Trump bile Kanye West'in "çılgınca davrandığını düşünüyor"

Eski başkan, arkadaşlarına rapçinin "yardıma" ihtiyacı olduğunu söyledi

Tıpkı West gibi Trump da Twitter ve Facebook'ta yasaklı (Reuters)

Rolling Stone'a göre, bir zamanlar rapçi tarafından kucaklanmasının ardından Trump Tower'da Kanye West'le fotoğraf çektirmek için poz veren ve görevdeyken onu Beyaz Saray'a davet eden Donald Trump, sanatçının Yahudi halkına yönelik son tiratlarını bizzat eleştirdi.

West, sosyal medyada "YAHUDİ HALKINA" yönelik "Death Con 3" (ABD ordusunun alarm durumlarında kullandığı DEFCON'un yanlış yazılmış hali -ed.n.) uygulamasına geçmeyi planladığını yazmıştı. İddiaya göre rapçinin bu çıkışının ardından Trump, kendisine yakın birçok kişiye, söz konusu sosyal medya paylaşımları yüzünden West'in çok "delice" davrandığına ve profesyonel "yardım" alması gerektiğine inandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuya aşina iki kaynak, Rolling Stone'a yaptıkları açıklamada, başkanlık koltuğunda bir dönem geçiren Trump'ın, rapçinin Yahudi toplumuna sövmeye başlamasından bu yana patlak veren skandallara dair yorum yapmaktan kasten kaçındığını doğruladı.

Ohio papazı Darrell Scott da Trump'ın, West'in yorumlarının süregelen yansımalarına verdiği tepkiyi dergiye anlattı. West, Tucker Carlson'la yaptığı kötü şöhretli röportajda da Trump'ın Yahudi damadı Jared Kushner'ı hedef almıştı. Papaz, bu röportajın yayımlanmasının ardından eski başkanla konuştuğunu söyledi.

Scott, Rolling Stone'a, "Tucker'ın bölümü bittikten iki dakika sonra Trump'ı aradım ve ona 'Peki, ne düşünüyorsunuz?' diye sordum" açıklamasında bulundu.

Scott, hakkında iki kez azil kararı verilen eski başkanın önce "İlginç" dediğini ve sonra şunları söylediğini aktardı:

Şunu söyleyeceğim, Trump'ı seviyor!

Papazın aktarımına göre ikisi de güldü ve Scott da bir espri yaparak, sabah Trump'ın anket rakamlarının nasıl olacağını görmeleri gerektiğini söyledi.

Ünlü rapçinin Kushner'a sataşması konusunu da açan Scott, eski başkana West'in "Jared'a kesinlikle kazık attığını" söylediğini ve Trump'ın da "Evet, böyle şeyler bazen olur" cevabını verdiğini bildirdi.

West'in antisemitizmi, hafta sonu Drink Champs programında Yahudiler hakkında uzunca yüksek perdeden konuşmaya devam etmesi ve kendisinin de "İsa'nın kanı gibi" Yahudi olduğunu iddia ederek antisemitizm suçlamalarını reddetmesiyle yeni zirvelere ulaşmıştı.

West, Yahudi halkının medyayı kontrol ettiğini ve "siyahların sesine egemen olduğunu" söyleyerek devam etmişti ki bu da yaygın bir neo-Nazi söylemi.

Page Six'e konuşan West, internetteki Yahudi düşmanı paylaşımlarının onun Yahudi halkına "zarar vermek" istediği anlamına gelmediğini ama "bu çizgiyi aştığı için mutlu olduğunu" söyleyerek, açıklamalarını savunmakta kararlı olduğunu belirtmişti.

Rapçi, Yahudi düşmanı içerik paylaştığı için Twitter ve Instagram'dan uzaklaştırılmış, bunun ardından sağcı sosyal medya uygulaması Parler'ı satın almayı planladığını duyurmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU