Gülşen'in yurtdışı çıkış yasağı, 250 bin TL güvence miktarı ödenmesi koşuluyla kaldırıldı

Mahkeme, Gülşen hakkındaki "yurtdışına çıkmamak" şeklindeki adli kontrol tedbirinin, ‘güvence miktarı yatırmak’ şeklinde değiştirilmesine karar verdi

Fotoğraf: Twitter

İmam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartı, 250 bin lira güvence miktarı ödenmesi koşuluyla kaldırıldı.

Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir’de, 30 Nisan 2022 tarihinde verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle, konserden aylar sonra tutuklanan ve itiraz üzerine konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanarak hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu’nun, ev hapsi şeklindeki adli kontrol kararı da itiraz üzerine yurtdışına çıkış yasağı konularak kaldırılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 Ekim'de duruşma yapılmıştı

Gülşen Çolakoğlu, 21 Ekim’de, İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkarak savunma yapmıştı. Gülşen’in avukatları, müvekkilleri hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartının, Gülşen'in İspanya'da eğitim gören çocuğu ile bağ kuramamaktan dolayı yaşadığı mağduriyeti dile getirerek kaldırılmasını talep etmişti, ancak mahkeme bu talebi reddetmişti. Duruşma da 21 Aralık’a ertelenmişti.

Ağır ceza mahkemesine itiraz, sonuç getirdi

Gülşen’in avukatları, daha sonra üst mahkeme olan İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Üst mahkeme, avukatların, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılması talepli dilekçelerini değerlendirdi. Mahkeme, Gülşen hakkındaki "yurtdışına çıkmamak" şeklindeki adli kontrol tedbirinin, ‘güvence miktarı yatırmak’ şeklinde değiştirilmesine karar verdi.

Güvence miktarını 250 bin TL olarak belirleyen mahkeme, bu miktar yatırıldıktan ve makbuz mahkemeye sunulduktan sonra yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU