Devlet Bahçeli'yi hedef alan Saadet Partili Ümit Çebi disipline sevk edildi

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada "Hiçbir insana söylenmeyecek ve hiçbir insanın da hangi sebeple olursa olsun kullanmaması gereken bu ifadeleri asla tasvip etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi

Fotoğraf: YouTube

Saadet Partisi'nde Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan ve bir dönem Araklı belediye başkanlığı da yapan Ümit Çebi, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

Çebi, paylaşımında "MHP genel başkanının bu ülkeye tek faydası çocuğunun olmamasıdır. Allah ne ederse güzel eder" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çebi bu sözlerinin ardından partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 'Önce Ahlak ve Maneviyat' diyerek yola çıkmış ve yarım asrı aşkın bir süredir de bu anlayışla yoluna devam eden Milli Görüş Hareketimizin ilkeleri ile asla bağdaşmayan açıklamalarda bulunan Ümit Çebi, Yüksek Disiplin Kurulumuza sevk edilmiştir. Hiçbir insana söylenmeyecek ve hiçbir insanın da hangi sebeple olursa olsun kullanmaması gereken bu ifadeleri asla tasvip etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.      

Çebi'den açıklama

Ümit Çebi kararın ardından yaptığı paylaşımda "Meydanlarda ve TV lerde milli görüşün tek partisi saadet partimiz hakkında illet, zillet ve hainlerle birlikte olma iftiralarında bulunan, MHP genel başkanı hakkında attığım bir tweet'ten dolayı genel merkezim tarafından, yüksek disiplin kuruluna verilmiş bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU