Roger Waters'tan Putin'e açık mektup

"ABD ve NATO birkaç varil petrol için ülkeleri istila ediyor. Fakat bu senin de aynı şeyi yapmanı gerektirmez"

Roger Waters,  Pink Floyd'dan 1985'te ayrılmıştı (AFP)

Müzik efsanesi Pink Floyd'un kurucularından Roger Waters, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e açık mektup yazdı.

Waters, Facebook hesabından pazartesi günü paylaştığı mektupta, Putin'den savaşı sonlandırmasını ve bölgedeki toprak talepleriyle ilgili garanti vermesini istedi.

79 yaşındaki sanatçı, mektubunda Putin'e seslenerek şu ifadeleri kullandı:

Bu savaşın sonlandığını görmek istiyor musun? Yanıtın 'Evet' ise durum çok daha kolay hale gelir. Eğer 'Rusya'nın Kırım, Donetsk ve Luhansk'ta Rusça konuşan nüfusun güvenliğinin ötesinde bir toprak talebi yoktur' dersen, bu da durumu kolaylaştırır.

Putin'in tüm Avrupa'yı istila etmeyi planladığına dair iddialara da değinen Waters, "Eğer böyle bir şey düşünüyorsan, o zaman s***ir git" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kremlin'in nükleer savaş tehdidinin gerçekleşmesi halinde felaketle sonuçlanacağını ifade eden sanatçı, Putin'in hedefleri konusunda net konuşmasını ve garanti sağlamasını talep etti.

Waters, Rusya - Ukrayna arasında bir barış anlaşmasıyla savaşın noktalanabileceğini, böyle bir durumda Kremlin'in bir daha hiçbir ülkeyi istila etmeyeceğine dair bağlayıcı bir söz vermesi gerektiğini belirtti.

Sanatçı, Ukrayna savaşının kendisini şaşırttığını ifade ederek mektubunda şöyle yazdı:

Biliyorum, ABD ve NATO birkaç varil petrol için ülkeleri istila ediyor. Fakat bu senin de aynı şeyi yapmanı gerektirmez. Ukrayna'yı istila etmen beni tamamen şaşkınlığa uğrattı. Rusya provoke edilmiş olsun olmasın, bu haince bir saldırı savaşıydı.

Waters, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska'ya 4 Eylül'de yazdığı mektupta, Kiev'in Batı'dan silah tedarikinin sürdürmesi talebinin savaşı sadece daha da uzatacağını savunmuştu.

Sanatçı, Zelenski'nin uyguladığı politikalarla Ukrayna halkının iradesini hiçe saydığını, ülkede anti-demokratik ve aşırı milliyetçi unsurların güç kazanmasını sağladığını öne sürmüştü.

Bunun üzerine tepki toplayan Waters'ın Polonya'da nisanda vermesi planlanan konserleri iptal olmuştu.

Organizatörler, Waters'ın menajerinin konserleri iptal ettiğini savunmuştu. Sanatçıysa kendisinin ya da menajerinin böyle bir şey yapmadığını, savaşa dair yorumları nedeniyle organizatörler tarafından sansürlendiğini iddia etmişti.  



Independent Türkçe, NME, RT

DAHA FAZLA HABER OKU