Babacan'dan Erdoğan'a: Dolar kurunu, enflasyonu patlat, ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, " Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor" diye konuştu

Kolaj: Independent Türkçe

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Trabzon mitinginde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Süfli heveslerle ellerin başka ülkelerin, kapısına varanlara acıyarak bakıyorum” sözlerini eleştirdi. Babacan, “Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık. Biz bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin beşinci mitingini Trabzon’da yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasında Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşı hatırlatan Babacan, "Ukrayna’da enflasyon yüzde 24 bizde resmi rakam yüzde 80’in üstünde gerçek rakam en az yüzde 200…100 lira olan fiyatlar ortalama 300 olmuş. TÜİK’in açıkladığına bakmayın uydurma, yüzde 80 enflasyon açıklıyor memurumuzun, emeklimizin, asgari ücretlimizin maaşı ona göre artıyor" ifadelerini kullandı.

Babacan şöyle devam etti:

2002 seçimlerine giderken bu meydanda koskoca bir pankart vardı, ne yazıyordu biliyor musunuz; ‘bittuk bittuk da’ diyordu. O dönemde Türkiye gerçekten bitmişti, 2002 seçimlerinden sonra biz kadro olarak yönetimi devraldık. Milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 12 bin 500 dolara. 34 yıl boyunca çok yüksek seyreden enflasyonu indirdik tek haneye. Alınımız ak, mazimi temiz, başımız dik. Ancak ne zamanki kadrolar bozuldu, istişare kültürü terk edildi ondan sonra Türkiye geri geri gitmeye başladı. Vaktiyle siyaseti temizleyeceğiz, tüm milleti kucaklayacağız diyerek milletimizden sınırsız kredi alanlar son yıllarda umudu köreltti.

"Bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz"

Çoğu insanın "Ben hiçbir zaman otomobil alacak parayı denkleştiremeyeceğim" dediğini aktaran Babacan "İnsanlar şu anda kırılmış, eskimiş cep telefonunu yenilemiyor, ekran çatlamış değiştiremiyor. Gel gelelim ülkeyi yönetenlere onlara bakarsanız bunların hepsi süfli heves. Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık. Biz bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz" dedi.

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU