Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan ne askeri ne de siyasi dengimiz değildir

Yunanistan'daki askeri yığınaklara tepki gösteren Erdoğan, "Yunanistan'ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü askeri yığınaklar bizi değil asıl Yunan halkını rahatsız etmelidir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

TOKİ'nin yapacağı sosyal konut projesi ile ilgili konuşan Erdoğan, "Kampanyanın ilk etabında 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin iş yerini 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. 5 bin konutluk ilk dilimin temelini 25 Ekim'de atıyoruz" dedi.

"2 yıl içinde 250 bin sosyal konutu tamamlayacak projeyi söz verdiğimiz şekilde hayata geçirmekte kararlıyız" diyen Erdoğan, başvuru sayısının da şimdiden 5 milyona yaklaştığını söyledi.

"Beslenme yardımını aylık bin 800'e yükseltiyoruz"

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurt kapasitesini 850 bin yatağa çıkarttıklarını belirten Erdoğan, "Hiçbir gencimizin barınma sorunu yüzünden eğtiminden mahrum kalmamasını sağlamanın gayreti içindeyiz. 14 Eylül'de 105 yurt binamızın daha açılışını yaptık" dedi.

Erdoğan ayrıca, yurtlarda kalan öğrencilerin beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkarttıklarını kaydederek, "Beslenme yardımını aylık bin 800 TL'ye yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Askeri yığınaklar bizi değil asıl Yunan halkını rahatsız etmelidir"

Erdoğan, konuşmasında Yunanistan'da yapılan askeri yığınaklara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan'a yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Biz dünyada savaşları gerilimleri krizleri sonlandırmak için samimi bir şekilde gayret sarf ederken, komşumuz Yunanistan’ın buram buram provakasyon kokan adımlarını takip ediyoruz. Yunanistan, ne askeri ne de siyasi muhatabımız, dengimiz değildir, olamaz. Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl niyetlerinin, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası programımızı engellemek olduğunu biliyoruz. Aynı zihniyetin Ege'de, Akdeniz'de botlarını batırarak ölüme terkettiği, taammüden katlettiği çocukların, masumların hesabı da elbet bir gün sorulacaktır. Yunanistan'ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü askeri yığınaklar bizi değil asıl Yunan halkını rahatsız etmelidir. Yunanistan’ın gelecek çeyrek asrını ipotek altına alan, bedeli mutlaka ödetilecek siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tedirgin etmelidir. Bu yanlış adımlar Yunanistan'ı her anlamda batağa sürüklemeye kafi gelir.

"Çiftçiler elektrik faturalarını hasat sonunda ödeyebilecek"

Çiftçilerin elektrik faturaları ödemelerinde yeni bir düzenleme yapılacağını duyuran Erdoğan, "Bugün de yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Bundan sonra elektrik faturaları aylık ödenmek yerine hasat sonunda yani ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek. Ziraat Bankamız çiftçilerimizin elektrik borçları için açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat döneminin sonunda yapacak. Çifçilerimizin önceki dönemden kalan elektrik borçları için Ziraat Bankası vasıtasıyla kolaylık getiriyoruz. 5 yıl vade ve faizsiz geri ödeme imkanı ile çiftçilerimiz borçlarını kapatabilecek" dedi.

Erdoğan ayrıca, çalışanlara ödenecek enerji yardımlarının vergiden muaf tutulması ile ilgili düzenlemeye ilişkin, "Çalışanlara ödenen elektrik ve doğalgaz desteklerinin 1000 TL'ye olan kısmına vergi muafiyeti getiren, yurtdışında çalışan işçilere ödenen ücretleri istisna tutan üç düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU