Mersin'deki saldırının ardından CHP'den suç duyurusu: İthamlar, iftiralar yaptırımsız kalmayacaktır

Celal Çelik paylaşımında "Cumhuriyet Halk Partisi’ni haksızca itham etmek, iftiralara maruz bırakmak, terör örgütleriyle yan yana göstermek, teröristlerin korunduğu haksız algısını yaratmak elbette yaptırımsız kalmayacaktır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Mersin'de pazartesi gecesi polisevine yapılan saldırının ardından iktidar kanadından CHP ve HDP'yi suçlayan ifadeler kullanılmıştı.

CHP’nin avukatlarından Celal Çelik, Twitter’daki mesajında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Alçak terör örgütü tarafından Mersin Polisevi’nde gerçekleştirilen menfur terör etlemi üzerinden ahlaksızca siyasi rant devşirmeye çalışan ve bu kapsamda iftira ve hakaretlere başvuran siyasiler ile havuz medyasının kirli kalem ve ilgilileri bilmelidir ki;

Cumhuriyet Halk Partisi’ni haksızca itham etmek, iftiralara maruz bırakmak, terör örgütleriyle yan yana göstermek, teröristlerin korunduğu haksız algısını yaratmak elbette yaptırımsız kalmayacaktır. Tam da bu nedenlerle tüm sorumlular hakkında derhal suç duyurusunda bulunulacaktır.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetmişti:

"Mersin'de PKK'lı alçaklar bir polisimiz şehit etti, bir polisimizi yaraladı. Teröristler anında hak ettikleri karşılığı buldular. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP’ye ya CHP’nin gazeteci siyasetçi sivil toplum temsilcisi diyerek sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar.

HDP’yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her saldırısında dökülen kanların izi vardır. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU