TikTok duyurdu: Yetişkinlere özel canlı yayınlar geliyor

Canlı yayında yaş sınırı 16'dan 18'e çıkarılacak

TikTok, Çin merkezli ByteDance tarafından ilk kez 2016'da piyasaya sürüldü (Reuters)

TikTok, platformla ilgili yeni planlarını dün duyurdu. Şirket, sadece 18 yaş ve üzeri kullanıcıların katılabileceği canlı yayın seçeneğinin geleceğini açıkladı. 

"İlerleyen haftalarda" kullanıma sunulacak özellik söz konusu yayınların cinsellik, pornografi veya şiddet içerebileceği anlamına gelmiyor. Zira platform bu tür içeriklere izin vermiyor.

TikTok yetişkinlere yönelik canlı yayınlara örnek olarak şunları gösterdi:

Belki de bir şaka, 18 yaş ve üzerine daha uygundur veya bir kişi, hayatındaki zor bir deneyim hakkında konuşurken, yayının yetişkinlerle sınırlı olduğunu bilince daha rahat hissedebilir.

Bir kullanıcının canlı yayın açması için yaş sınırının 23 Kasım itibarıyla 16'dan 18'e çıkarılacağı da bildirildi. Değişikliğin, kullanıcıları güvende tutma çalışmalarının bir parçası olduğu kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TikTok, canlı yayınlara farklı kullanıcılar da eklenmesini sağlayan "Multi-Guest" özelliğine de yenilikler getirdi. Artık isteyenler, canlı yayınlarını 5 diğer kullanıcıyla birlikte gerçekleştirebilecek.

Şirket, "Anti-Instagram" olarak da adlandırılan BeReal'ı kopyaladığı yeni uygulama ve ek özelliğini geçen ay yayımlamıştı. Platform, TikTok Now'ın "sizin için en önemli insanlarla en hakiki anlarınızı paylaşmak için günlük bir fotoğraf ve video deneyimi" olduğunu belirtmişti.

BeReal gibi, Now'da da kullanıcılar günde bir kez bildirim alıyor ve hemen ardından kısa bir video kaydetmeleri veya bir fotoğraf paylaşmaları isteniyor. ABD'de, TikTok Now ana uygulamanın bir parçası. Fakat Türkiye gibi pek çok ülkede TikTok Now uygulamasını ayrıca indirmek gerekiyor.

 

Independent Türkçe, TechCrunch, Gizmodo

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU