Orhan Bursalı: Nereye kaçtı bu Kılıçdaroğlu?

"Kılıçdaroğlu Boston’da uçağa binmek yerine arabayla altı saat yolculuğu göze alarak New York’a gidiyor, bu videoyu çekiyor, mesajını veriyor ve aynı arabayla bu kez dört saat yolculukla Washington’a geliyor"

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde yanında bulunan Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, “Nereye kaçtı bu Kılıçdaroğlu” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Bursalı, yazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Bostan’dan New York’a arabayla 6 saat yol gittiğini, burada bir video çekerek Washington’a döndüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bursalı’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Salı sabahı Boston’dan ayrılıp havaalanına gittik. Uçağa binince önde sadece CHP milletvekilleri ve yetkilileri Faik Öztrak ve Yunus Emre oturuyordu. Kılıçdaroğlu yoktu. Ona ayrılmış bir koltuk da yoktu!

Aaa dedim kendime, Kılıçdaroğlu başka yerde! Nereye gitti acaba?

Sorduk soruşturduk, sıfır bilgi...

Washington’a indikten sonra arabadayız, gelen mesajda Kılıçdaroğlu’nun bir video mesaj paylaşacağı bilgisi vardı. Hemen baktık, Kemal Bey New York’tan cumhurbaşkanının kızı ve oğlunun yönetimlerinde olduğu Türken Vakfı’nın gökdeleni önünde konuşuyor.. RTE’nin türban konusunda el yükselterek anayasa değişikliği yapılmasını öneren, üstelik LGBT dünyasını hedef alarak aile birliğini de işe katan anayasa değişikliği önerisine yanıt veriyor:

“Aile konuşacaksak önce buradan bu gökdelenden başlayalım” diyor. Dili esprili, “Tanıdık ziyaretine geldim” diyor. Ve anayasa değişikliğine ret yanıtı veriyor.

Türkiye’deki tartışmalara buradan tek siyasi müdahalesi bu oldu diyebiliriz.  Sürpriz, akıllı ve yasa değişikliği konusunu bitiren büyük bir atak!

Kılıçdaroğlu Boston’da uçağa binmek yerine arabayla altı saat yolculuğu göze alarak New York’a gidiyor, bu videoyu çekiyor, mesajını veriyor ve aynı arabayla bu kez dört saat yolculukla Washington’a geliyor.

Johns Hopkins’te öğrencilerle buluşmasında söze gecikme özrü ile başladı.

Bakalım bugünkü (dünkü) ziyaretlerinden neler öğrenebileceğiz... Cuma günü ülkedeyiz.

 

Cumhuriyet

 

DAHA FAZLA HABER OKU