İran Cumhurbaşkanı Reisi, başörtüsü takmayı reddeden Amanpour ile röportaj yapmadı

Amanpour başörtüsü takılması teklifi hakkında, “Kendisini kibarca reddettim. Başörtüsüyle ilgili hiçbir kanunun veya geleneğin olmadığı New York’tayız" dedi

Fotoğraf: Twitter

CNN muhabiri Christiane Amanpour, New York’a gelen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yle röportaj yapmak için sözleştiğini ancak Reisi’nin röportaja gelmediğini açıkladı.

Reisi’nin danışmanı, Amanpour’dan röportaj sırasında başörtüsü takmasını istedi. Amanpour da bunu reddedince Reisi röportaja katılmadı.

Amanpour Twitter hesabındaki paylaşımda, İran’da devam eden protestolarla ilgili Reisi’yle röportaj yapmak istediğini kendisine iletti. Teklifi kabul edildi ve Amanpour röportaj için hazırlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amanpour, görüşme için anlaşılan vakitte Reisi’nin gelmediğini, 40 dakika sonraysa cumhurbaşkanının ekibinden birinin geldiğini söyledi. Gelen kişi, şu an kutsal aylardan Muharrem ve Safer ayı olduğunu ve Reisi’nin Amanpour’un başörtüsü takmasını istediğini ifade etti.

Amanpour, bu teklif hakkında, “Kendisini kibarca reddettim. Başörtüsüyle ilgili hiçbir kanunun veya geleneğin olmadığı New York’tayız. Kendileriyle İran dışında röportaj yaptığımda, daha önceki hiçbir İran cumhurbaşkanının bunu talep etmediğini belirttim” dedi.

Bunun üzerine gelen kişi Amanpour’a “O zaman röportaj gerçekleşmeyecek” yanıtını verdi. Amanpour, başörtüsü takmayı yine reddetti. Bunun üzerine Reisi’nin ekibindeki kişi gitti ve röportaj gerçekleşmedi.

Mahsa Emini eylemleri sürüyor

Tahran'da polis tarafından "kıyafet kurallarına" uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra darp edilen 22 yaşındaki Mahsa Emini, 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

Amini’nin hayatını kaybetmesiyle Tahran sokakları karıştı. Olaylar ülke çapında eyleme dönüştü.

İranlı kadınlar başörtülerini çıkararak ve saçlarını keserek protesto düzenliyor.

 

Diken

DAHA FAZLA HABER OKU