Astrofotoğrafçı, Jüpiter'in 600 bin görüntüden oluşan gözalıcı fotoğrafını paylaştı

"Jüpiter'i seyretmek hiç eskimiyor"

Andrew McCarthy, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'in binlerce fotoğrafını yazılım kullanarak birleştirdi (Twitter/@AJamesMcCarthy)

Emektar astrofotoğrafçı Andrew McCarthy, Güneş Sistemi'nin kaotik gezegeni Jüpiter'in gözalıcı bir görselini yayımladı. 17 Eylül'de paylaşılan fotoğraf, yaklaşık 600 bin görüntünün birleştirilmesiyle meydana getirildi.

ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan astrofotoğrafçı, saniyede yaklaşık 80 görüntü çektiğini açıkladı. Bütün bunları yakalamak yaklaşık iki saat sürdü.
 


McCarthy, 11 inçlik bir teleskop ve genellikle derin gökyüzünü görüntülemek için kullandığı kameradan yararlandığını belirtti.

Astrofotoğraçı şu ifadeleri kullandı:

Jüpiter'i seyretmek hiç eskimiyor. Muhteşem bir gezegen… O gece şartlar çok iyiydi. Bu yüzden gezegeni normalden çok daha ayrıntılı gördüm. Çok heyecan vericiydi.

McCarthy, yakaladığı çarpıcı görüntüleri Instagram hesabında paylaşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jüpiter bugün (26 Eylül) son 59 yılda Dünya'ya en fazla yaklaştığı noktaya gelerek o akşam gökyüzü gözlemcilerine bir gösteri sunuyor.

Gezegen karşı konumda bulunuyor. Bu, gezegenin Güneş batıda batarken gökyüzünde doğu yönünde yükseldiği ve özellikle akşam saatlerinde görünür olacağı anlamına geliyor.

Dünya ve Jüpiter, dairesel yörüngelerden ziyade eliptik yörüngeleri takip eder ve birbirlerinin yanından geçme mesafeleri zamanla değişir. Jüpiter, yörüngesi boyunca Dünya'dan en uzak noktadayken iki gezegeni birbirinden ayıran yaklaşık 966 milyon kilometreye kıyasla, bugün Dünya'nın yaklaşık 591 milyon kilometre yakınına geliyor.

Her ne kadar Jüpiter 13 ayda bir karşı konuma gelse de NASA, gezegenin en son 1963'te Dünya'ya bu kadar yaklaştığını bildirdi.

 

Independent Türkçe, Space.com, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU