25 yaşındaki gencin 'küçük ev' oteli bir yılda 500 bin dolarlık rezervasyon aldı

Mülk sosyal medyada 50 binden fazla takipçi kazandı

25 yaşındaki Isaac French, araziyi 2021'de satın aldı (Live Oak Lake)

25 yaşındaki genç tarafından inşa edilen "küçük otel", bir yılda 500 bin dolar tutarında rezervasyon aldı.

Muhasebeci ve müteahhit Isaac French, ABD'nin Teksas eyaletinde bu yıl açılan ve 7 kabinden oluşan küçük otelin ortağı.

Business Insider'a yaptığı açıklamada, Mart 2021'de 2 hektarlık arazi satın aldıktan sonra projesine başladığını söyledi.

O zamandan beri French, orta Teksas'taki bir şehir olan Waco civarlarında şu an Live Oak Lake olarak bilinen mekanı ortaya çıkardı. French'in kendine has İskandinav mimarisiyle inşa edilen kulübeler 50 ila 60 metrekare.
 

Isaac French
(Isaac French)

 

French, başarısının büyük kısmının seyahat fenomenleriyle yaptığı işbirlikleriyle mülkleri sosyal medyada pazarlamaktan geldiğini açıkladı. Live Oak'un Instagram sayfasının şu an 50 binden fazla takipçisi var ve French bunun "rezervasyonlar için başlıca kanal" olduğunu söyledi.

Rezervasyonların yaklaşık yüzde 70'i doğrudan Live Oak internet sitesinden, kalan yüzde 30'u ise Airbnb üzerinden geliyor.

French, babasının da bir inşaat şirketi olduğunu ve bunun da masrafları karşılamasını sağladığını söyledi. "Müteahhitler ve peyzaj mimarları kadar birçok diğer inanılmaz insanla çevriliydim" dedi.

French'in araziyi satın almak için 138 bin dolar harcamasının ardından, Live Oak Lake kurulduğundan bu yana işletmede 500 bin dolar tutarında rezervasyon yapıldı.

Başlangıçta French, küçük otelin inşasının yaklaşık 1,6 milyon dolara mal olacağını öngörmüştü; artan kereste fiyatlarından etkilenen küçük otelin maliyeti 2,5 milyon dolardan fazla tuttu.

Oteldeki birbirinin aynısı olan 7 kulübe, küçük bir iskeleyi çevreleyen piknik masaları ve kanoların bulunduğu ortak bir alanla birlikte 2 hektarlık alana kurulu.

Her kulübede iki yatak odası, bir banyo, açık mutfak ve bir oturma odasıyla, her kulübeye özel giriş, park alanı, yerden tavana pencereler, bir jakuzi, ateş çukuru ve bir hamak bulunuyor.

French şunları söyledi:

Metrekare başına çok yüksek bir maliyetti çünkü malzemeler çok kaliteli. Çok güzel yüzeyler seçtik. Tasarımı hep sevmişimdir. Eskiden mimar olmak istiyordum.

Kulübelerin gecelik maliyeti 10 bin 500 TL'nin biraz altında ve her kulübede 4 misafire kadar konaklama imkanı var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA OKU

DAHA FAZLA HABER OKU