Harry Potter'dan ayrılmak isteyen Alan Rickman'ın neden sonuna kadar gittiği ortaya çıktı

Ünlü oyuncu günlüğüne "O bilgi parçası bana tutunacak bir dal oldu" diye yazmış

Harry Potter serisinin sonlarında, Harry Potter'a düşman olduğu sanılan Alan Rickman'ın canlandırdığı Snape'in aslında onu korumaya çalıştığı ortaya çıkmıştı (Warner Bros)

Alan Rickman'ın günlükleri, 2000'lerin ortalarında Harry Potter serisini yarıda bırakmayı düşünen ünlü oyuncunun Snape rolünü neden sonuna kadar götürdüğünü ortaya koydu.

The Guardian'ın 2001'den 2011'e kadar 8 Harry Potter filminde oynayan Rickman'ın yakında kitap olarak basılacak günlüklerinden paylaştığı kesitler, ünlü oyuncunun film serisindeki deneyimine ışık tuttu.

Rickman, Ocak 2002'de günlüğüne bir film serisinde oynamanın "hiç bitmeyecekmiş gibi" hissettirdiğini yazdı.

Ünlü oyuncu seriden ayrılmaktan ise ilk kez Aralık 2002'de bahsetti:

Harry Potter'dan ayrılmaktan menajerim Paul Lyon-Maris'e bahsettim, bunu yapacağımı düşünüyor. Ama işte, yine projede fikir ayrılığı yaşıyoruz. "Daha fazla Harry Potter yok" diye tekrarlıyorum ama bunu duymak istemiyorlar.

Bu yazdıklarına ve Rickman'a 2005'te prostat kanseri teşhisi konmasına rağmen ünlü oyuncu Ocak 2006'da serinin 5. filmi Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda oynamaya karar verdi:

Nihayet Harry Potter 5'e evet dedim. İyi veya kötü hissetmiyorum. Kafamda kazanan argüman "Bu senin hikayen, sonunu gör" oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rickman, seriye devam etmesini sağlayan itici gücün ne olduğunu da günlüklerine yazdı.

Ünlü oyuncu, film serisinin uyarlandığı kitapların yazarı J.K. Rowling'in kendisine Snape'in hikayesinin detaylarını anlattığı ve Lily Potter'la aşkından bahsettiğini not etti:

Son Harry Potter kitabını bitirdim. Snape kahramanca ölüyor, Potter çocuklarına ondan "tanıdığı en cesur adamlardan" diye bahsediyor, hatta birine Albus Severus adını veriyor. Jo. Rowling'in 7 yıl önce verdiği ufak bir bilgi parçası, Snape'in Lily'ye aşık olduğunu söylemesi benim tutunacak dalım oldu.

Alan Rickman tüm Harry Potter filmleri bittikten sonra 2016'da 70 yaşında hayatını kaybetti. 

 

Independent Türkçe, The Guardian, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU