Twitter'dan Elon Musk'a suçlama: Gece geç saatlerde ünlü iş insanına attığı mesajları gizlemiş

Tesla ve SpaceX'in patronu, 44 milyar dolarlık satın alımdan vazgeçmeye çalıştığı için dava edildi

(Reuters)

Twitter, Elon Musk'ı sosyal medya platformunu satın almak için yaptığı anlaşmayı durdurmadan önce iş dünyasının önemli isimlerinden Larry Ellison'a gece geç saatlerde gönderdiği gizli mesajları saklamakla suçladı.

Bir haberin konu aldığı mahkeme dosyasına göre, Tesla devi 44 milyar dolarlık satın alma işlemini "geçici olarak askıya aldığını" açıklamadan önce "sabahın erken saatlerine kadar" Oracle'ın kurucu ortağıyla telefonda mesajlaştı.

Insider'da yer alan habere göre, Twitter'ın 16 Eylül'de mahkemeye sunduğu bir dosya, Musk'ın telefon kayıtlarının Ellison ile 12 Mayıs'ta ve 13 Mayıs günü saat 00.20'ye kadar mesajlaştığını gösterdiğini belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, Musk'ın sahte ve bot hesaplar hakkında daha fazla bilgi alana kadar anlaşmanın devam etmeyeceğini tweetlemesinden sadece dört saat önceydi.

Musk daha sonra 8 Temmuz'da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na bir mektup göndererek satın alma işleminden vazgeçtiğini bildirdi.

Twitter, 16 Eylül'de Delaware Temyiz Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, Musk'ın avukatlarının mahkeme celbine rağmen mesajları iletmediğini iddia etti.

Twitter ayrıca Ağustos'ta eski bir Tesla yönetim kurulu üyesi olan Ellison'a mahkeme celbi gönderdi.

Oracle'ın kurucu ortağı, uzun zamandır arkadaş olduğu Musk'ın Twitter teklifini desteklemek için 1 milyar dolar taahhüt etmişti.

Twitter ve Musk, milyarderin Twitter yönetim kurulu ve şirket hissedarları tarafından onaylanan satın alma işlemini iptal etme girişimini çözmek için 17 Ekim'de Delaware'de mahkemeye çıkacak.

Davadaki tüm ifadelerin 29 Eylül'e kadar tamamlanması gerekiyor ve Musk'ın bu hafta ifade vermeye başlaması bekleniyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU