Prenses Kate: Majesteleri yukarıdan bizi izliyordu

Kraliçe'nin ölümünü takip eden günlerde Birleşik Krallık genelinde birçok gökkuşağı görüldü

Prens William ve Kate Middleton, Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinde görev alanlar ve gönüllü çalışanlarla 22 Eylül'de bir araya geldi (AP)

Galler Prensi ve Prensesi, Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'in vefatından kısa süre sonra Balmoral Kalesi'nin üzerinde 5 gökkuşağı görmelerinin ardından müteveffa Kraliçe'nin onları nasıl "yukarıdan izlediğini" anlattı.

Perşembe günü Windsor Guildhall'da cenaze görevlileri ve gönüllü çalışanlarla bir araya gelen Prens William, olağandışı manzaranın kraliyet ailesini şaşırttığını söyledi.

The Telegraph'a göre Prens William, "İskoçya'da kaç gökkuşağı ortaya çıktı?" diye sordu.

Orada neredeyse hiç gökkuşağı görmezsiniz ama 5 tane vardı.

Prenses Kate şöyle yanıtladı:

Majesteleri yukarıdan bizi izliyordu.

Son günlerde gökyüzünde gökkuşaklarına tanık olan yalnızca kraliyet çifti değildi. 8 Eylül'de iyi dilekte bulunanlar Kraliçe'nin sağlığıyla ilgili haberleri beklerken Buckingham Sarayı'nın üzerinde çifte gökkuşağı görülmüştü. Birkaç saat sonra ise Kraliçe'nin öldüğü açıklanmıştı.

Müteveffa hükümdarın ölümü, çiçek bırakmaya gelen yaslılara duyurulduğu anda Windsor Kalesi'nin üzerinde de bir gökkuşağı belirdi. Pazar akşamı, resmi cenazeden bir gün önce Kraliçe'nin tabutunun katafalkta sergilenme süresi dolduğunda, yas tutan binlerce kişi de Westminster Sarayı üzerinde "dokunaklı" bir gökkuşağıyla karşılaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galler Prensi ve Prensesi, Kraliçe'nin St. George Şapeli'ndeki cenaze töreni sırasında yaptıkları çalışmalar için gönüllülere ve personele teşekkür etmek üzere perşembe günü Windsor'ı ziyaret etti. Kraliyet çifti, Kraliçe'nin tabutunun Long Walk'tan Windsor Kalesi'ne geçişini izlemek üzere pazartesi günü Windsor'da toplanan büyük kalabalıkla ilgilendikleri için çalışanlara övgüde bulundu.

Kraliyet ailesi, Kraliçe'nin cenazesinden 7 gün sonrasına kadar bir yas dönemini geçirmeye devam ettiğinden Cambridge ve Cornwall Dükü ve Düşesleri siyah giymişti. Kate, 2 bin 150 sterlinlik (yaklaşık 43 bin TL) Dolce & Gabbana marka altın düğmeli bir kruvaze kaban giyerken, William beyaz gömlek ve siyah kravatlı lacivert bir takım elbise giyiyordu.

Haberlere göre Prens William, katılımları sırasında gönüllülere, büyükannesi için bırakılan Paddington Ayısı hediyelerini görünce "boğazının düğümlendiğini" söyledi.

Prens Williams "Boğazınızı düğümleyen, ummadığınız şeylerdir" dedi.

Bu kadar çok insanın önemsemesi her zaman çok rahatlatıcı. Böylesi çok daha iyi. Seni gafil avlayan bazı anlar vardır. Seni gafil avlayan belirli anlar dışında her şeye hazırlıklısındır.

Windsor gezisi, Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze merasimlerinden üç gün sonra gerçekleşti. Cenaze merasimleri, Londra'daki Westminster Abbey'e giden bir askeri geçit töreni ve ardından şatodaki St. George Şapeli'nde daha küçük bir cenaze törenini içeriyordu. Bu gezi, pazartesi günkü resmi cenazeden bu yana Galler Prensi ve Prensesi'nin halkın karşısına çıktığı ilk etkinlik oldu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU