Vegan et şirketinin yöneticisi, tartıştığı kişinin burnunu ısırınca işinden oldu

"Ucundaki eti koparacak kadar güçlü ısırdı"

Beyond Meat, 2009'da Ethan Brown tarafından kuruldu (Reuters)

Tartıştığı kişinin burnunu ısıran vegan et şirketinin üst düzey yöneticisi işinden oldu.

ABD merkezli vegan gıda üreticisi Beyond Meat'in, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) gönderdiği raporda, Doug Ramsey'in 14 Ekim itibarıyla şirketle ilişiğinin kalmadığı yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis, olayın Arkansas eyaletinde yer alan Fayetville'deki Razorback Stadyumu'nda 17 Eylül'de gerçekleştiğini bildirmişti.

Amerikan futbolu maçını izlemeye giden 53 yaşındaki Ramsey'nin, müsabakanın ardından garajdan aracıyla çıkmaya çalıştığı, bu sırada bir başka sürücünün Ramsey'nin arabasına yandan vurduğu belirtilmişti.

Bunun üzerine çıkan kavgada Beyond Meat'in baş işletme görevlisinin (COO), diğer sürücünün burnunu "ucundaki eti koparacak kadar güçlü şekilde ısırdığı" kaydedilmişti.

Hakkında üçüncü dereceden saldırı ve şiddet suçu işlemeye yönelik tehditte bulunmaktan dava açılmış Ramsey, bir sonraki gün 10 bin dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı. Olayın ardından Ramsey, görevden uzaklaştırılmıştı.

SEC'e gönderilen raporda, Ramsey'nin cuma itibarıyla şirketle bağı kalmadığı belirtildi. Öte yandan Ramsey'nin işten atıldığı mı yoksa kendi isteğiyle mi ayrıldığı gizemini koruyor.

Bitki bazlı gıda satışına 2012'de başlayan Beyond Meat, bir süredir mali sorunlarla boğuşuyor. Şirket, 200 çalışanı da işten çıkardığını duyurdu.

 

Independent Türkçe, BBC, CNBC

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU