İnsanlar inançlarından, dillerinden, kültürlerinden, yaşam tarzlarından veya kimliklerinden ötürü ötekileştirilmemeli. Her birimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin saygı değer vatandaşlarıyız ve bu çerçevede hareket etmeliyiz. Farklı siyasi anlayışlar ülkenin kamplaşmasına, bölünmesine, tartışılmasına yol açıyor. Türkiye’yi buradan çıkarmalıyız ve Türkiye nasıl büyümeli, herkesin karnı nasıl doymalı, bu çerçevede bakılmalı.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan Nuşirevan Elçi ise “Siyasete girerken belli hedefleri ve amaçları hedef koyarak bu yola girdik. Hem ülkenin temel sorunlarını çözmek, hem de eskiden egemen olan hizmet siyasetini geri getirmek için bu yola koyulduğumu belirtmek isterim. Eksiksiz demokrasiyi getirebilmek için el birliği ile onları yapabileceğimize inanıyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU