Erdoğan: Başkalarının sanal evrenlerinde yer almaya çalışmak yerine kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz

Erdoğan, "Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yöneltmek yerine blokzincir teknolojisinin geliştirilmesi mecralarına yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda "Blokzincir İstanbul" programına katılarak konuşma yaptı.

"Türkiye'nin her alanı gibi ülkemizin dijital dönüşümünün altında da AK Parti imzası olacaktır" diyen Erdoğan, "Ülkemize kazandırdığımız her eserde dijital dönüşümün izlerini görmek mümkündür. Zamanın ruhuna uygun şekilde güçlü bir teknolojik altyapı kurmayı da ihmal etmedik. Bizim bu hıza uyum sağlamamız şarttır. Başka türlü ülkemizi 2053 vizyonumuzun hedefleriyle buluşturamayız" ifadelerini kullandı.

"Araştırma-geliştirme harcamalarını 55 milyar liraya çıkartarak milli gelirimizin yüzde 1'inin üzerinde yükseltmiş bir ülkeyiz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Teknoparklarda da benzer bir gelişmeye şahitlik ediyoruz. Teknopark sayımız 59 şehrimize yayılmış şekilde 94'e ulaşmıştır. Savunma sanayi, teknolojinin hem lokomotifi hem de en çok kullanıldığı alandır. Türkiye 750'nin üzerinde projeye ve 5.5 milyar Dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır. Cumhuriyetimizin 99'uncu yılında Togg otomobilinde ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerinden biridir. Üreticilerinin deyimiyle otomobilin çok ötesindeki özellikleriyle akıllı cihaz olan Togg'un ülkemize değerli katkıları olacaktır.

"Kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz"

"Yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz" diyen Erdoğan, metaverse projelerine de değinerek, "Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz" diye konuştu.

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye'de teknolojiye dair ne varsa hepsi gündemine alan parti hangisidir diye bakarsanız tek siyasi teşekkül AK Parti olur. Diğerlerinden teknoloji adına bir şey duydunuz mu, gördünüz mü? Ya bakıyorsunuz terörle iç içeler ya da terör bölgelerinde neler yapılıyor, bunlara bakıyorlar. Biz bugünü değil, yarını değerlendiriyoruz. Yarın neler olacak? Dijital dünyamızı nasıl organize edeceğiz?

"Merkez Bankası kripto para ile ilgili çalışma yürütüyor"

Kripto para konusuna da değinen Erdoğan, "Merkez Bankası kripto parayla ilgili çalışma yürütülmektedir. Diğer bakanlıklarımız da bu teknolojiyi yakından takip etmektedir. Önümüzdeki dönemde kamu kuruluşlarımızda özel sektörde bu alanda ülkemize katkı sağlayacak yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yöneltmek yerine blokzincir teknolojisinin geliştirilmesi mecralarına yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU