HDP'li Paylan: Azerbaycan ve Ermenistan, savaşarak beraberce kaybediyorlar

Paylan, "İki halkın birbirlerine kıymasına 'dur' demenin zamanıdır. Bu konuda ülkem, Sayın Erdoğan, Meclis, sivil toplum örgütleri sorumluluk almak zorundadır" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Türk, Azeri ve Ermeni halklarının yüzlerce yıl birlikte yaşadıklarını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında tarihi bir buluşma gerçekleşeceğini dile getiren Paylan, şunları kaydetti:

Bu tarihi buluşmanın bölgesel barışa hizmet etmesini umut ediyorum. 35 yıl öncesine kadar Azeriler ve Ermeniler bir arada yaşıyorlardı. Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla savaşa düştüler ve iki ülke halkı birbirlerine kıydı. Her iki ülke de savaşarak beraberce kaybediyorlar. İki halkın birbirlerine kıymasına 'dur' demenin zamanıdır. Bu konuda ülkem, Sayın Erdoğan, Meclis, sivil toplum örgütleri sorumluluk almak zorundadır. Bu açıdan herkesi sorumluluk almaya davet ediyorum. Böyle tarihi bir günde büyük bir heyecan yaşıyorum.

Çatışmaların Rusya ve diğer emperyalist ülkelerin bölgede hegemonya kurmasına neden olduğuna işaret eden Paylan, Türkiye ve Ermenistan sınırının açılmasıyla sorunların daha rahat çözülebileceğini söyledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU