Mehmet Barlas: Kılıçdaroğlu, ABD'den icazet alabildi mi?

“Siyasi kulislere göre, Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretini 6'lı masaya ve partisine ‘icazet aldım’ diye satacağı söyleniyor”

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’de gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında “Amerika ziyaretini 6'lı masaya ve partisine ‘icazet aldım’ diye satacağı söyleniyor” şeklinde bir iddiada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barlas, bugünkü köşe yazısının “Kılıçdaroğlu, ABD’den icazet alabildi mi?” başlıklı kısmında şu iddialarda bulundu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD seyahati, kendi partisinin gözlemcilerine göre 'tam bir fiyasko' ile sonuçlandı. Kayda değer hiçbir görüşmede bulunamayan Kılıçdaroğlu'nun, randevu alma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisini, Future Bright ajansının organize ettiği öğrenildi. Bu ajansın sahibinin Yugoslavya'nın parçalanması sürecine destek verdiği söyleniyor. Kılıçdaroğlu'nun ABD programında iki tane de düşünce kuruluşu var.

Bu kuruluşlardan birinin adı Center of American Progress diğeri German Marshall Fund. Bu düşünce kuruluşlarının da Rand ve Stratfor gibi "Gölge CIA" oluşumları. Özetle, Kılıçdaroğlu mevcut Amerikan yönetimi ile doğrudan bir ilişki içerisine giremese de onların etki alanındaki istihbarat oluşumlarıyla çok yakın temaslar kurdu. Siyasi kulislere göre, Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretini 6'lı masaya ve partisine "icazet aldım" diye satacağı söyleniyor.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU