Torba yasaya girmesi bekleniyor: Şirketler, çalışanlarına doğalgaz yardımı yaparsa tutar vergiden düşülecek

Teklifin 1 TBMM'nin açılışının hemen ardından gündeme gelmesi bekleniyor. İddiaya göre aynı destek, yol ve yemek paraları için de geçerli olacak

Fotoğraf: AA

AK Parti 1 Ekim'de açılması planlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ilk torba gönderilecek içeriği ekonomi olan yasa teklifi için çalışmalarını ilerletti.

Medyada yer alan haberlere göre teklif icra tasfiyelerinin yanısıra şirketlerin çalışanlarına bin TL'ye kadar doğalgaz yardımı yapılması halinde bunun vergi veya sigorta primi ödemelerinden düşebilmesini de içerecek.

Doğalgaza verilen desteğin personeline yol ve yemek yardımlarını nakdi olarak veren şirketler için de geçerli olacağı belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

60 ile 80 madde arasında olması beklenen torba yasa teklifinde vergi ve icra kanunlarında değişiklik öngörülüyor. 2 bin TL'nin altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası, tasfiye edilecek.

Varlık yönetimi şirketlerine devredilmiş olanlar da dahil ilgili tutara kadar icralık borçların devlet tarafından karşılanmasının yaklaşık 5,5 milyon kişiyi kapsayacak.

Haberlere göre göre teklife ilişkin çalışmalar TBMM'de dün AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katıldığı toplantıda yapıldı. Teklifin son hali verildikten sonra TBMM Başkanlığı'na 1 Ekim'deki açılış ardından ekonomiye ilişkin ilk teklif olarak sunulması öngörülüyor.

Erdoğan daha önce 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2,000 TL ve altındaki alacaklar çalışma başlattıklarını, bu kararla yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşın icra takibinden çıkarılacağını söylemişti.

Bunun yanısıra bu teklifte olmasa bile ilerleyen dönemde asgari ücret, emekli ve memur maaşları artışı, sosyal yardım programlarının genişletmesi ve emeklilikte yaşa takılanlar gibi düzenlemeleri içerecek adımları önümüzdeki yıl yapılacak seçim öncesinde bir takvim içerisinde tamamlanacak.

 

CNN Türk, Yeni Şafak, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU