Erdoğan'dan Mersin'deki saldırıya ilişkin açıklama: Bu teröristlerin izini takip ederseniz ya HDP'nin ya CHP'nin sahip çıktığı kesimlere çıkar

Erdoğan, "HDP’yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her saldırısında dökülen kanların izi vardır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Dün gece Mersin'de polisevine yapılan saldırı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Mersin'de PKK'lı alçaklar bir polisimiz şehit etti, bir polisimizi yaraladı. Teröristler anında hak ettikleri karşılığı buldular. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP’ye ya CHP’nin gazeteci siyasetçi sivil toplum temsilcisi diyerek sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar" dedi. 

Erdoğan şöyle devam etti:

HDP’yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her saldırısında dökülen kanların izi vardır. Komşularımızdan başlayarak tüm ülkelerden ayrım yapmadan terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz. Biz tüm kalbimizle barış, huzur istiyoruz. Bölgemizde istikrar ve güven istiyoruz. Şimdiye kadar hep şunu savunduk, biz ne hak yeriz, nede hakkımızı yediririz.

Ülkemiz hali hazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden 10 ülkeden biridir. Geçtiğimiz günlerde havadan incelediğimiz çok maksatlı amfibi hücum gemimizin inşası süratle devam ediyor. Birileri Batı'ya öykünüp kendi ecdadına küfrederken biz tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz. Hele hele üç buçuk soysuzun ardından köpeklik yapmayacağız.

"Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetini gayet iyi biliyoruz"

Yunanistan'ın askeri yığınaklar yapmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetini gayet iyi biliyoruz. Bir yandan hadsizlere haddini bildirirken hedeflerimizden sapmayacak, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Kirli senaryolara pabuç bırakmayacağız" dedi.

Erdoğan, Batı Trakya ve adalara yığılan silahların bir anlam ifade etmediğini belirterek, "Bizim gücümüz bunların çok ötesindedir. Bunun sözkonusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz. Amerika'dan, Avrupa'dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız, başka bir işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşımızı enflasyona ezdirmemekte kararlıyız"

"Türkiye, küresel ekonomik krizin menfi yansımalarını da başarıyla yönetmektedir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Diğer ülkeler enflasyonun yanında durgunluk, işsizlik tehdidiyle cebelleşirken bizim istihdam oranlarımız artıyor. Yılbaşından sonra ekonomideki rakamları, istikrarı, ekonomideki güçlenerek yürümeyi hep birlikte göreceğiz. Sanayi üretiminde, tarımda, turizmde salgın öncesi dönemleri yakaladık, hatta kimi alanlarda geçtik.Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, tüm kesimlere destek olarak, gençlerimize sağladığımız imkanları arttırarak milletimize sahip çıkıyoruz. Bu sıkıntılı süreçte de vatandaşımızı enflasyona ezdirmemekte kararlıyız. 

"Son iki haftada yaşananlar bile bizimle 6'lı masa denilen hilkat garibesiyle arasındaki farkı göstermektedir"

Erdoğan konuşmasında muhalefete yönelik de eleştirilerde bulundu.

"Bu dönemde Türkiye'nin en büyük talihsizliği de bu takoz muhalefetidir" diyen Erdoğan, "İnşallah 2023 seçimleri ülkemizde takoz siyasetinin çöp sepetine atıldığı bir milat olacaktır" ifadelerini kullandı.

Parti teşkilatına da çağrı da bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Bize ve AK Parti'nin illerdeki il başkanlarına önemli görevler düşüyor. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımları, gencin yaşlısından her kesimden insanın hayatına dokunan eserler, 2053 vizyonuyla ülkemizin geleceğine dair projesi olan tek siyasi hareket olduğumuzu anlatmamızdır. Bunları anlattığımızda 2023'te müjdeyi vereyim rekor bir oyla Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerini Allah'ın izniyle göğüsleyeceğiz. Ben inanıyorum, inandığımıza göre bu işi Allah'ın izniyle başaracağız. 

Son iki haftada yaşananlar bile bizimle altılı masa denen hilkat garibesiyle arasındaki farkı göstermektedir. 2023 seçimleri ülkemizdeki pek çok dönüm noktasıyla birlikte takoz siyasetinin çöp sepetine atıldığı bir milat olacaktır.cBiz milletten kopuk değiliz. Biz milletten kopup değiliz. Milletten kopup siyasetçi, yönetici olamaz. AK Parti'yi kuran da, iktidara getiren de, ayakta tutan da 2023'te tekrar iktidar sorumluluğunu verecek olan da milletimizdir. Sizlerden seçim gününe kadar tüm AK Parti camiası olarak gece gündüz çalışmanızı istiyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU