Hindistan'da 200 kişilik grup bir günde iki kez cami bastı

Saldırganların caminin kapısını kitlediği ve Müslümanları ölümle tehdit ettiği bildirildi

Ülkede Hindu milliyetçilerinin Müslümanlara yönelik saldırıları gündemden düşmüyor (Reuters)

Hindistan'daki bir köyde 200 kişilik grup, camiyi basarak içeridekileri tehdit etti.

Haryana eyaletindeki Gurugram şehrine bağlı Bhora Kalan köyünde 12 Ekim'de yaşanan olayda, yaklaşık 200 kişilik bir grubun camiye zorla girerek içerideki Müslümanları köyden kovmakla tehdit ettiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polisin açıklamasında, saldırganların camiye önce öğlen saatlerinde daha sonra da akşam baskın yaptığı belirtildi. Şüphelilerin içeride ibadet edenlere saldırdığı ve bazı kişileri yaraladığı bilgisi de paylaşıldı.

Yetkililer, 13 Ekim'de 8 ila 10 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan üçüyle ilgili işlemlerin sürdüğünü duyurdu. Söz konusu şüphelilerin kimlikleri Rajesh Chauhan, Anil Bhadoria ve Sanjay Vyas olarak açıklandı. Polis, bu üç kişinin baskını düzenleyen gruba liderlik yaptığını söyledi.

Köy sakinlerinden Subedar Najar Muhammed'in şikayeti üzerine hazırlanan polis raporunda, saldırganların caminin kapısını kitlediği ve Müslümanları öldürmekle tehdit ettiği de savunuldu.
 


Polisin paylaştığı bilgilere göre baskını düzenleyen grup, köyde yaşayan 4 Müslüman ailenin renovasyon adı altında camiyi genişletmeye çalıştığını savunurken, ailelerse iddiaları reddediyor.

Buna ek olarak köydeki Müslümanlar, daha önceden de tehdit edildiklerini öne sürdü.

Hindu milliyetçisi Hindistan Halk Partisi (BJP) hükümetinde Müslümanlara karşı saldırılar son dönemde gündemden düşmüyor.
 


4 Ekim'de de Gujarat eyaletinde Müslüman gençlerin "Hindu töreninde taş attıkları" iddiasıyla polis tarafından direğe bağlanarak sopayla dövüldüğü görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.



Independent Türkçe, NDTV, Indian Express, AA

DAHA FAZLA HABER OKU