Sade vatandaşın yüzü mahkemede de gülmüyor… Aynı mahkemede 3 aydan önce gün alamayanlar bir yanda, 15 günde boşanmayı başaran şarkıcı Hadise diğer yanda

Şarkıcı Hadise Açıkgöz'ün 14 Eylül'de açtığı boşanma davası 30 Eylül'de bitti. Başka davalarda aynı mahkeme 3 ay sonraya gün veriyor

Şarkıcı Hadise Açıkgöz / Fotoğraf: AA

Şarkıcı Hadise Açıkgöz ile işadamı Mehmet Dinçerler'in kamuoyunu bir hayli meşgul eden evlilikleri nihayete erdi.

İddiaya göre Dinçerler, Hadise'nin sanat yaşamını kısıtlamaya çalışmış ve davranışları "psikolojik baskı boyutuna" ulaşmıştı.

Hadise, 14 Eylül'de avukatı aracılığıyla Beykoz 2. Aile Mahkemesi'ne dilekçe vererek, "Evlilik birliğinin sarsılması" nedeniyle boşanma talep etti.

Kamuoyu, iki ismin de ayrı yaşamaya başladığını yine avukat Hakan Öncel'in mahkemeye sunduğu dilekçeden öğrendi. 

Mahkeme, 30 Eylül'e duruşma günü verdi ve Hadise, eşi Mehmet Dinçerler'den tek celsede boşandı.

Bunu kamuoyuna Hadise'nin avukatı Öncel duyurdu.

Öncel, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Müvekkil Hadise Açıkgöz tarafından Beykoz 2. Aile Mahkemesi'nde açılan davada, boşanma kararı verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Bu duruma özellikle avukatlar tepkili. 

Aynı mahkemeye yapılan başka talepler için 3 ay sonraya gün alabilen avukatlar olduğu belirtiliyor.

"İş yükünün olmaması ve gerekli araştırma sürecinin tamamlanmış olması gerekiyor"

Avukat Abdullah Üsame Ceran, yoğun bir iş yükü altında olan yargının bir davayı 15 gün içinde bitirebilmesinin çok olağan olmadığı görüşünde. 

 

Üsame Ceran.jpeg
Avukat Üsame Ceran

 

"İş yükünün olmadığı ve davayla ilgili gerekli araştırma sürecini tamamlamış bir mahkeme elbette 15 günde davayı bitirebilir ama mevcut koşullarda 2 haftada duruşma günü alabilmek çok kolay değil" diyen avukat Ceran, bir başka meslektaşının aynı mahkemeden aralık ayına gün alabildiğini belirtti. 

Ekimde açtığı davada aralık ayına gün verildi

Bir başka avukat ise Independent Türkçe'ye yine Beykoz 2. Aile Mahkemesi'nde nisan ayında açtığı davanın duruşmasını aralık ayında alabildiğini söyledi. 

Şimdi avukatların kendi arasında tartıştığı durum şu: 

1 yıldan az evli kalan çiftlerin anlaşmalı boşanma davası açabilmesinin önünde mevzuat engeli var. Davanın "çekişmeli" olarak açılması gerekiyor. Bazı avukatlar, tarafların duruşmaya tanık getirmesiyle süreç içinde davanın "anlaşmalı boşanmaya" evrilebileceği görüşünde. Ama sistemin otomatik olarak verdiği duruşma gününün yine de 15 gün gibi kısa bir süre içinde verilmesi normal bir durum olarak değerlendirilmiyor. Hukukçular, normal seyri içinde duruşmanın 2023 yılı içinde gelebileceğini düşünüyor. 

Beykozlu yazar Tuncer: Ünlüler ile Beykoz Adliyesi arasında adı konmamış protokol var

Beykoz Adliyesi ile ilgili çarpıcı bir iddia da Beykoz'da doğan ve burada büyüyen yazar Ekrem Tuncer'den geldi.

Bir an önce boşanmak isteyen ünlülerin, Beykoz'da ikamet etmeseler de boşanma davalarını buradaki adliyede açtıklarına değinen Tuncer, ünlülerle adliye arasında "adı konmamış bir protokol" olduğu görüşünde.

Ünlülerin sıradan vatandaşların aksine araçlarını adliyenin bahçesine kadar sokabildiklerini de ifade eden Tuncer, "Sosyal medya fenomenlerinin bile bu şekilde ayrıcalıklı bir muameleye tabi tutulduğuna şahitlik ettim" dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU