"Ben ne konuştuğumu bilirim" diyen Davutoğlu'na reddettiği ifadeler dinletildi

Gelecek Partisi lideri, Fethullah Gülen’e “hocaefendi” demediğini öne sürdü

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkçe Olimpiyatları'nda Fethullah Gülen'e “hocaefendi” demediğini iddia etti. “Ben ne konuştuğumu bilirim” diyen Davutoğlu’na reddettiği ifadeler dinletildi.

YouTuber Oğuzhan Uğur'un siyasi liderleri konuk olarak aldığı Mevzular Açık Mikrofon programının 5. konuğu eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programa katılan bir gencin “Işık evlerine kaç yaşında girdiniz, hangi eylemleriniz sonucu cemaatin yurtlarında ders verecek rütbeye ulaştınız?” sorusuna, Davutoğlu, “Hiçbir şekilde alakam olmamıştır. Hiçbir yerde benim FETÖ terör örgütüyle ilgili olumlu bir açıklamam söz konusu değildir” yanıtını verdi.

Bunun üzerine katılımcı, “Sayın Davutoğlu, 10. Türkçe Olimpiyatları’ndaki konuşmanızı dinlemenizi tavsiye ediyorum” dedi.

Davutoğlu, “Sadece Türkçe öğreten öğretmenlerine teşekkür ettiğimi bir konuşmadır. Asla  FETÖ ile ilgili tek bir ifadem yok” diye konuştu.

Davutoğlu’na “Başta Muhterem Hocaefendi olmak üzere tüm öncülere selam olsun” sözlerinin hatırlatılması üzerinde Davutoğlu, “Hayır, Hocaefendi yok o ifadede. Ben konuştuğumu bilirim. Sadece Türkçe öğretenlere teşekkür ettim” açıklamasını yaptı.

Açık Mikrofon’da Davutoğlu konuşmanın ses kaydı dinletildi.

Tamamı 6 Ekim'de yayımlanacak olan programın tanıtım videosu şöyle:

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU