Erdoğan: Milletimiz FETÖ'cüler ile benzin istasyonlarında hamburger yemek için kilometre yol gidenlere yüz vermez

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Birileri kendi aldatıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış, bunlar aç tavuk" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malataya'da "Mahalle Bizim, Gençlik Bizim Programı"na katılarak açıklamalarda bulundu.

Gençlere seslenen Erdoğan, "Birileri diyor ki 'AK Parti'de gençlik yok' Gençlik burada. 'İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye kampanyamızda seçim gününe kadar gençlerimizle durmaksızın yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Milletimiz kendisi için tuğla üstüne tuğla koymamışa yetki vermez. Ülkenin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için ter dökmemişe eyvallah etmez. Birileri kendi aldatıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış, bunlar aç tavuk. Milletimiz FETÖ'cülerle benzin istasyonunda hamburger yemek için on bin kilometre yol gidenlere yüz vermez. Darbecilerle anlaşıp, tankların arasından sıvışan korkaklara emaneti teslim etmez. Huzurunu güvence altına almamış alana yol açmaz. Terör örgütleriyle kol kola yürüyene, onların diliyle konuşana, bırakın destek olmayı gerekirse dünyayı başına yıkar. Benim ordumun askerine hakaret eden, saygısızlık eden bu mâlum ana muhalefetin ve diğerlerinin hiçbirine bu ülkede Allah'ın izniyle ilk seçimlerde dersini en güzel şekilde verecektir. Ordumuza bu yakıştırmalar bedeli ödenecektir. Yargıda bu işin hesabını verecekler. Üzerlerine üzerlerine gideceğiz. Bunları meydanı boş bırakmak suretiyle bu meydanda istediğiniz gibi dolaşın diyemeyiz.

"Her yiğit muhafazakar devrimci olamaz"

"Son 20 yılda kazandırdığımız her eserin ve hizmetin özellikle de gerisinde böyle bir azim, kararlılık, çaba vardır" diyen Erdoğan, "Öyle her yiğit muhafazakar devrimci olamaz, Nuri Pakdil'i okursan muhafazakar devrimci olursun. Eski Türkiye güzellemesi yapanların tek derdi o dönemlerin kaos, kargaşa, yokluk, yoksulluğundan istifade ediyor olmalarıdır. Demokrasi yaralı, hak ve özgürlük alanları sınırlı, ekonomisi zayıf, refah düzeyi geri, itibarı düşük Türkiye isteyen bu ülkenin de bu milletin de sevdalısı olamaz" dedi.

"Faiz lobileri çökmeye başladı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da STK'lar ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

"Şu anda faiz lobileri çökmeye başladı" diyen Erdoğan, faizde tek haneli rakamlara indiklerini belirtti.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bugün geriye baktığımızda reform irademiz sayesinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük atılımını bizimle yaşadı. Nasıl eser ve yatırım siyasetimizde tamam sözüne yer vermiyorsak, hak ve özgürlükler konusunda da çıtayı yukarı taşıyoruz. Reform irademizi güçlü şekilde sürdürüyoruz. Bir Türkiye'de vatandaşa hizmet bakımından kimse bizim elimize su dökemez. Milletimizin talep ettiği reformları hayata geçirmede kimse bizimle yarışamaz.

"Güçlü ailede LGBT diye bir şey olabilir mi?"

Muhalefete çağrıda bulunduklarını söyleyen Erdoğan şunları kaydetti:

Aynı davetimizi tekrarlıyorum. İçeriği sinsiliklerle dolu yasa teklifiyle milletin vaktini çalmayın. Dürüstseniz kanun teklifleriyle oyalanmak yerine kalıcı çözüme kavuşturalım. Aile kurumunu daha da güçlendirelim. LGBT diyorlar. Güçlü ailede LGBT diye bir şey olabilir mi? Olamaz. Hangi siyasi partiler bunlarla iş tutuyor biliyorsunuz. AK Parti'nin böyle bir derdi yok. Biz daha önceki çağrılarımızdaki gibi samimiyiz. Sözümüzün sonuna kadar arkasındayız. Aynı dürüst tavrı muhalefet partilerinin de göstermesini bekliyoruz.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU