Yeni Şafak yazarı: Kılıçdaroğlu, Trump'ı tasfiye eden ekiple mi çalışacak?

"Böylesine gücü ve tecrübesi olan bir kuruluşla da havadan sudan konuşmamışlardır herhalde"

Fotoğraf: CHP

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Çelik, CHP liderinin eski ABD Başkanı Donald Trump’ı “tasfiye eden ekiple masaya oturduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu’nun Center for American Progress ile ABD’de gerçekleştirdiği toplantıyı değerlendiren Çelik’in yazısının bir kısmı şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan etmeden ABD’ye gidip, hiçbir resmi devlet görevlisiyle görüşmeden Türkiye’ye dönmüş olmasını hafife alanlar, mizahını yapanlar yanılıyorlar. Gayet üst düzey görüşmeler yaptı Kılıçdaroğlu. Hem de Donald Trump’ı ABD Başkanlığı’ndan tasfiye eden ekiple masaya oturdu. Böylesine gücü ve tecrübesi olan bir kuruluşla da havadan sudan konuşmamışlardır herhalde. ABD’li düşünce kuruluşunun; potansiyel bir adayın adaylığını nasıl ilan etmesi gerektiğini, seçim kampanyasını yürütme biçimini, dijital kampanyaların yönetimini ve sosyal medya verilerinin kullanım biçimlerini çok iyi bildiklerini, uyguladıklarını tüm dünya biliyor. Konuşulan konular bunların dışında olabilir mi? Joe Biden’ın ABD Başkanı seçilmeden önce Türkiye’de muhalefeti destekleyerek AK Parti iktidarını değiştireceğine dair sözlerini hatırlayın. O destek sözü bu görüşmeyle ete kemiğe büründürülmüş olamaz mı?

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU