Erdoğan'dan ekonomi gündemli toplantı

"Rusya ile mutabakatlar, ekonomide genel durum, borsa, yaptırım gündemlerinin ele alınması bekleniyor"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yarın İstanbul'da ekonomi gündemli bir toplantı yapmayı planlıyor.

Reuters'a bilgi veren iki kaynak toplantıda Rusya ile mutabakatlar, ekonomi genel durum, borsa, yaptırım ve MİR konularının gündemde olacağını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güncel politikalarda; net ihracat, istihdam, yatırım odaklı kredilere öncelik verilirken, bu sayede kalıcı cari fazlaya ulaşılması ve bu dengenin enflasyonda da kalıcı bir düşüş getireceği öngörülüyor. Bu alanda yer almayan kredilere ek tahvil tutma yükümlülükleri getiren son adımlarla döviz ardından kredi ve tahvil piyasalarındaki kamu kontrolü de belirgin arttı.

Enflasyon yüzde 80 üzerinde seyrederken, TL'de ise değer kaybı yavaşlasa da devam ediyor. Bu kapsamda yarın gerçekleşecek toplantıyı ve olası sonuçları piyasalar da yakından takip edecek.

Reuters'a bilgi veren kaynaklardan biri, "Erdoğan yarın İstanbul'da ekonomi gündemli bir toplantı yapmayı planlıyor. Rusya ile mutabakatlar, ekonomi genel durumu, borsa, yaptırım gündemlerinin ele alınması bekleniyor. Ayrıca MİR sistemi de gündemde olacak" dedi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU