Yamyam seri katil Jeffrey Dahmer'la söyleşi yapan gazeteci: Ailesi onu canavar gibi gösterdiğim için sinirlendi

"Mahkumlarla alay etti çünkü bence ölmek istiyordu"

Jeffrey Dahmer'la 1993'te CNN için söyleşi yapan Nancy Glass, Britanya gazetesi The Sun'a seri katil hakkındaki izlenimlerini anlattı.

Netflix dizisi Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi'yle (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) son günlerde adından yeniden bahsettiren seri katil, ABD'de 1978'den 1991'e kadar en az 17 erkeği vahşice öldürmüştü.

Dahmer hapishanede başka bir mahkum tarafından öldürülmeden bir yıl önce söyleşiyi yapmayı başaran Glass, bunu ayarlamanın hiç kolay olmadığını söyledi.
 


Gazeteci, Dahmer'ı söyleşiye ikna etmek ve aralarındaki iletişimi sağlamlaştırmak için öncesinde bir buçuk yıl uğraştığını belirtti:

Sonunda nasıl ikna oldu bilmiyorum ama artık biriyle konuşmak istiyordu ve bana alışmıştı.

Hapishanedeki diğer mahkumların o dönem aktardığına göre Dahmer, canice işlediği cinayetleri etrafta dalga geçercesine anlatıyordu.

Seri katil, yemeğine vücut şekli verip üstüne ketçap sıkarak yamyamlığına gönderme yapıyordu.

Dahmer 1994'te hapishanede başka bir mahkum tarafından demir sopayla dövülerek öldürüldüğünde buna şaşırmadığını belirten Glass, seri katilin bunu istediğini belirtti:

Bence insanlarla alay etti çünkü bunu istiyordu. Kaçmak, canavarca davranışlarına devam etmek istiyordu ama hapihanede bunu yapamıyordu.

Dahmer, CNN'de yayımlanan söyleşide de eğer dışarıda olsaydı muhtemelen cinayet işlemeye devam edeceğini söylemişti.

Gazeteci, söyleşinin ardından Dahmer'ın ailesinin kendisine çok sinirlendiğini ve "Onu bir canavar gibi gösterdin" diye tepki verdiklerini anlattı:

Onlara, "Hayır, o kendisini canavar gibi gösterdi" diye cevap verdim. Bir suçlunun ekrandaki tasvirinden memnun kalmasını istememiştim.

Dahmer'ı canlandıran oyuncu: Hayatımın en zor işlerindendi

Ryan Murphy'nin ekrana taşıdığı Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi, yayımlandığı ilk hafta aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 72 ülkede Netflix'in en çok izlenen yapımı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizide Dahmer'ı canlandıran Evan Peters, başarılı performansıyla seyircilerin beğenisini topladı.

Öte yandan 35 yaşındaki oyuncu, dizideki rolü hakkında "hayatımda yapmak zorunda kaldığım en zor işlerden" ifadelerini kullandı.

Netflix'in YouTube kanalında yayımlanan söyleşide Peters, bir seri katili oynayabilmek için zihninin çok karanlık yerlerini ortaya çıkardığını ve zor günler geçirdiğini söyledi.

Dahmer'ın yayın platformunda yayımlanmasından bu yana birçok izleyici de dizinin dehşet verici cinayet sahnelerini kaldırılamayacak derecede fazla bulduklarını dile getirdi.

 

Independent Türkçe, The Sun, Daily Mail

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU