Tahliye şartları sosyete dolandırıcısı Anna Sorokin'i zorlayabilir

New York sosyetesini dolandıran Sorokin, bir buçuk yıldır ABD Göç ve Gümrük Muhafaza gözetim merkezinde tutuluyordu

31 yaşındaki Rus asıllı Sorokin,  2007'de ailesiyle Almanya'ya göçerek buranın vatandaşlığına geçmişti (AFP)

Anna Delvey olarak da tanınan sosyete dolandırıcısı Anna Sorokin'in kefaletini ödeyerek tutulduğu gözetim merkezinden çıkabileceğine karar verildi.

Hayatı Netflix dizisi Inventing Anna'ya konu olan Sorokin, kendisini 60 milyon dolarlık mirasın varisi gibi tanıtıp ABD'nin New York eyaletinde çevresini, bankaları ve otelleri dolandırmıştı.

2019'da sahtekarlık suçundan hapis cezası alan dolandırıcı, iyi hal gerekçesiyle Şubat 2021'de serbest bırakılmıştı.

Bir ay sonra bu kez de vize ihlali suçlamasıyla tutuklanan Sorokin, bir buçuk yıldır eyaletin kuzeyindeki Göç ve Gümrük Muhafaza gözetim merkezinde tutuluyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg'ün aktardığına göre mahkeme dün (5 Ekim), Sorokin'in 10 bin dolar (yaklaşık 185 bin TL) kefalet karşılığında göçmenlik işlemleri tamamlanana kadar ev hapsinde tutulabileceğine karar verdi.

Fakat bunun için ünlü dolandırıcının öncelikle bir ikamet adresi bulması gerekiyor.

Bunun yanında mahkeme, Instagram'da 1 milyon takipçisi olan Sorokin'in gözetim merkezinden çıkması durumunda kendisi veya başkası aracılığıyla sosyal medya kullanmamasını şart koştu.

Sorokin, 2021'de hapisten çıktığında ilk iş Instagram'da fotoğraf paylaşmış ve açıklamasına "Hapishane çok zor, bilemezsiniz" yazmıştı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Delvey (@theannadelvey)


Sorokin'in avukatlarından Duncan Levin, "Tahliye koşullarını sağlamak için Anna'nın önünde bazı engeller var" diyerek şartların sorun teşkil edebileceğini dile getirdi.

Avukat Levin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Mahkemenin Anna Sorokin'i serbest bırakma kararından son derece memnunuz. Hakim sonunda Anna'ın toplum için tehlike oluşturmadığını kabul etti. Anna dışarı çıkıp haksız tutukluluğuna itiraz etmeye odaklanacağı için çok heyecanlı.

Sorokin'in avukatları, geçen ay mahkemeye ilettikleri itiraz dilekçesinde müvekillerinin serbest bırakılmasını talep etmişti.

Dilekçede, gözetim merkezinde süresiz bir şekilde tutulan Sorokin'in "mahkumiyete benzeyen koşullarda yaşadığı" belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, Bloomberg, People

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU